SLAVONIX Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 Ahoj. Chcel by som si dokupit k svojmu autu externy palubny pc na sledovanie spotreby paliva, popripade aj nejaka ta diagnostika. Jedna sa o Peugeot 306 Break HDI 2,0 , r.v. 2000. Vedel by mi niekto poradiť aký pc by na tomto modele spolahlivo fungoval? Ďakujem za rady. Citovat
ivanh Odesláno 22. květen 2013 Odesláno 22. květen 2013 skus si pozriet toto, http://ecomodder.com/forum/scangauge-fuel-economy-gauge.php Kompatibilitu s naftou som nestudoval.... Citovat
jari0077 Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Kde se to dá pořídit v České republice.Funguje to ve všech vozech?Mám benzín 207sw r.v.2008. Citovat
P607Olda Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 SLAVONIX: dá se pořídít cokoli. Ale výhodou je, pokud rozumíš elektronice, protože výběr přístroje, jeho zapojení i případná rizika (něco se pokazí při montáži, něco hůř funguje po namontování) si poneseš sám. Pokud na toto máš někoho najít a zaplatit, tak se obávám, že nikoho nenajdeš anebo nezaplatíš (řekne si několik tisíc). jari077: zjisti si, zda se do tvého typu auta montoval origo palubní počítač a pak jdi tou cestou. Jinak platí to, co jsem psal SLAVONIXovi. Citovat
Milan+ Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 skus si pozriet toto, http://ecomodder.com/forum/scangauge-fuel-economy-gauge.php Kompatibilitu s naftou som nestudoval.... Tohle možná svého času tady nabízel v čr Conrad Citovat
Qcko Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Ja mam v 306 namontovany pal. pc od jedneho clena tu z fora, funguje paradne a zobrazuje vela veci ... a presne pasuje namiesto hodin Citovat
Guest servisman Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 není to tento ? http://www.tecpel.cz/zbozi/3827/Univerzalni-palubni-pocitac.htm Citovat
Stifler Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Servisman: myslím, že Qcko myslel tento. Mám ho doma taky, jen jsem se už přes rok neodhodlal k montáži. Qcko zde mohl udělat pěkný fotonávod a mohl jsem to mít jednodušší. nabízel ho tu člen Dohny za necelé 2.000,- Kč. Vím, že mi psal, že se mu nepovedlo nějak spolehlivě rozchodit nastavení zbývajícího paliva v nádrži přes snímač stavu paliva v budících, ale jinak to mělo fungovat dobře. Citovat
P607Olda Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Vyrobce veramon je z Ostravy-Poruby, mozna by ho i namontoval.. Citovat
Qcko Odesláno 26. květen 2013 Odesláno 26. květen 2013 Stifler: ano, to je presne ono, navod ma prvdu povediac nenapadlo spravit , ale postupoval som podla prilozeneho navodu a nebol problem. Trocha sa treba pohrat s presnym ukazovanim spotreby, vyhodou je ze sa tam da robit korekcia, takze sa PPC nastavil sam podla skusobnej jazdy a potom som si este zmeral spotrebu podla tankovania a jednoduchym vypoctom som vlozil hodnotu korekcie, odvtedy ukazuje presne S tym palivom to nefunguje, ale spotreba, dojazd, napatie akumulatoru, teplota a ostatne veci idu paradne. Citovat
Stifler Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Qcko: a jak jsi tahal kabeláž za palubkou k budíkům a na vstřik na motoru? Sundával jsi palubovku nebo jsi to tam nějak přeoperoval bez demontáže? kde přesně jsi to napojoval? Citovat
Saaw Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Na youtube som videl zaujimavy externy display ktory ma omnoho viac funkcii, resp dokaze omnoho viac veci vytiahnut z bsi.. a je aj lacnejsi ako scangauge.. Citovat
Stifler Odesláno 27. květen 2013 Odesláno 27. květen 2013 Saaw: ale to, o čem se tu bavíme, není PP napojený na BSI. Je jasné, že přes OBDII z BSI se dá vyčíst podstatně více věcí, které řidič při jízdě ani nevyužije a hodí se spíš pro servisáky. Citovat
jari0077 Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Na youtube som videl zaujimavy externy display ktory ma omnoho viac funkcii, resp dokaze omnoho viac veci vytiahnut z bsi.. a je aj lacnejsi ako scangauge.. Takže tohle stačí strčit jenom do diagnostiky?Funguje to ve všech autech? Citovat
Saaw Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 No podla toho co hovori ten chlapik na youtube, tak funguje na vsetkych ktore maju OBDII, cize dnes uz asi vsetky.. Citovat
jari0077 Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Bude asi těžké ho sehnat..pokusím se najít něco na netu. Citovat
ivanh Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Ja mam rozrobene toto Vsetko vratane plosaku uz mam ale neviem sa dokopat to poskladat. Mozno zraz v PY ma donuti si k tom sadnut.... Citovat
jari0077 Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 A jak to zapojíš v autě,přes diagnostiku?Vidím,že se v tom vyznáš já jsem úplný amatér..potřeboval bych něco co bych zapojil jen do diagnostiky Citovat
Qcko Odesláno 28. květen 2013 Odesláno 28. květen 2013 Qcko: a jak jsi tahal kabeláž za palubkou k budíkům a na vstřik na motoru? Sundával jsi palubovku nebo jsi to tam nějak přeoperoval bez demontáže? kde přesně jsi to napojoval? Pristojovu dosku von, takisto aj radio a stredovy panel. Tym mas pripraveny priestor pre vsetku kabelaz. K motoru som si vyvrtal dierku 6 vrtakom a dal som malu gumenu prechodku, pretiahol som tam cierny vodic ku vstrekom a aj kabel s ku cidlu teploty. A tod vsio, naletovat tlacitka, prilepit display, nastavit a uzivat Citovat
ivanh Odesláno 29. květen 2013 Odesláno 29. květen 2013 OBDUINO32 sa pripaja cez diagnosticky konektor, v tom je jeho \"krasa\". Nemusis zasahovat do kablovacky auta a kedykolvek ho mozes bez ujmy demontovat. Je to otvoreny projekt postaveny na zaklade ARDUINA kde je pridane rozhranie na OBD, tri tlacitka a display. Existuje aj varianta s grafickym displayom. Jeho predchodca MPGDUINO mal jednoduchsi interface a pripajal sa priamo na vstreky a zdroj impulzov na prevodovke a nepotrebuje OBD kompatibilne auto ale ja chcem pouzit OBD ozhranie koli jednoduchosti zapojenia do vozu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.