Duin Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Ahoj, po dlouhe dobe jezdeni bez nejmensich problemu jsem az ted zaregistrovatl drobne mouchy. Zda ze to nic neni, muze to byt ale priznak blizicich se vaznejsich problemu. 1. Studene starty (venkovni teplota cca 15 stupnu) jsou mnohem, mnohem horsi nez drive. Vetsinou musim tocit starterem 2 - 3 vteriny nez ucitim, ze motor bezi. Starter toci velmi svizne. Po nastartovani drzi volnobeh normalne a nikdy nechcipne. Pred startem vzdycky cekam az pumpa natlaci palivo. Jakmile je motor zahraty, tak dalsi starty uz jsou bez problemu. 2. Pri jizde napr. 50km/h na treti rychlostni stupen, kdy na pedal plynu slapu opravdu velmi zlehka a motor neni v tahu citim znatelne skubani, jakoby vynechaval motor. Tento jev je citit i u jinych rychlosti ale vzdy jen pri malem zatizeni motoru. a minimalnim sesplanuti plynu. Pri normalni akceleraci motor neskube vubec. tento jev pozoruji pri jizde na LPG stejne tak i na benzin. Svicky jsem menil pred tydnem, skubani bylo nicmene i pred vymenou. Palivova pumpa byla nova loni v listopadu, palivovy filtr cca pred 2 lety. Diagnostika neukazala zadnou zavadu, spotreba paliva je uz leta temer stejna - 10l LPG. Auto ma najeto cca 270 tisic, mam pred vymenou oleje, ktery dam nekdy pristi tyden. Mate nekdo nejaky napad, cim to muze byt, neresil nekdo neco podobneho? Citovat
Patrius83 Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Ja som riesil skoro stejne problemy, ale dostalo sa mi skoro stejnej odpovede, bud je to rampa, alebo map senzor, alebo neviem. Stale mi auto robi presne to co si pisal, mam cistu skrt. klapku aj krokovi motorek je ok, Zatial som to neriesil, ale budem tiez rad ak niekto navrhne cim by to mohlo byt. Citovat
parlament Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Ahoj chalani,mám iný motor,ale rovnaké problémy s pocukávaním pri ustálenom jemnom plyne.Tento stav(nezhoršuje sa) trvá už dlhú dobu,vnímam to asi 50tis.km.Zatiaľ na príčinu v servise neprišli.Štarty mám ale v poriadku.Spotreba OK,diagnostika nehlási žiadnu závadu.Zapaľovacia rampa menená pred asi 100tis.km,neprejavuje sa ako vadná,ale nemôžem vylúčiť že je to zatiaľ len počiatočné štádium. Sviečky mením často(15-20tis.km),vždy len krátkodobé zlepšenie.Palivové čerpadlo na to nemalo vplyv.Palivový filter som menil pred cca 15tis.km.Olej bol meneny minulý týždeň.Čistenie klapky,map senzoru pomáha tiež len na krátko,ak vôbec.Možno skúsiť vyčistiť hallov snímač otáčok,ale neviem či to má význam. Citovat
Guest Džůny Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Řešil jsem stejnou věc v průběhu roku a půl a nakonec se ukázalo, že mám špatný kompresní tlak na dvou válcích. Citovat
parlament Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Tak to som ešte nedával testovať.Oprava bola nákladná? Citovat
Duin Odesláno 28. květen 2013 Autor Odesláno 28. květen 2013 Diky za tip, merit stav komprese valcu me nenapadlo. Jakmile budu doma, tak vyzkousim a dam vedet jak na tom jsou. Skubani motoru pri jemnem seslapnutim plynu neni zadny fatalni problem ale jak uz si toho vsimli i spolujezdci, tak to chci vyresit a vyhnout se hloupym narazkam, ze auto jede nejak spatne. Citovat
Patrius83 Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Ja bych se tady jeste rad zeptal, zda je mozne, aby byl spatny nebo nerovnomerny komp. tlak vo valcoch, ked mi nedavno pretesnovali nejaky tlakovy ventil co drzi tlak benzinu a z toho ventilu mi cural benzin proto ta oprava. No a jak to v servisu utesnili a dali nove motorove hadice (1500kc) tak se zvysil markantne vykon. Chci se zeptat zda je tedy mozne, ze po tejto uprave je stale slaby tlak vo valcoch aj ked po zmerani tlaku toho ventilu byl tlak v predepsanych hodnotach? Omlouvam se za neprofesne vyjadrovanie, motory nejsou moje parketa. Citovat
Ferry Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 regulator tlaku benzinu na rampe vstriku nema s hodnotami tlaku ve valcich motoru vubec nic spolecneho u pocukavani a spatnych startu uaut na LPG bych se zameril na stav plynovych vstriku, nejsou nesmrtelne a vetsinou potrebuji repas po 25-50tis ujetych km (pokud se na danem typu LPG vstriku repas udelat da) Citovat
