Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuju od vás poradit. Došlo k odlepení čelního skla, tak že u spodní hrany u A-sloupků je mezera a celé se hýbe a vrže v rámu. Samotné sklo je bez poškození.

Zajímá mě:

Lze sklo vyříznout strunou, očistit a znovu použít. Pak bych koupil pouze nový bauset?

Nebo musím koupit i nové sklo? Bylo mi řečeno, že při řezání může dojít k poškození skla. (A nebo se jim v servise s tím nechce trápit a proto rovnou říkají kupte i sklo.)

Díky za rady

Odesláno

Když to prodávaj vrakáče, proč by to nešlo...

Je s tím akorát práce, ale použít by jít mělo - tehdy to z 405ky taky chtěli vyřezat, bohužel se to nepovedlo.

Budeš to dělat sám?

Pokud ne, zkusil bych nějaké rozumné autosklo, jak se na to budou tvářit...

Odesláno

Sám určitě ne, právě jsem se na to byl předběžně informovat. A bylo mi řečeno, že se sklo může poškodit při řezání.

Tak mi spíš doporučily rovnou objednat nové. Proto jsem se ptal jestli je tam opravdu riziko poškození, nebo je s tím dost práce a nechce se jim s tím trápit.

Odesláno

Je otázka, proč se to stalo.

Předpokládám, že už bylo asi měněné a nepasuje ideálně do kastle - buď je kastle hnutá po havárce, anebo je sklo neorigo, jinak zakřivené.

Vyříznuté sklo se musí důkladně očistit, do čehož se jim asi moc nechce. A na novém mají nějaký zisk, anebo to dokonce umí udělat na pojišťovnu (ty o tom nemusíš ani vědět), ale k tomu potřebují nové sklo a dostanou to zaplaceno dvakrát.

Já sklo vyměňovat neumím, takže technické podrobnosti nevím, ale píšu postřehy ze života.

Odesláno

Dá se vyříznout, dělal jsem to dostkrát. Dá se i znovu použít, akorát to v dnešní době skel bez problémů hrazených pojišťovnou dávno nemá smysl.

Odesláno

Auto nemá pojištěné čelní sklo, jinak bych to neřešil. Za těch 15 let co ho mám/e se sklo měnilo jen jednou, ale ani to nebylo na naše náklady. Takže se to celkem vyplatilo.

Co jsem koukal v Kelly, tak značkové se po nějaké slevě dá sehnat kolem 2tis Kč, takže žádná hrůza :).

Chápu, že se jim s tím nechce hrabat a očišťovat to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...