Guest ds77 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Ahoj, potřeboval bych pomoc s výběrem jednoho z výše uvedených modelů a zároveň se omlouvám za trochu schizofrenní rozhodování, vím, že to jsou dost odlišné auta. Požadavky: rodinné auto, do kterého by se dal dát dobře kočárek, občasné jízdy do práce, cca 300 km o většině víkendů, občas delší cesty a dovolená. Jde mi čistě o praktičnost, být trendy a in nemusím. Současný nájezd cca 25-30 000 km ročně, bude do budoucna rozložen mezi dvě auta. Rozhodnutí padne do ZÍTŘKA (neděle), maximálně do začátku týdne, už mě to nebaví promýšlet :-) Jednalo by se v rodině postupně celkem o sedmý Peugeot :-) Kandidáti (nové auto, současné modely): 308 sw Active+ 1.6 HDI 92 k Partner Active+ 1.6 HDI 92 k 301 Allure 1.6 HDI 92 k Rád si přečtu Vaše názory, případně mne můžete zkusit přesvědčit i o jiné motorizaci. dík Dušan Citovat
Šalda Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Za mě bych volil Partnera, osobně mám starší model, 2.0 HDi 66kw, na normální jízdu motor bohatě stačí, a co se týče velikosti pro kočárek, tak je to úplně ideální, vejde se do kufru aniž bys ten kočárek musel nějak skládat, osobně to využívám pomalu každej den, a když si vzpomenu na léto, kdy kamarád ze sedanu pracně soukal skládanej kočárek, kterej potom musel zase poskládat, a potom zase opačně, tak jsem se jen smál:D Citovat
KingSpade Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 pokud by ses rozhodoval o té 301..tak se podívej ještě na C-elysse...je to jedno a to samé auto, ale C-elysse je pěknější Citovat
Bigbadjohn Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 No pokud chseš převážet kočárek tak ten sedan v žádným případě. Pokud potřebuješ převážet častěji víc věcí tak toho partnera. Osobně bych si z těch třech vybral partnera uz kvůli tomu kočárku. A když partnera tak výklopné dveře. Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 to musíš skládat ido kombi 406... jak dlouho velký kočár máš ?1,5 roku? pak golfky,protože velkej kočár už se ti nechce tahat... za mě Partner Tepee,velký auto převezeš cokoliv,vč.kočaru,kol atd+máš vyšší posez a nemusíš se při nastupování a vystupování ohýbat..... Citovat
Šalda Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Tak třeba v mým případě se bude kočárek dávat do auta asi 3-4 roky;) A jak píše Bigbadjohn, jedině výklopný dveře, dvojitý se hodí jen kvůli převozu třeba palety, aby Ti to tam mohli dát zdvižkou, ale já mám výklopný, a když prší, tak si pohodlně dám nákup do auta a su stále v suchu:) Citovat
KingSpade Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Menší off-topic Šaldo jedna technická...Dáš si pohodlně nákup do auta když prší a jsi stále v suchu. Otázka zní, jak se dostaneš k tomu autu když teda prší, to nezmokneš? (napadl mě teda deštník..ale stejně se mi to nějak nezdá ) Citovat
elton Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Z tohoto na výběr asi tu 308sw, vypadá asopň jako auto:mrk Citovat
Guest ds77 Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Zatím dík, jedu se zítra vším ještě projet, ale taky se mně užitou hodnotou, vnitřním prostorem a snad i vzhledem nejvíc líbí Partner. Ta 301čka - docela se mi líbí, klasické technologie mě nevadí, ale rodinné auto to asi opravdu není. Jinak o Citroenu neuvažuji, na motorky mám Hondu, na auta Peugeota. :-) Trochu divná kombinace, ale jsem spokojený a to mi stačí k tomu, že nemám motivaci měnit. Výška řidiče - podhokejových 175, manželka drobnější, ale měli jsme chvíli i \'rodinného\' transita a jezdilo se nám v něm dobře. Co 25 000 Kč příplatek za 1.6 HDi 115k k ? Citovat
Šalda Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 KingSpade, pochopitelně v suchu při dávání nákupu do auta;) Nákup do tašek nedávám, jen to nahážu do auta, protože parkuju doma 2 metry od kuchyně. Elton, právěže 308sw moc jako auto nevypadá, majitelé těchto aut ať mě prominou, ale zadní část 308sw je prostě velký mínus tohoto jinak zepředu a uvnitř moc pěknýho auta. Proto bych volil Parťáka:papa Citovat
parlament Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Z tohoto na výběr asi tu 308sw, vypadá asopň jako auto:mrk Ty lotor,a čo partner nevyzerá ako auto? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Právě proto, že tazatel i jeho manželka jsou spíše menší bych jim dooporučil auto s vyšším posazem. Manželka je z našeho \"parníku\" naprosto nadšená, protože sedí vysoko a vidí daleko. Citovat
elton Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Ty lotor,a čo partner nevyzerá ako auto? Když přimhouřím oči, tak trošku jo....:aut:aut:D:D:D Taková krabička s kolečkama...:D:D Citovat
parlament Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 5008-ma tiež nie je zrovna vzor auta,ako ho kreslia deti v škôlke:D Ja to beriem,mám už rokmi skreslený dodávkoidný pohľad na vec.Aj priateľke sa najlepšie šoféroval náš starý Transit. ..auto do ktorého sa bez strešného boxu nevmestia traja chlapi a aspoň 6 párov lyží+bagáž,nie je ani auto:aut Citovat
h4wk3y Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Ja bych sel do Partnera... Rodice poridili VW Caddy (coz je asi podobna trida auta) a je naprosto bozi vec pro rodinu, kor s deckem, kocarkem, zajmama... Hodis dozadu RC letadlo, RC auto i s kufrem s dilama, golfovej bag nebo par bas piv a jedes (dopln si sve \"kramy\" podle svych zajmu)... Nic nikde nemusis skladat, vsechno se vejde... proste skvely Citovat
Medvěd Odesláno 1. červen 2013 Odesláno 1. červen 2013 Na Tvém místě byh byl rozhodnutej jedna - dvě, Parťák je sice dělňas, ale všechno v pohodě odtahá a ještě místo zbývá, 301 s kočárkem určo ne! To Charlie: My třeba nikdy ani golfky neměli, velkej kočár (nejdřív vanu, pak sedící sporťák) a pak rovnou na vlastní. Golfky nemám rád, preferuju zdravou páteř dítěte. Citovat
Šalda Odesláno 2. červen 2013 Odesláno 2. červen 2013 Taky golfky nechceme, jak píše Medvěd, napřed korba, a pak jen sporťák, a na oba dva kočárky se Parťák hodí nejvíce, a ani to už nevypadá jako pracant, ale jako rodinný auto. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.