Duin Odesláno 28. květen 2013 Autor Odesláno 28. květen 2013 Cukatura pri jemnem seslapnuti plynoveho pedalu se projevuje jak na benzin a stejne tak i na plyn. Na LPG mam najeto cca 150 tisic km a na zadnou z komponent se od doby montaze jeste nesahlo. Jedna se o instalaci se STAG ridici jednotkou, plynove vstrikovace nevim od koho jsou. Zkusim se informovat u firmy, ktera plyn montovala jestli a co je treba udelat. Citovat
Ferry Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 no tim, ze netesni plynove vstriky a plyn jde ve spatne kontrolovanem mnozstvi do sani, muze se slozeni smesi dostat mimo toleranci, navic ten plyn se tam dostava temi netesnostmi i kdyz jedes na benzin a plynove vstriky nepracuji, takze se to projevi i tak. muze to byt ale i opotrebovanym nebo pricpanym MAP senzorem, to se chce podivat pres diagnostiku, jestli dava nejake korektni udaje a ma dostatecne rychlou odezvu Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. květen 2013 Odesláno 29. květen 2013 parlament: Oprava ještě neproběhla. Nejdřív se to rozebere a opravovat se bude podle toho co bude špatné. Citovat
Guest Džůny Odesláno 31. květen 2013 Odesláno 31. květen 2013 Ale oprava byla v servisu vyčíslena na 16800 (strop). Je v tom práce, těsnění pod hlavou, 8x sací ventil, 8x výfukový ventil, 16x gufero ventilů, rozvodový řemen. Citovat
Duin Odesláno 3. červen 2013 Autor Odesláno 3. červen 2013 K mereni kompresniho tlaku valcu jsem se sice jeste nedostal ale mel jsem pripojenou diagnostiku ke sledovani reakce MAP sensoru. Peugeot Planet mi ukazal tyto hodnoty 952 mb - vypnuty motor 354 -374 mb volnobeh 768ot/min 265 mb pri 1440 ot/min 250 mb pri 2000 281mb pri 3000 ot/min Rychlost reakce se neda rozumne zjistit, protoze chvilku trva nez samotny peugeot planet udaje zobrazi. Jste na tom nekdo s udaji MAP sensoru podobne? Citovat
Duin Odesláno 20. červen 2013 Autor Odesláno 20. červen 2013 Protoze se o vikendu a snad i v pondeli budu pohybovat v CR v okoli Olomouce, tak bych rad poprosil nejakou dobrou dusi, ktera ma stejnou motorizaci, jestli by nebyla ochotna udelat par experimentu a zamenit na vyzkouseni nektere lehce pristupne dily jako MAP sensor a zapalovaci rampa. Samozrejme, ze po dohode prijedu kamkoliv, kdykoliv. Odmena jista (kvalitni koralka z domacich svesticek, ci pripadne dle dohody) Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 Duin: Jak to dopadlo, vyřešil jsi to? Mě doteď trápí horší starty (přesně podle 1.) a cukání za jízdy, a to i po výměně motoru… Citovat
krtek 2 Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 Dzuny meral si tlak paliva? ,ked mas pumpu este povodnu tak je cas ju vymenit ja som ju menil tento tyzden tlak mi uz poklesaval ale neni divu ma za sebou 245 000km [upravil dne 29/8/14 15:05 od krtek 2] Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 Ne, na to se právě chystám. Je to taková moje poslední záchrana, když to nebude tlakem benzinu, tak už jsem s nápady v koncích. Pumpa asi bude původní. Repasovat se nedá? [upravil dne 29/8/14 16:06 od Džůny] Citovat
krtek 2 Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 videl som na nete aj repas ale to si chlapik robil sam ale to je hovadina druhe cerpadlo som kupil za 35 ecok (samotne cerpadlo) ci je povodn e zistis jednoducho vyhod zadnu sedacku odklop plastovy dekel a na palivovej jednotke (na hadickach budu spony ak su origo jednorazove tak aj pumpa bude pravdepodobne origo,zbytocne nekupuj komplet palivovu jednotku je to nezmysel,kupis len samotne cerpadlo (ten valcek) moje povodne pekne orezle http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka/#10569210_4518578860592_1096941839_n.jpg inak po vymene auto nabralo na vykone ide lepsie ako ked som ho kupil [upravil dne 29/8/14 15:20 od krtek 2] Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 A kde jsi ho kupoval za 35 Euro? Jinak dík za tip. Mrknu na to až bude čas. Koukám že nové má mít 3,1 Bar, to jsem zvědavý kolik naměříme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.