Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Odvzdušnovací ventyly


tumolos

Recommended Posts

Ahoj, prosím může mi někdo poradit, kde jsou odvzdušnovací ventyly.

Před 14 dny když jsem se vracel domů, tak se mi najednou rozsvítila kontrolka chladícího systému (ta červená velká vlevo) a roztočila se sahara, tak jsem zkontroloval motor a koukal jsem že pod chladičem to je mokrý, tak jsem koupil novej chladič a namontoval jsem ho ( je to chladič skoro stejnej jako originál, akorát nemá dole odvzdušnovací ventyl jako ten starej, má jenom horní) to jsem odvzdušnil (teda snad, když je motor studenej tak z něj voda neteče, ale jak se zahřeje tak se zvýší tlak v chladící soustavě a voda začne týct, tak bych řekl, že je to OK), akorát jak jsem četl, nemůžu najít odvzdušňovák na termostatu a topení, tak jestli by mi někdo mohl prosím popsat, kde jsou. A ještě jedno nevěděl jsem, jak to zprávně odvzdušnit, tak jsetli by mi prosím někdo napsal, jak poznám, že je to zprávně odvzdušnění, přišlo mi, že horní hadici od motoru, je hrozně teplá, tak nevím, jestli to je OK, asi jo, a horní část chladiče je daleko teplejší než spodek, ale to je asi normální, když se to postupně ochlazuje od shora dolů. Dík moc čus

Peugeot 106 1.1 r.v. 2000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím to je ten odvzdušnovací ventyl termostatu? dík moc a jak prosím poznám, že je to správně odvzdušnění, abych nezavařil motor (Když je motor na provozní teplotě a povolim ventyl na chladiči, tak teče kapalina, ja to OK, nebo se to pozná nějak jinak ještě) Dík moc

post-47330-1410963079144_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja som to osobne odvzdusnoval tak ze som nalial vodu do chladica na max. potom som povolil odvzdusnovacie ventili a nastartoval motor a postupne dolieval vodu a cakal kym mi cez odvzdusnovaky pojde voda von, ked zacne cez obydva vytekat voda von tak je to odvzdusnene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok dík odvzdušněno, ale trápí mě ještě jedna věc, když mi prasknul ten chladič, jak jsem už psal, tak se rozsvítila kontrolka přehřátí + točila se sahara, přesně tento problém jsem měl asi před třemi lety, kde jsem zkoušel to, co bylo psáno v této sekci , ale nepomohlo to nakonec po čase se to samo opravilo, prostě se to nějak vzpamatovalo a fungovalo, ale problém se vrátil, jak jsem už psal. Nevíte prosím co s tím, muselo to nějak způsobit úbytek chladící kapaliny, nebo malý tlak v chladící soustavě díky prasknutí. Jenom příblížim situaci. Nebylo to tak, že by prasknul chladič a hned to celé vyteklo. Začala svítit kontrolka a začala točit sahara, tak jsem otevřel kapotu a pod chladičem na pravé straně to bylo trochu mokrý, stav kapaliny byl OK, když jsem přijel domů, tak v nadržce ubyl asi 1 cm, a do příštího odpoledne se to vypustilo celé. Kdyby někdo věděl co s tím, tak prosím poraďte díky moc!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

Ahoj kluci jsem zde nový koupil jsem manželce Peugeotka 106 krasavce ale řeším tentýž problém . Když nastartuji motor se ohřeje rychle ale topení fouká pořád studené i podle budíku za jizdy se mi zdá že se zahřívá moc je to čárku pod červeným polem na budíku . Když zastavím a chvíli stojím začnee se mi hrnout voda z expansky a zapne mi ventilátor a topení přesto fouká jen vlažné . Už jsem vytáhl i termostat abych se ujistil že není KO ale dělá to stále . Stále myslíte že by mohla být v háji vodní pumpa ? Nic jiného mne nenapadá  na prasklou hlavu to nevypadá hadice se netlakují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 let později...

Přidám poznatek pro opravu dalším lidem. Mně toto vlákno pomohlo diagnostikovat problém.....Taky jsem měl tento problém. Zjistil jsem že mně netěsní odvzdušňovací ventil (přímo stříká) na topení. Vyměnil jsem čepičku ventilku (stejná jako na kole) a uřezal kousek hadičky (z podtlaků 406 hdi) a vložil do čepičky jako těsnění. Motor jsem protůroval ale už byl klid. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Odstraněna úplně zbytečná citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...