Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jaký na to máte názor?

na přiložené fotografii vidíte situaci v naší ulici.

Bez_n_zvu.jpg

naše auto stojí kolmo k baráku. v ulici je zakázané podélné stání (značka je vzadu vidět). a teď :

za naším autem zaparkovala nějaká paní. ještě navíc v protisměru. Manželka když vyjíždí, nemá šanci se vytočit, takže jede dokud pípáky nevydávají nepřetržitý zvuk. A stalo se, že se nevědomky otřela rohem auta o zadní pravé dveře zde zaparkovaného auta té dámy.

Nějaká bába co se doma nudí a čumí z okna to viděla a hned běžela dát té paní za stěrač lísteček, že jí odřelo naše auto.

Paní byla nemocná a když po 12ti dnech přišla k autu, našla lístek za stěračem a přišla k nám domů:

manželka otevřela a tam dáma : \"Dobrý den, vy jste mi nabourala auto, dejte mi občanku, řidičák, techničák a pojistku ať to vyšetříme!\"

\"Nevim o tom, že bych vás nabourala a vůbec vám nebudu dávat moje doklady, na to nemáte nárok!\"

\"No, tak to vyřešíme jinak!\"

Za dva dny přijela večer v sedm výjezdovka od dopravních nehod a začala se nám motat kolem auta. Schválně jsem čekal, jestli přijdou aspoň zazvonit, ale nic.

Za týden přišel policista udělat výslech k nám domů. Manželka řekla, že si není ničeho vědoma a neví, kdo auto řídil. On teda že děkuje a odešel.

Za dva týdny přišel platební rozkaz na 1700 Kč pokuty, že prý se vzorky laku na odřeném místě shodují a že tedy je manželka viník a má zaplatit pokutu. Body žádné (nevěděla, že auto odřela, takže to není opuštění místa nehody - in dubio pro reo).

Tak jsem napsal na Magistrát odpor, že nesouhlasím s pokutou, protože by se \"nehoda\" nestala, kdyby paní nestála v zákazu stání, v protisměru, méně než 5m od přechodu a 12 dní nám blokovala výjezd z našeho vyhrazeného parkovacího místa, k čemuž se sama svou výpovědí doznala. Načež přišla obsílka.

Napadá vás jak situaci řešit? 31.5. je manželka předvolána na Magistrát na jednání. Půjdu tam já, protože jsem kliďas, nechci platit ještě pokutu za urážku veřejného činitele :-D

[upravil dne 28/5/13 10:37 od Ravel]

[upravil dne 28/5/13 10:45 od Ravel]

Odesláno

Její špatné parkování a poškození auta nehodou jsou dvě různé věci. Z té pokuty se asi těžko vykecáš, a ještě pozor na to, abys to nahlásil na pojišťovnu, jinak budeš platit ještě regres.

Odesláno

já proti tý pokutě vesměs nic nemám, chci tam udělat cirkus, aby už konečně někdo řešil to parkování v ulici.

Když na ně zavolám odtahovku, tak mi řeknou, ať tam počkám, že nemůžou udělat odtah jen tak. no kokoti. tři přestupky jim prý nestačí, musí tam mít iniciály oznamovatele. asi aby mi někdo mohl propíchat gumy.

[upravil dne 28/5/13 11:06 od Ravel]

Odesláno

OZZY: když budu parkovat v zákazu stání s třema přestupkama v jednom, tak asi na sebe nezavolam policajty, to by mně nenapadlo. přeleštit dveře je rozhodně levnější než pokuta.

Odesláno
Skoro bych i odhadoval, že akorát zaplatíš litr navíc za to, že se to řešilo na magistrátu, a to parkování nikdo řešit nebude.

No a to se mi právě nelíbí!!!

A hlavně aby potom nechodila půlka sídliště, že jsme jim odřeli auto :-D

Odesláno

Pokutu zaplať, nádheře příště vypusť všechny čtyři kola.

