merlin99 Odesláno 4. listopad 2014 Odesláno 4. listopad 2014 (upraveno) tak dávat si 17 a vic nebudu protože to ani nemam v tp zapsane a ani nechci na 16kach to je komfortni ikdyž 2x pneu mam 220 60 r16 asi špatně vyrobene maji byt 205 goodyear nct5 zjistili jsme to až po 4řek rokách tak jdou na vyhozeni stejně jsou sjetePotom je odvazne tvrdit ze to auto neni rozhodne tvrde... Ale nevadi:)P.s: od istej motorizacie moze 407 ako najmensie 17"... Upraveno 4. listopad 2014 uživatelem merlin99 Citovat
Wing Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Po nějaké době aktualizuji - mezitím jsem v Peugeo nechal provést důkladnou kontrolu zadní nápravy i se zkušební jízdou a údajně vše v pořádku. Samozřejmě to bouchání mechanik slyšel, ale žádnou vůli neobjevil - prostě vše v pořádku. Vyměnil jsem tyčky stabilizátorů - bez efektu. Byl jsem opět na testech tlumičů a výsledek 75-80% - údajně v pořádku. Tlumiče jsem ale přesto vyměnil a veškeré zvuky jsou pryč (dal jsem Bilstein). I jízdní vlastnosti jsou o poznání lepší - takže u mě problém tlumičů, ač se zdály být v pořádku. Citovat
Guest FIZOLA Odesláno 26. červen 2015 Odesláno 26. červen 2015 pro Lukaydo 407 tak s tou napravou se pletes maji ji všechny 508 i ta moje . Ale bohuzel si 508 sebou vzala i to klepani zatim nevyřeseno Citovat
Lukas.18 Odesláno 15. srpen 2015 Odesláno 15. srpen 2015 Chlapi tiež mam problem s buchanim, hlavne na ľavej zadnej strane, po kontrole všetko je "ok" ... ale navyše som si všimol že pri prejazde ľavotočivou ostrejšou zákrutou trošku vo väčšej rýchlosti sa z ľavej zadnej časti akoby niekde z kolesa ozýva strašny rachot ako keby ste vysypali železny šrot z vedra (niekedy si fakt myslim že sa to ide cele rozsypať). S tymto ste sa niekto prosím nestretli? Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. září 2015 Odesláno 19. září 2015 Marne hledam vlakno ke by se resilo ne bouchani, ale cinkani od zadni napravy Slysim to mam pocit hlavne zleva zezadu, ale kdyz jsem jel nedavno "v sikane" zuzene slysel jsem to i zprava. Je to jen na nerovnostech... Mechos rikal, ze muze jit o vymlete tycky stabilizatoru spolu s gumami stabilizatoru. Kdybych to mel popsat je to zvuk jakoby kov o kov, ale vyssi ton, spis jako kdyby clovek cinkal dvema pribory o sebe. Poradi nekdo ? Citovat
milanblatnica Odesláno 19. září 2015 Odesláno 19. září 2015 Takýto cinkavý zvuk na mojom aute spôsobovala viac hranná zaisťovacia podložka na maticu poloosi.Je zaistená závlačkou ,ale medzi ňou a matkou bola vôľa.Trošku so ju stlačil blickami nasadil naspäť a odvtedy je kľud.Lenže to bolo na prednej náprave. Citovat
Lada78 Odesláno 19. září 2015 Odesláno 19. září 2015 Tohle delaji hodne origo srouby kola s podlozkou na plechacich. To ale asi nebude tvuj problem. Me delal neco podobnyho zadni naraznik a plasty v nem. Zkus tam sahnout jestli ty plasty nemas volny, je to hnusnej zvuk a roznasi se vsude. Pokud je to ono staci klempirskej bitumen v tube a proste to tim slepit k sobe. Delal jsem tim i podbehy zadni napravy a je klid. Tam uz bohuzel sroubky nic moc. Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. září 2015 Odesláno 19. září 2015 Hm, a ted prosim recept na zadni napravu dekuji Citovat
Guest StibTo Odesláno 19. září 2015 Odesláno 19. září 2015 Lada78 : Uvidim, tohle je fakt spis z napravy. Ale i tak diky ! Citovat
