Petrikj Odesláno 15. květen 2013 Odesláno 15. květen 2013 Potřebuju od vás poradit. Došlo k odlepení čelního skla, tak že u spodní hrany u A-sloupků je mezera a celé se hýbe a vrže v rámu. Samotné sklo je bez poškození. Zajímá mě: Lze sklo vyříznout strunou, očistit a znovu použít. Pak bych koupil pouze nový bauset? Nebo musím koupit i nové sklo? Bylo mi řečeno, že při řezání může dojít k poškození skla. (A nebo se jim v servise s tím nechce trápit a proto rovnou říkají kupte i sklo.) Díky za rady Citovat
Petrikj Odesláno 16. květen 2013 Autor Odesláno 16. květen 2013 Nikdo neporadí zda se dá znovu použít jednou přilepené sklo na 405? Díky Citovat
Marcel505 Odesláno 16. květen 2013 Odesláno 16. květen 2013 Když to prodávaj vrakáče, proč by to nešlo... Je s tím akorát práce, ale použít by jít mělo - tehdy to z 405ky taky chtěli vyřezat, bohužel se to nepovedlo. Budeš to dělat sám? Pokud ne, zkusil bych nějaké rozumné autosklo, jak se na to budou tvářit... Citovat
Petrikj Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Sám určitě ne, právě jsem se na to byl předběžně informovat. A bylo mi řečeno, že se sklo může poškodit při řezání. Tak mi spíš doporučily rovnou objednat nové. Proto jsem se ptal jestli je tam opravdu riziko poškození, nebo je s tím dost práce a nechce se jim s tím trápit. Citovat
P607Olda Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Je otázka, proč se to stalo. Předpokládám, že už bylo asi měněné a nepasuje ideálně do kastle - buď je kastle hnutá po havárce, anebo je sklo neorigo, jinak zakřivené. Vyříznuté sklo se musí důkladně očistit, do čehož se jim asi moc nechce. A na novém mají nějaký zisk, anebo to dokonce umí udělat na pojišťovnu (ty o tom nemusíš ani vědět), ale k tomu potřebují nové sklo a dostanou to zaplaceno dvakrát. Já sklo vyměňovat neumím, takže technické podrobnosti nevím, ale píšu postřehy ze života. Citovat
Petrikj Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Kasle hnutá není, odlepilo se nárazem a je tam malá fuka kolem těsnění. Asi bude fakt nejlepší objednat sklo nové. Citovat
oddie Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Dá se vyříznout, dělal jsem to dostkrát. Dá se i znovu použít, akorát to v dnešní době skel bez problémů hrazených pojišťovnou dávno nemá smysl. Citovat
Petrikj Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Auto nemá pojištěné čelní sklo, jinak bych to neřešil. Za těch 15 let co ho mám/e se sklo měnilo jen jednou, ale ani to nebylo na naše náklady. Takže se to celkem vyplatilo. Co jsem koukal v Kelly, tak značkové se po nějaké slevě dá sehnat kolem 2tis Kč, takže žádná hrůza . Chápu, že se jim s tím nechce hrabat a očišťovat to. Citovat
oddie Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Nic se očišťovat nemusí, lepí se to na to původní ořízlé lepidlo. Citovat
Petrikj Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Čili ho vyřízneš ze starého těsnění, sklo se nijak nečistí a vsadí se do nového bausetu + nové lepidlo. Citovat
oddie Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 Jestli chceš, mám tu i dost velký zbytek řezací struny, mně už je k ničemu, akorát nemám držáky, musí se vzít např. do stiskaček. Citovat
Petrikj Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 Díky za nabídku. Nechám si to udělat v servise, nemám na to prostory ani nástroje. Citovat
crazybiker Odesláno 24. květen 2013 Odesláno 24. květen 2013 Petrikj, my sme to zvykavali robti pred barakom :-D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.