Takhle z amnou parkovala na chodově ženská pugem, takou malo krabicí a ojebala mi celej narázník, kterej byl stejně prasklej, tak jsem to nijak neřešil, teda krom vypuštěný pneu a lístečkem za oknem že příště to budou všechny čtyři. A jakmile jsem od auta odešel, tak se ho jala přeparkovat.

Jinak teda bych volal MP, že tam parkuje blbě a brání provozu a hold počkat. Oni ji rádi odtáhnou a zkasírujou. Propíchaných gum bych se nebál.

Odesláno

Z vlastnej skusenosti, sa to rieši u policie ťažko ...

To ,že parkovala v zákaze, v protismere, je síce fakt, ale fakt je aj to, že tento priestupok nehodu \"nespôsobil\" ...

To máš presne ako keď ideš v meste na 50 tke 80km/h, a niekto ti nedá prednosť v jazde ... Vynní je aj tak ten, čo nedal prednosť, nakoľko to ,že ty si šiel o 30 km/h nad limit, ešte nespôsobilo zavinenie nehody.

Takto to posudzuje, aspoň policia na SK. Samozrejme, následne sa to dá riešiť súdnou cestou, a ten môže toto rozhodnutie zrušiť ... Tj existuje aj prípad, kedy uznali nevinu napríklad vodičovi , čo nedal prednosť autu, idúcemu podľa znalca oveľa viac, ako je limit ... Ale to uz proste policia neriešila, a boli tam znalecké a neviem aké súdne doťahovačky ...

Podľa mňa, tá pani ani nedostane pokutu za zlé parkovanie.

Jediné, čo môžem v takomto prípde odporúčať, natvrdo volať policiu, pri takomto parkovaní. Už to robím aj ja, napr keď nám niekto zaparkuje pred rodinným domom pred výjazdom z garáže ... Keď ešte počkáš, a nevoláš naňho policiu, tak sa ešte osopí, či je tá cesta tvoja.

Rovno volať, a nechať ich pokutovať ... Lebo potom dopadneš presne takto, za dobrotu na žobrotu !

Odesláno

PS: Určite, ak už ideš na magistrat, by som sa dožadoval rozboru laku !!!

Takisto, je Vaše auto viditelne poškodené ?

Odesláno

rozbor laku udělal dopravka a prý se shoduje. mám zadní nárazník ošťouchanej, parkování ve městě.

Volat policajty.

Na auto z okna nevidim. A když někam jedeme, tak většinou na čas. A nemlžeme tam čekat na policajty, než se uráčí dorazit :-(

Odesláno

No je to sice svinstvo, ale:

Nikde asi není záznam toho jak Tvoje auto šťouchlo do toho druhýho. Tedy pravděpodobně se to stalo obráceně. Paní s tím druhým autem při zajíždění na to parkovací místo se otřela bokem auta o Tvoje stojící auto, proto tam měla tu Tvou barvu. Asi nejdřív parkovala vedle Tebe a pak jak vyjížděla tak se o to otřela. Nebo že by ne? :myslim Kdo to dokáže? Jinak pokud do někoho i jen trochu šťouchneš, tak je to nehoda a musí se to nahlásit. Prostě trval bych na tom, že jsem se toho auta vedle nedotkl, svědek nesvědek. Nebo to přiznej, zaplať a příště si dej pozor.

Odesláno

ono je to tezke kdyz nejsou parkovaci mista na sidlistich a nikdo je nevybuduje u nas se taky stoji vsude. Na druhou stranu vypada ze mista je tam jeste docela dost i na vytoceni 807.

Odesláno
Bigbadjohn - jestli jsi ten první příspěvek četl celý a pozorně, tak jsi se určitě dozvěděl, že tam byl svědek.

Otázka je, či svedok naozaj je ... To že nejaká paní, dala lístok za stierač, ešte neznamená, že sa tam podpísala, a uviedla, kde býva aby ju mohli kontaktovať ...

