Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ok děkuji. Ještě tu bojuji s výběrem gufera (asi je v háji, protože levá poloosa je dost od oleje), které chci koupit než to rozmontuju. Koukal jsem, že jsou i pro P807 různé velikosti. Průměr poloosy jsem naměřil 30 mm, ale víc netušim. Nevíte někdo, který rozměl by byl ok?

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

je tam více možností převodovek, ale předpokládám, že kontrolní bude i nápustný šroub a ten je na bočním víku převodovky--přístup od levého př. kola, je to ten, který má větší šestihran než ostatní šrouby držící víko...(převodovka BE4R)

další varianta je nápustný šroub na diferáku nad šroubem výpustným--nahmatej rukou (platí pro převodovku ML5T)

ideální by bylo, kdybys dal VIN, ale já do servisboxu Citroenu přístup nemám :(

ovšem pokud chceš vyměnit olej, tak nejjednodušší je vypustit olej spodním šroubem na diferáku (po zahřátí oleje jízdou) a pak nalít 2 litry oleje Total Transmission BV 75W80 třeba po demontáži odvzdušnovacího ventilu nahoře na převodovce :)

Upraveno uživatelem ozzy56
  • O 6 let později...
  • O 11 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Dnes proběhla výměna oleje v převodovce ( manuální šestikvalt na 100 kW dvoulitrovým HDi z roku 2012 )

Pohoda. Výpustnej šroub hledat na nejnižším místě vzadu . Má to vnitřní čtyřhran 8 mm ( jinej takovej tam není ). Nalití oleje přes odvětrávací otvor . Jde provést i bez demontáže airboxu. Stačí použít trychtýř s hadičkou. Já použil ten co mám na nalívání oleje do motorek . Kdyby ta hadička byla o kousek delší je to lepší . Rukou se pod airbox dostanete v pohodě . Krytka jde sundat a hadička tam jde vsunout odhadem tak 6 - 8 cm , takže nevypadne a nepoteče to jinam . Já olej před nalejváním nahřeju aby byl řídkej . Nejlíp tak že hodím flašky ( kanystr ) s olejem do kýble s teplou vodou . Nebo na to chvíli pustím teplomet . Je to pak hezky řídký a hezky ryhle tam nateče . Do převodovky je dobrý to tam lejt pomalu , aby to teklo po stěně trychtýřu a mohl odcházet vzduch . Jak naleješ plnej trychtýř tak to vyšplouchne jak jde vzduch ven z převodovky.

Jo a žádná změna . Kvalty tam šli dobře , a jdou pořád stejně . ( najeto 233 000 km )

IMG_20231108_115242.jpg

IMG_20231108_115347.jpg

IMG_20231108_121151.jpg

IMG_20231108_130301.jpg

Upraveno uživatelem MP

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...