Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Chcel by som si dokupit k svojmu autu externy palubny pc na sledovanie spotreby paliva, popripade aj nejaka ta diagnostika. Jedna sa o Peugeot 306 Break HDI 2,0 , r.v. 2000. Vedel by mi niekto poradiť aký pc by na tomto modele spolahlivo fungoval? Ďakujem za rady.

Odesláno

SLAVONIX:

dá se pořídít cokoli. Ale výhodou je, pokud rozumíš elektronice, protože výběr přístroje, jeho zapojení i případná rizika (něco se pokazí při montáži, něco hůř funguje po namontování) si poneseš sám. Pokud na toto máš někoho najít a zaplatit, tak se obávám, že nikoho nenajdeš anebo nezaplatíš (řekne si několik tisíc).

jari077: zjisti si, zda se do tvého typu auta montoval origo palubní počítač a pak jdi tou cestou. Jinak platí to, co jsem psal SLAVONIXovi.

Odesláno

Servisman: myslím, že Qcko myslel tento. Mám ho doma taky, jen jsem se už přes rok neodhodlal k montáži. :mad: Qcko zde mohl udělat pěkný fotonávod a mohl jsem to mít jednodušší. :D nabízel ho tu člen Dohny za necelé 2.000,- Kč. Vím, že mi psal, že se mu nepovedlo nějak spolehlivě rozchodit nastavení zbývajícího paliva v nádrži přes snímač stavu paliva v budících, ale jinak to mělo fungovat dobře. :)

Odesláno

Stifler: ano, to je presne ono, navod ma prvdu povediac nenapadlo spravit :mad:, ale postupoval som podla prilozeneho navodu a nebol problem. Trocha sa treba pohrat s presnym ukazovanim spotreby, vyhodou je ze sa tam da robit korekcia, takze sa PPC nastavil sam podla skusobnej jazdy a potom som si este zmeral spotrebu podla tankovania a jednoduchym vypoctom som vlozil hodnotu korekcie, odvtedy ukazuje presne :)

S tym palivom to nefunguje, ale spotreba, dojazd, napatie akumulatoru, teplota a ostatne veci idu paradne.

Odesláno

Qcko: a jak jsi tahal kabeláž za palubkou k budíkům a na vstřik na motoru? Sundával jsi palubovku nebo jsi to tam nějak přeoperoval bez demontáže? :) kde přesně jsi to napojoval?

Odesláno

Na youtube som videl zaujimavy externy display ktory ma omnoho viac funkcii, resp dokaze omnoho viac veci vytiahnut z bsi.. a je aj lacnejsi ako scangauge..

Odesláno

Saaw: ale to, o čem se tu bavíme, není PP napojený na BSI. Je jasné, že přes OBDII z BSI se dá vyčíst podstatně více věcí, které řidič při jízdě ani nevyužije a hodí se spíš pro servisáky. ;)

Odesláno
Na youtube som videl zaujimavy externy display ktory ma omnoho viac funkcii, resp dokaze omnoho viac veci vytiahnut z bsi.. a je aj lacnejsi ako scangauge..

Takže tohle stačí strčit jenom do diagnostiky?Funguje to ve všech autech?

Odesláno
Qcko: a jak jsi tahal kabeláž za palubkou k budíkům a na vstřik na motoru? Sundával jsi palubovku nebo jsi to tam nějak přeoperoval bez demontáže? :) kde přesně jsi to napojoval?

Pristojovu dosku von, takisto aj radio a stredovy panel.

Tym mas pripraveny priestor pre vsetku kabelaz.

K motoru som si vyvrtal dierku 6 vrtakom a dal som malu gumenu prechodku, pretiahol som tam cierny vodic ku vstrekom a aj kabel s ku cidlu teploty.

A tod vsio, naletovat tlacitka, prilepit display, nastavit a uzivat :)

Odesláno

OBDUINO32 sa pripaja cez diagnosticky konektor, v tom je jeho \"krasa\". Nemusis zasahovat do kablovacky auta a kedykolvek ho mozes bez ujmy demontovat. Je to otvoreny projekt postaveny na zaklade ARDUINA kde je pridane rozhranie na OBD, tri tlacitka a display. Existuje aj varianta s grafickym displayom. Jeho predchodca MPGDUINO mal jednoduchsi interface a pripajal sa priamo na vstreky a zdroj impulzov na prevodovke a nepotrebuje OBD kompatibilne auto ale ja chcem pouzit OBD ozhranie koli jednoduchosti zapojenia do vozu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...