Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No tak zase abychom z toho nedělali strašáka... obvyklá cena za repasi 4 stříkovačů u renomovaného diesel servisu je kolem 10 tis. což je cca 400E ;) FAP konkrétně u mě (najeto 199 tis ) regeneruje aktuálně po cca 460 km....

Co se týká 6tky - ano je to fajn, ale i když tam není tak motor točí rozhodně míň než doporučovaný benzínový motor, takže ty 2 věci v kontrastu nechápu.

Možnost přestavby na LPG? Když sečtu že by se u HDI sešla spojka + vstřiky + turbo tak se ještě nedostanu na cenu solidního LPG.... to jen tak na okraj... Mimochodem by mě zajímalo který \"osvědčený\" motor v benzínu PSA má? Já bych teda žádnej nevybral. Vůbec nemluvím o tom jak často pořebuju parkovat v podzemních garážích ...

Odesláno

V Bosch car servise mi povedali cenu za repas vstreku 200 eur. A vraj repasovať treba všetky aj keď sú zlé len dva. To je 800Eur za všetky 4. Chlapík (takzvaný garážmajster) by vedel zrepásnuť jeden za 180Eur. Turbo stojí 500Eur v Siho a to neni zlá cena. Spojka netuším koľko stojí, ale len za vstreky (a to len ak pôjdu tie vstreky ľahko vonku) a turbo dáš 1300Eur. Koľko stojí prestavba na LPG - 1100-1200Eur? Poprípade auto s LPG od výroby. A kto hovorí o osvedčenom benzínovom motore od PSA?

Tebe fap šlape v pohode aj pri 199tis km, to ale neznamená, že auto z inzerátu ho bude mať v tak dobrom stave tiež, nie? Je niekde štatistika, koľko fapfiltrov vydrží 200000km? Prijímací technik v pežoťáckom servise mi pošepkal, že máloktorý dá bez problémov 150000km, ale to súvisí s tým, že ľudia kupujú dízle bezhlavo kvôli spotrebe a potom s nimi jazdia len na prískoky po meste.

Pri 140km/h na dialnici na mojom 1,6HDi picasse mám hluk v aute taký, že synátor vzadu nerozumie hovorenému slovu z prenosného dvdplayera aj keď je ten na maxime. Ani nehovorím o tom, že mne ten rev vadí. Preto vravím, že by bodla šestka, kvôli dialnici, kde by točilo možno o 500 otáčok menej, neviem.

Ináč, ja som mu neodporučil žiadny benzínový motor, to ja si svoju budúcnosť s benzínom a lpg viem predstaviť. Ak bude vela jazdiť medzimesto tak je nafta 1,6 dobrá volba, až na ten rev na diaľnici, no neviem ako je to v pežotíku, možno je lepšie odhlučnený.

Odesláno

:) pekné video, škoda len, že realita o FAP filtroch je niekde úplne inde než ako sa nám to snažia nahovoriť v tom videu a ešte väčšia škoda, že veľký podiel na tom má samotný Peugeot, ktorý si z toho spravil biznis na úkor ekológie...

netreba hneď odpisovať auto pre možné problémy a strašiť, 307čku 1.6HDI osobne považujem za veľmi vydarené auto (samozrejme že nie je vhodné výlučne na krátke jazdy po meste), prekvapil ma aj názor na hlučnosť po dialnici, myslím, že 307čka ak je všetko OK je na tom čo sa týka hlučnosti oveľa lepšie, ale to už zase nemám skúsennosť s HDI na diaľnici ale iba s benzínom (tam už je otáčky počuť, ale žeby nebolo rozumieť hovorenej reči z dvd prehrávača???) na diaľnice by som bol radšej s HDIčkom

...a znova sa zopakujem, najdôležitejšie je jazdené auto dostatočne prehliadnuť a vyskúšať, bez prítomnosti skúseného človeka, ktorý sa vyzná, je to lotéria

Odesláno

No ja to moje picasso mám 4 roky aj niečo, to znamená aj 4x štreka do Chorvátska z KE cez Miškolc na dialnicu a až do HR, je to na prd. Ako spotreba celkom OK, nejakých 6 litrov. Raz dvakrát do roka ešte ideme do Budapešti, ináč po dialnici nejazdím, nemám kde. No a teraz od posledného leta som sa z KE dostal len zo tri krát do MI, ináč som z mesta nevyšiel a auto mi kixlo priamo na STK, keď ho technik vytočil na obmedzovač. Ako som písal, v dôsledku častej jazdy na studeno zanesené sanie kvôli EGR, bordel pri vytočení motora na obmedzovač strhlo a zaklepalo do sediel ventilov. Hlava dolu, pretesniť, prebrúsiť, prebrúsiť sedlá, vyčistiť sanie poskladať späť - dal som už urobiť aj rozvody aj keď auto malo najazdených len 100000km. Sakumprásk aj s rozvodmi 1000 Eur. Ďalší mesiac som chodil do roboty pešo, lebo som nemal na naftu a do autobusu ma nikto nedostane, žeby sa tam na mňa lepili cudzí ľudia. Mám fóbiu z toho keď je niekto cudzí pri mne bližšie ako pol metra, jančím a zaleje ma pot.

Odesláno

Taky mám pod SPZ trochu bublinky a na hraně lehce oloupanou barvu, rez tam není a je vidět zinek takže asi dobrá antikorozní úprava, ale budu muset vyřešit tu mezeru mezi nárazníkem a zadnímy dveřmi. někde jsem četl že se dá nárazník trochu snížit. V létě to pohledám a upravím.

Já mám to své 5 let, bylo nové přímo z fabriky a žádné negativní projevy (loupání/kvetení laku) jsem nikde nepozoroval. Mám najeto 73tis. km (všechny 100% moje). Bude už ale FAP na výměnu (nebo off) a taky vstřiky na čistění/opravu. Jeden prý dává zbytečně hodně moc nafty :papa
Odesláno
........bordel pri vytočení motora na obmedzovač strhlo a zaklepalo do sediel ventilov. Hlava dolu, pretesniť, prebrúsiť, prebrúsiť sedlá, vyčistiť sanie poskladať späť - dal som už urobiť aj rozvody aj keď auto malo najazdených len 100000km. Sakumprásk aj s rozvodmi 1000 Eur. ...

:bojim Achj jo :D

Odesláno

Nevím co znamená \" Inač tá biela 307-ka bola lopata. \" ???

Ta zlatá 307 je dost otlučená - zadní a přední nárazník PZ dveře... dál není z fotek vidět. U té klimatizace dost pochybuju, že je problém v čidle - myslím, že to bude běh na mnohem delší trať. Čelní sklo půjde taky za tebou, takže si to spočti...

[upravil dne 12/5/13 13:43 od koblih69]

Odesláno

Lopata je to auto,ako chodiace monštrum po ceste.Všetko je dodrba.é na tom aute.

Aham,už som ju kúpil.Motoricky ide v pohode,no tá vonkajšia časť ma bude stáť dajakú investíciu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...