1sttenny Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 zdar ogaři, o klimatizaci tu bylo napsáno hodně ale nikde jsemnedohledal hodnoty cívky kompresoru. Mám sanden SD 7V 16 model 1228f , kolik ohmů bych měl naměřit na funkční cívce? píše se na foru 4 ohmy ale to mi příjde kravina, mělo by se to pohybovat ve stovkách ohmů možná v mega. Jinak můj problém je v tom ,že mi nefunguje kompresor ani napřímo, točí se krásně z lehka, žádná vůle na řemenici, cívka má 4,1 Mega ohmů vule mezi řemenicí a talířem 0,8mm po vyndání vymezovací podložky 0,5mm Tak a teď jsem v koncích čím to může být! nějaká rada krom kup novej? příjmu rady i na e-mail sttenny@seznam.cz Citovat
ferinko2 Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 .......4 ohmy a nešpekuluj,musí mať aj nejaký výkon....na zopnutie.Prúd cca 3A,výkon cca 40W....4mega=prerušené vinutie:roker [upravil dne 14/6/13 15:25 od ferinko2] Citovat
1sttenny Odesláno 14. červen 2013 Autor Odesláno 14. červen 2013 tak že by to bylo pořešené, no asi víš očem mluvíš tak jdu ji obědnat a uvidíme díky za info Citovat
1sttenny Odesláno 14. červen 2013 Autor Odesláno 14. červen 2013 tak info přímo od výrobce Field coils with internal shorts can be tested by measuring resistance across the field coil. Resistance should fall within these values. • 12 Volt coil resistance should measure between 2.8Ω and 4.4Ω @ room temperature • 24 Volt coil resistance should measure between 14Ω and 18.2Ω @ room temperature Budicí cívky s vnitřním vynutím lze testovat měřením odporu přes pole cívky. odpor by se měl pohybovat v rámci těchto hodnot. • 12 V odpor cívky by měl měřit mezi 2.8Ω a 4.4Ω Při pokojové teplotě • 24 V odpor cívky by měl měřit mezi 14Ω a 18.2Ω Při pokojové teplotě [upravil dne 14/6/13 15:58 od 1sttenny] [upravil dne 14/6/13 20:16 od 1sttenny] Citovat
melman154 Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Já vás tady všechny zdravím se svým prvním dotazem k věci: Pokud tedy multimetr ukazuje při měření cívky jen o chlup více než když spojím přímo konce měřáku, znamená to asi spálenou cívku. Ani při přivedení 12V z baterky to nic neudělalo. Máte někdo zkušenosti s výměnou ? Musí se ten kompresor demontovat ? Citovat
307rg Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 presnejšie sa to napísať už ani nedá: \"musí byť medzi 2,8 až 4,4 ohmy\" nie je čo dodať (tiež som ešte nepočul pri meraní o hodnote \"o chlup více\" ) Citovat
P607Olda Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Při přivedení 12V přímo z baterky to zřejmě zajiskřilo a vypálilo pojistku (anebo spálilo něco v cívce). Tak by se měla chovat cívka ve zkratu (o chlup víc než napřímo spojené). Pokud nezajiskřilo, tak je něco jinak - v elektrice se člověk snadno splete. [upravil dne 25.7.2013 12:29 od P607Olda] Citovat
ChouLu Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Zkratované vinutí nebo jen proražená dioda, když jsi do toho pustil přepolované napětí... Neuvádíš co máš za kompresor, ale u některých to jde bez problému rozdělat přímo na autě... Citovat
melman154 Odesláno 25. červenec 2013 Odesláno 25. červenec 2013 Ano, při připojení 12V z externí autobaterie to trochu jiskří. Na tom žlutém konektoru je tuším zelenožlutý a bílý vodič. Předpokládal jsem že zelenožlutý je kostra (byť je myslím většinou černá) Ověřit si to proměřením mne bohužel nenapadlo. Mám 2.0HDi 16V RHR motor, kompresor je Sanden SD7C16 - 1308F Citovat
1sttenny Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 při zkoušení přes externí baterii si dejte krátké kabely, mě u prvního pokusu se 2m propojovacího kabelu skoro roztekli, vyhořela dioda, dal jsem novou diodu, k ní 50cm propojovacího kabelu vše řádně propojit a funguje doteď , cívku mi namotal a zalil priskyřicí elektrikář za 400kč , dioda usměrňovací 2kč bez nutnosti rozdělání kompresoru. sd17v16 model 1284 [upravil dne 29/7/13 11:36 od 1sttenny] Citovat
1sttenny Odesláno 29. červenec 2013 Autor Odesláno 29. červenec 2013 počet závitů na cívce 300:papa Citovat
melman154 Odesláno 24. červen 2014 Odesláno 24. červen 2014 Tak téměř rok trvalo, než jsem se k tomu znovu dostal. Přečetl snad tisic stranek, ale pořád mi to nejde. Popíšu to od začátku. Cívku jsem vymontoval a zjistil že je spálená termopojistka a dioda volně průchozí. Cívku jsem provizorně opravil, abych nekupoval novou když by bylo špatné třeba i něco jiného. Termopojistka cívky proklemovaná drátem a dioda odstřižena. Odpor je o.k. ty 4 ohmy. Aby případné přepětí při vypínání cívky neodrovnalo něco jiného když tam není ta dioda, zapojil jsem cívku přes relé na samostatný okruh od baterie. Na vyzkoušení to takhle stačí. Cívka spíná spojku tak jsem nechal naplnit klimu včetně UV látky na úniky. Dělal i test vakuováním a o.k. Jenže po naplnění pořád nešla. Jen po nastartování vždy dvakrát cvakla cívka kompresoru a dál nic. Tak to připojili na diagnostiku. Všechna čidla atd jsou prý o.k. jen to psalo chybu něco ve smyslu že nejde ventilátor na chladiči. Můj P307sw má jen jednu vrtuli. Tu jsem doma zkoušel a když proklemuji ten termospínač na chladiči, tak normálně fouká. Jenže teď už ani po nastartování cívka kompresoru necvaká, přitom je funkční (lze otestovat u toho relátka). Kontroloval jsem i UV světlem zda to neuchází, ale nic nesvítilo. Už nevím kde hledat, zkontrolované pojistky, konektory atd. Máte někdo nápad ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.