Navyše priama viditelnosť z okna bytovky na miesto \"stretu\" resp. nárazu asi nie je, čiže aj toto sa dá spochybnovať ...

S prepáčením, môžeš kľudne povedať, že v osudný deň ta manželka viezla do práce, a že si si toho takisto nevšimol, takže je to svedectvo proti svedctvu ...

Atď. Navyše by ma zaujimalo, ako niekto môže robiť rozbor laku z tvojho auta, bez tvojho vedomia ... To ako ti \"odlúpli\" lak z tvojho auta bez tvojho vedomia aby ho zaslali niekam na expertizu ?

To sa mi zda, ze expertiza bola štýlu ,že prišiel policajt, pozrel sa na lak na tvojom aute, a na zostatky laku na aute poškodenej ... Čo s prepáčením nie je expertíza ... Preto by som žiadal nejaký výsledok z nej, a ako k nej prišli, a keď naozaj nej laboratorne, tak ako si mohli dovoliť niečo odoberať s tvojho auta bez toho, že si nebol upovedomený ..

Odesláno

S měšťákama je to beznadějný. U nás je zase přechod naproti školce. A na něm toto:

prechod.jpg

Když tam takhle byl druhej den po sobě, tak už mě to nasralo, cvaknul jsem to a šel to ukázat měšťákovi, co stál a hlídal přechod o 100m vedle. A ať s tim něco udělá. No a on mi řek, že ať zavolam na 156, že MUSEJ přijet to řešit. Tak jsem tam volal, řek jim co chci a voni že ok. Samozřejmě se nestalo vůbec nic. Další den tam ten krám parkoval zas. Tak jediný co mě napadlo bylo tu fotku vytisknout a dát mu jí za stěrač se vzkazem, že stejnou fotku dostala MP. No auto zmizelo, ale měšťáci nehnuli ani prstem.

Dva dny na to ovšem o 20 metrů dál, na dalším přechodu u tý samý školky todle... (zebra je hned za zadkem toho pekáče, je to vidět podle značek).

prechod2.jpg

Nemám na to sílu a navíc si připadám, že jsem jedinej komu to vadí a že jsem asi prostě prudič :(

Odesláno
rozbor laku udělal dopravka a prý se shoduje. mám zadní nárazník ošťouchanej, parkování ve městě.

Volat policajty.

Na auto z okna nevidim. A když někam jedeme, tak většinou na čas. A nemlžeme tam čekat na policajty, než se uráčí dorazit :-(

Prečo by si tam musel ostávať ? Zavoláš MP, že tu a tu parkuje tak a tak auto, porušuje pravidla, a hotovo ...

MP ci prídu .. Na kamarátovom sídlisku väčne striehnu dôchodci z okna, akonáhle necháš auto zaparkované s 1 kolesom na tráve, už aj volajú. Účastný byť pri tom určite nemusia ...

Odesláno

stejsn: tohleto je fakt na hlavu. mě by v životě nenapadlo zaparkovat před přechodem nebo na přechodu, neboť vím jak je to nebezpečný, když tam pak není nějakej malej pižďuch ani vidět. no ale dokud se něco nestane, tak s tím nikdo nic neudělá.

Odesláno

Ono se asi snadno říká \"já bych nikdy nezaparkoval tak a tak\", když tam člověk nebydlí a parkovat tam nemusí. Já bych taky nikdy - doteď jsem parkoval ve dvoře, na ulici mi mohlo stát dalších 5 aut, teď parkuju před vlastní garáží a na ulici do 50m od baráku můžu prakticky kdykoliv zaparkovat další dvě auta. Akorát před časem jsem někoho zrovna na Velké Ohradě vyzvedával někdy ve tři ráno - a aut tam bylo všude tolik, že jsem málem neprojel s kombíkem. Na pidikruháči zvnějšku i zevnitř, prostě všude. Parkuje tam min. 3x tolik aut než je regulérních parkovacích míst, a stejně je to málo. Fakt si nedovedu představit tam bydlet...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...