Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás,

Trošku mi teče olej z převodovky a než půjdu do servisu - tak za 14 dní - tak bych jej chtěl doplnit - nikdo totiž vlastně neví, kolik tam toho oleje je.

díval jsem se na toto vlákno

ale nezjistil jsem tam, kam se vlastně olej leje.

Proto přikládám fotku mojí 106ky. Zběžně jsem v malování zakroužkoval nějaké zátky, které by mohly možná připadat v úvahu. V podstatě vím jen, že žlutě zakroužkovaný - olej do motoru, a hnědě - voda do ostřikovačů :D

Mohli byste mi prosím tedy říct, kam mám olej do převodovky lít?

Děkuji moc

post-49647-14109631755989_thumb.jpg

Odesláno

jak říká pan předseda přímo vedle baterky vzadu sundat plastové víčko odvětrání převodovky a nebo na automatu přes měrku?

jinak na obrázku vpravo dole servoolej, vpravo nahoře brzdová kapalina vlevo nahoře chladící kapalina a vlevo dole ostřiky

uprostřed motorák :D jestli teda dobře vidím nemám doma brýle :D

Odesláno

Ahoj, já mám sice trochu jiný motor, ale převodovku by jsme měli mít na stejném místě...Já jsem sundal ty vzduchové hadice a pod nimi je krásný přístup k převodovce. A hned na vrchu je plastové víčko (vypadá trochu jako píšťala u papiňáku :D), to opatrně otevři a lej...

Odesláno

reditel 07:to co si tady napsal je pekná hovadina,takhle si ten olej naleješ do spojky.

musí se sundat levé kolo a plast podběhu,v úrovni poloosy asi o 2-3cm výš je zátka která se povoluje čtyřhranem průměru 8mm,toto je dolívací otvor u 106ky všechny prevodovky,

nápln v novém motoru ja 2 litry,při výměně se vejde jen 1,9l

nalejvat pouze olej 75W-80

Odesláno

2loki: Proč?? Ano, to co popisuješ je dolévací a kontrolní otvor, ale dostat to tam s ním je na půl hodiny, než tam ten hutný olej proteče. Dá se to krásně udělat i přes ten odvzdušňovák, jak tu všichni popisují.

Odesláno

Ještě to jde náhonem tachometru, ale nejjednodušší je to tím kontrolním z boku, jak píše loki. A je to zároveň kontrolní. Tím odvzdušněním to jde taky, ale hůře. Taky záleží, jaký použiješ zbraně.... A bomba je, když si ty dva litříky můžeš ohřát, v zimě na topení, v létě na sluníčku a nebo kdykoliv ve vodní lázni....

Odesláno
reditel 07:to co si tady napsal je pekná hovadina,takhle si ten olej naleješ do spojky.

musí se sundat levé kolo a plast podběhu,v úrovni poloosy asi o 2-3cm výš je zátka která se povoluje čtyřhranem průměru 8mm,toto je dolívací otvor u 106ky všechny prevodovky,

nápln v novém motoru ja 2 litry,při výměně se vejde jen 1,9l

nalejvat pouze olej 75W-80

No já se snažil to nalít přes ten kontrolní šroub, ale nepodařilo se mi ho povolit, neměl jsem ten správný čtyřhran. Zkoušel jsem ho udělat, ale jen se mi tam protáčel. Pak jsem si všiml toho odvzdušňováku, tak jsem to tam nalil...No díky za info, podívám se na to znova.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...