to.me.k Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 zdar chlapi, potrebuji zjistit, odkad mi vali olej. sice mirne, ale sere me to Auto ma nalitane lehce pres 90000 km, rocnik 2004. motor 1.1. minuly tyden jsem nechaval menit komplet rozvody, vsechny filtry a olej a brzdy. posledni dva dny nachazim pod autem louzicky oleje. rad bych vedel odkad to vali. prikladam fotografie. sice je uz na nich olej utreny, ale zamazane to je porad . mam i foto, ale mam problem to zde vlozit, soubor presahuje 300 kb zde je odkaz na foto; http://ulozto.cz/x6nJnGW4/auto4-jpg Citovat
ChouLu Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Hezký, ale fotka o ničem nevypovídá Musíš jít chronologicky od vrchu motoru... první co může téct je pod těsněním ventilů.. šáhni na něj, pokud je nějaké tvrdé a jsou kolem něj olejové šmouhy, tak vyměnit to. Pak ti samozřejmě může valit olej přes nějaký symerink.. např na klikovce.. , když shodíš kryt rozvodu tak máš jasno. a uplně poslední možnost je, že máš motor od vrchu až skoro dolů čistej, tak že ti teče těsnění pod vanou. Víc ti z obrázku opravdu nedokážu říci Citovat
Micky999 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Mně tekl olej zpod víka od olejového filtru, špatný o-kroužek. Ale podle fotky to máš mokrý na straně rozvodů, takže to filtr nebude... Citovat
to.me.k Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 diky za rady chlapi tesneni ventilu mam v pohode. jinac kolem rozvodu mi to vyteka, ale nemuzu to rozdelat pac to neumim. a na tesneni pod vanou to taky nevypada Muze to byt tim. ze mam spatne tesneni pod hlavou ? Tohle mi bylo receno po servise, od mechanika. Prej je to casty problem u peugeotu. ? Zatim to moc neleje, ale dokaze to nasrat [upravil dne 29/4/13 11:59 od to.me.k] Citovat
ozzy56 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 nebylo by rozumnější zajet zpátky do servisu zjistit,kde to teče?? oni by to mohli zjistit i bez fotek Citovat
to.me.k Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 jo, bylo by to lepší, ale nákladnější bude se mi hodinu vrtat v aute a za 400 to nemusim Jinac otřel jsem cely spodek hadrou a uvidime odkud to ide, ted jsem jel do prace a odstavil jsem auto na parkovišti, tak uvidíme. Po pul hodine stale nic neteče. Uvidime vecer jinac uvažuji, zda to nemuze byt tim, jak parkuji doma, je to celkem nakloněné to auto, a vali to z te strany sklonu. Citovat
JuloI Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 mne to odspodu vyzeralo rovnako a vzd ked som niekde zastavil ostalo par kvapiek oleju. dnes som to dal do servisu. vravia ze je to spod hlavy:( Citovat
to.me.k Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 mne to odspodu vyzeralo rovnako a vzd ked som niekde zastavil ostalo par kvapiek oleju. dnes som to dal do servisu. vravia ze je to spod hlavy:( čau, pak me informuj, vypada to na stejny problém. Me uz na to mechanik upozorňoval, ale prej pokud to neni velka kaluz pod autem, tak zatim dobre. Jinac cenu ti rekli ? Citovat
JuloI Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 budu menit tesnenie pod hlavou, gulove capy a simerin na prevodovke ako je poloos. do 400eur motor chodil uplne bez problemov tak dufam ze ho tak poskladaju ze tak pojde aj nadalej Citovat
to.me.k Odesláno 29. duben 2013 Autor Odesláno 29. duben 2013 budu menit tesnenie pod hlavou, gulove capy a simerin na prevodovke ako je poloos. do 400eur motor chodil uplne bez problemov tak dufam ze ho tak poskladaju ze tak pojde aj nadalej aha, a kolik pak bude stat jen to těsnění pod hlavou ?? Citovat
marcel.tokar Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 Keď menia tesnenie pod hlavou, robia aj jej zarovnanie výbrusom. U mňa na 1,6HDi 350Eur. Citovat
to.me.k Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 celou dobu byl klid a ted zase utika olej uz nevim jak se v tom vyznat. Tesneni pod hlavou je v pohode, olejovy filtr taky a vana taky v pohode. Tece to od rozvodu, jestli to nejak nedojebal mechanik problem je, ze nejsou finance, na servis zajimave je, ze kdyz jsem asi 5krat meril olej, zjistil jsem, ze mi tam nalilil asi vetsi mnozstvi, nez se vejde, pac mezi hodnoty min a max se to nepohybuje, ale je to vysoce nad, snad 3 cm. Kolik se vejde oleje do auta? pocitam, tak 3.5 litru ? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 olej musí být mezi ryskama, asi olej měnilo hovado Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 do 1.1 asi 3.25l , objem mezi spodni a horni ryskou na merce je asi 1.5l, jestli mas 3cm nad rysku, tak to mas hodne preplneny (nejspis ti tam nalili tak 4.5litru oleje) takze je klidne mozne, ze ten olej to diky tomu tlaci pres gufero na klice a hrozi i dalsi poskozeni motoru, pokud se to neupusti mechanika kopni do prd.le Citovat
to.me.k Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 chlapi prestrelil jsem. Ted jsem to meril, nejsou to 3cm , ale 1,5cm od max. I tak to je dost. Nejsem si jisty, ale pri vymene tam dali nad 3.5 litru oleje. Uz jsem asik nasel duvod proc to tece. Jinac nemate nekdo kontakt na dobreho mechanika z okresu F-M, nebo Ostrava. Diky [Edited on 17/5/13 17:19 by to.me.k] Citovat
ozzy56 Odesláno 17. květen 2013 Odesláno 17. květen 2013 zkus Auto Chodura v Šenově, dělá do pežotů a je to partner klubu Citovat
to.me.k Odesláno 17. květen 2013 Autor Odesláno 17. květen 2013 zkus Auto Chodura v Šenově, dělá do pežotů a je to partner klubu zajimave, o nem jsem neslysel nevis kolik chce za hodinu prace ? Hlavne at jsou sikovni Citovat
ozzy56 Odesláno 18. květen 2013 Odesláno 18. květen 2013 má reklamu na horní liště, tak jsi asi slepý jinak tady se dočteš vše http://www.autochodura.cz/servis.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.