Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdar chlapi, potrebuji zjistit, odkad mi vali olej. sice mirne, ale sere me to :(

Auto ma nalitane lehce pres 90000 km, rocnik 2004. motor 1.1.

minuly tyden jsem nechaval menit komplet rozvody, vsechny filtry a olej a brzdy.

posledni dva dny nachazim pod autem louzicky oleje. rad bych vedel odkad to vali. prikladam fotografie. sice je uz na nich olej utreny, ale zamazane to je porad . mam i foto, ale mam problem to zde vlozit, soubor presahuje 300 kb :D

zde je odkaz na foto;

http://ulozto.cz/x6nJnGW4/auto4-jpg

Odesláno

Hezký, ale fotka o ničem nevypovídá :myslim

Musíš jít chronologicky od vrchu motoru... první co může téct je pod těsněním ventilů.. šáhni na něj, pokud je nějaké tvrdé a jsou kolem něj olejové šmouhy, tak vyměnit to.

Pak ti samozřejmě může valit olej přes nějaký symerink.. např na klikovce.. , když shodíš kryt rozvodu tak máš jasno.

a uplně poslední možnost je, že máš motor od vrchu až skoro dolů čistej, tak že ti teče těsnění pod vanou. Víc ti z obrázku opravdu nedokážu říci :cool:

Odesláno

diky za rady chlapi :)

tesneni ventilu mam v pohode.

jinac kolem rozvodu mi to vyteka, ale nemuzu to rozdelat pac to neumim.

a na tesneni pod vanou to taky nevypada :(

Muze to byt tim. ze mam spatne tesneni pod hlavou ?

Tohle mi bylo receno po servise, od mechanika.

Prej je to casty problem u peugeotu. ?

Zatim to moc neleje, ale dokaze to nasrat :)

[upravil dne 29/4/13 11:59 od to.me.k]

Odesláno

jo, bylo by to lepší, ale nákladnější :) bude se mi hodinu vrtat v aute a za 400 to nemusim :D

Jinac otřel jsem cely spodek hadrou a uvidime odkud to ide, ted jsem jel do prace a odstavil jsem auto na parkovišti, tak uvidíme. Po pul hodine stale nic neteče. Uvidime vecer :) jinac uvažuji, zda to nemuze byt tim, jak parkuji doma, je to celkem nakloněné to auto, a vali to z te strany sklonu.

Odesláno
mne to odspodu vyzeralo rovnako a vzd ked som niekde zastavil ostalo par kvapiek oleju. dnes som to dal do servisu. vravia ze je to spod hlavy:(

čau, pak me informuj, vypada to na stejny problém.

Me uz na to mechanik upozorňoval, ale prej pokud to neni velka kaluz pod autem, tak zatim dobre.

Jinac cenu ti rekli ?

Odesláno

budu menit tesnenie pod hlavou, gulove capy a simerin na prevodovke ako je poloos. do 400eur

motor chodil uplne bez problemov tak dufam ze ho tak poskladaju ze tak pojde aj nadalej

Odesláno
budu menit tesnenie pod hlavou, gulove capy a simerin na prevodovke ako je poloos. do 400eur

motor chodil uplne bez problemov tak dufam ze ho tak poskladaju ze tak pojde aj nadalej

aha, a kolik pak bude stat jen to těsnění pod hlavou ??

• O 3 týdny později...
Odesláno

celou dobu byl klid a ted zase utika olej :( uz nevim jak se v tom vyznat.

Tesneni pod hlavou je v pohode, olejovy filtr taky a vana taky v pohode.

Tece to od rozvodu, jestli to nejak nedojebal mechanik :D

problem je, ze nejsou finance, na servis :(

zajimave je, ze kdyz jsem asi 5krat meril olej, zjistil jsem, ze mi tam nalilil asi vetsi mnozstvi, nez se vejde, pac mezi hodnoty min a max se to nepohybuje, ale je to vysoce nad, snad 3 cm. Kolik se vejde oleje do auta? pocitam, tak 3.5 litru ?

Odesláno

do 1.1 asi 3.25l , objem mezi spodni a horni ryskou na merce je asi 1.5l, jestli mas 3cm nad rysku, tak to mas hodne preplneny (nejspis ti tam nalili tak 4.5litru oleje) takze je klidne mozne, ze ten olej to diky tomu tlaci pres gufero na klice a hrozi i dalsi poskozeni motoru, pokud se to neupusti

mechanika kopni do prd.le

Odesláno

chlapi prestrelil jsem. Ted jsem to meril, nejsou to 3cm , ale 1,5cm od max. I tak to je dost. Nejsem si jisty, ale pri vymene tam dali nad 3.5 litru oleje. Uz jsem asik nasel duvod proc to tece. Jinac nemate nekdo kontakt na dobreho mechanika z okresu F-M, nebo Ostrava. Diky :)

[Edited on 17/5/13 17:19 by to.me.k]

Odesláno
zkus Auto Chodura v Šenově, dělá do pežotů a je to partner klubu

zajimave, o nem jsem neslysel :D nevis kolik chce za hodinu prace ? Hlavne at jsou sikovni

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...