Wing Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 Nejsem si jist, zda navážu správně na toto téma, ale chtěl bych se zeptat, zda jste někdo již měnil gumová ložiska příčného stabilizátoru na zadní nápravě. Koupil jsem tyto: http://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/407-sw-6e/2.2-hdi-170-125kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol?tecDocProductId=1443114&ga[0]=1334 Ovšem v servisu mi řekli, že tam vůbec nepasují - resp., že mají větší průměr než ta tyč. Máte někdo zkušenost? Citovat
baffy Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 Máš tam OEM číslo ,tak sa prihlás do servisboxu a porovnaj to so svojím. Citovat
Wing Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 (upraveno) Číslo odpovídá, ale údajně to tam nepasuje - proto se táži. Pořizoval někdo? Tak odpověď už znám - od 2006 byla upravená zadní náprava (nevím, jestli u všech modelů nebo jen 2.2 hdi) a příčný stabilizátor je menší průměr než předchozí modely. Podle poslední informace - u mého modelu se již samostatný díl nevyráběl, nýbrž je součástí celé tyče stabilizátoru - výměna teda jenom vcelku. Trochu rozčarování, že kvůli vrzajícím gumám musím vyměnit celou tyč, která je jinak v pořádku. Má někdo zkušenost? Upraveno 3. prosinec 2015 uživatelem Wing Citovat
baffy Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 Takže číslo NEsedí a nieže sedí. Práve preto čo si zistil som ti napísal predchádzajúci koment ;keďže tvoje OPR nepoznám. Neviem či je nejaká náhrada .Možno by pomohlo nejaké vrakovisko alebo niekto ,kto tu rozpredáva autá na diely. Citovat
Lada78 Odesláno 3. prosinec 2015 Odesláno 3. prosinec 2015 A co zkusit ty gumy sundat vycistit od prachu maznout a vratit zpet? Citovat
Wing Odesláno 4. prosinec 2015 Odesláno 4. prosinec 2015 A co zkusit ty gumy sundat vycistit od prachu maznout a vratit zpet? Už se stalo - vydrží cca týden a pak to zase začne. Dokonce už jsou načnutý a trochu to i klepe.. Citovat
Wing Odesláno 4. prosinec 2015 Odesláno 4. prosinec 2015 Takže číslo NEsedí a nieže sedí. Práve preto čo si zistil som ti napísal predchádzajúci koment ;keďže tvoje OPR nepoznám. Neviem či je nejaká náhrada .Možno by pomohlo nejaké vrakovisko alebo niekto ,kto tu rozpredáva autá na diely. Máš pravdu - koukal jsem obecně na 407SW, na můj VIN toto číslo neexistuje.. Zkusím hledat, jestli se nedá nějak sehnat. Citovat
Návštěvník Odesláno 8. září 2016 Odesláno 8. září 2016 Tak už došlo i na mě. Začaly se od zadní nápravy ozývat zvuky, jako když v kufru lítají nějaké desky. Byly to silentbloky ramen a hned na obou stranách. Blbost za 300 Kč a jak dokáže člověka potrápit. Konečně je v autě klid a můžu si vychutnat jízdu. Citovat
Wing Odesláno 9. září 2016 Odesláno 9. září 2016 Já jsem taky měnil silentbloky spodních ramen - na každym rameni jsou dva, takže dohromady stály cca 1.400. Je pravda, že rozdíl je znát - je to celý takový pevnější, klepání nebo spíš bouchání je taky lepší, ale je tam stále. Upřímně už si moc nevím rady - na celý nápravě jsou další silentbloky / lůžka zadní nápravy, ale ty už tak dobře měnit nejdou. Mám podezření na gumy příčného stabilizátoru, ale u mýho modelu se samostatně sehnat nedají a celá tyč je cca 4.000.. Měnil jste někdo ještě jiný silentbloky než v ramenech? Citovat
baffy Odesláno 9. září 2016 Odesláno 9. září 2016 Chalani ,mohli by ste upresniť o ktorých silentoch rozprávate? Ďakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.