Přejít na obsah

kalich92

Uživatel
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

Vše od uživatele kalich92

  1. kalich92

    Regulator tlaku turba

    Tak ten výkon by byl pořešený. Na klapce od cooleru do sání byl (spíš furt je) ztvrdlý o kroužek a foukalo to ven. Kroužek jsem ještě nesehnal ale udělal jsem si přírubové těsnění z duše a je to těsné. Turbo ztichlo (lepsi zvuk byl kdyz bylo poradne slyset) a výkon jde tam kam má, takže auto tahá pěkně. ....tu teplotu jsem ještě neřešil. Z boku skříně termostatu jde videt zelený konektor. To je to čidlo teploty? A když to čidlo vyměním, musím asi odvzdušnit chladící okruh ne?
  2. kalich92

    Netesnost

    jaký je průměr té klapky? Já blbec jsem si to nezměřil, protože jsem si najivně myslel, že o kroužek objednám samostatně přímo na klapku. To jsem ale nikde nenašel, jen kroužky bez uvedených průměrů, takže nevím co tam dat. Tak než to zase rozdělám tak si kroužek seženu.
  3. kalich92

    Regulator tlaku turba

    takže zkusím to čidlo teploty a dám vědět. díky
  4. kalich92

    Regulator tlaku turba

    Ventil je vymeneny. Auto funguvalo perfektne. Nadseni maximalni ale pak se zase projevila zavada, ktera mne potkala hned po koupi auta na ceste dom. Tedy ted se jiz podruhe projevila zavada na ukazateli teploty motoru a to vzdy u tankovani u benziny (proste blba nahoda..nedava to smysl). Vypada to takto: jedu, mam zahraty motor. Ukazuje 90°. Zastavim, natankuju a po dalsim startu mne skokove spadne teplota na budiku z 90 na 70° a vetsinou se uz nehne. Nekdy tedy nastane prudky vykyv, ale hned to skoci zpatky na 70°. Taky vykon se mne zda byt omezeny, ale na pristrojovce nic nesviti. Dalsi den je to uz v pohode. Kdyby nebyl rozdil ve vykonu motoru, rekl bych, ze zavada bude na budiku teploty. Takto nevim co si myslet. S predchozi 406 jsem jezdil 5 roku a takovy problem nikdy nebyl. Snad sekly termostat? Ale co ten vykon? Nevim
  5. kalich92

    Regulator tlaku turba

    Diky za info. Sedy je ten nejbliz ke spolujezdcovi. Dnes jsem to vymenil. Podtlaky sa zdaly byt ok. Zitra to poradne projedu a hned uvidime jestli je to ok. ....este dotaz...ten u spolujezdce ovlada turbo(sedy), ten v prostredu egr (modry konektor) a co ovlada ten u ridice? (Cerny konektor)
  6. Cau na 406 hdi mame v motorovem prostoru (na prepazce pod celnim sklem) 3 elektromagneticke ventily. Jeden z nich ridi tlak turba. Ktery to je pls?. Na predchozi 406 jsem to uz kdysi menil ale uz si za boha nepamatuju ktery to byl. Cislo dilu mne nic nerekne, jelikoz na teto 406 mam vsecky ventily se shodnym cislem. Pro poradek....zavada je, ze turbo ma pozdni zatah. Napr. u zarazene 3 pri vyjezdu z obce mne taha line (ne vzdy) a ve 2500ot. to poradne zabere. Po prerazeni na 4 to tahne okamzite od cca 1900ot. Nebylo pripojene cidlo tlaku turba kdovi jak dlouho. ( Uz jsem to tak kupoval) To je spravene a nepadabdo nouzaku. Ted pozde zabira tak vsazam na ten ventil a rad bych ho vymenil. Diky
  7. kalich92

    Odvzdušnovací ventyly

    Přidám poznatek pro opravu dalším lidem. Mně toto vlákno pomohlo diagnostikovat problém.....Taky jsem měl tento problém. Zjistil jsem že mně netěsní odvzdušňovací ventil (přímo stříká) na topení. Vyměnil jsem čepičku ventilku (stejná jako na kole) a uřezal kousek hadičky (z podtlaků 406 hdi) a vložil do čepičky jako těsnění. Motor jsem protůroval ale už byl klid.
  8. kalich92

    kod barvy

    Modra Nevis... ted jestli EGN nebo M0GN ...ze stitku dostupnych na vehiclu nijak mudry nejsu. Asi lakovna nebo mozna v shopu. Ale jestli nekdovi at poradi.
  9. kalich92

    kod barvy

    Diky Dekuju moc
  10. kalich92

    kod barvy

    trochu oživím toto téma. Ze štítku na 106 to neumím vyčíst. Pokud tento příspěvek někdo uvidí a najde mně kod barvy budu mu neskutečně vděčný. VIN VF31CCDZE51897726. Díky moc a peugeotu zdar
  11. Ahoj, bylo na autě potřeba vyměnit přední tlumiče. Tak jsem sehnal na vrakáču oba kusy již nastrojené (nechtěl jsem moc investovat a všecko ostatní jistě bude lepší než to co jsem tam měl). Po demontáži prvního tlumiče jsem jej porovnal s těmi z vraku a shodovali se co se týče rozměru a usazení horního uložení stabilizační tyčky. Jen se ty nové lišily v tom, že neměly přivařený zobák, který přesně sedá do mezery v těhlici (na obrázku žlutý kruh) a tím se dobře usazuje na místo. Místo toho zobáku tam byl jen výstupek velikosti poloviční kuličky z kuličkovky a podle umístění to sedlo přesně místo toho zobáku do mezery těhlice (stějně to tam jinak nešlo :D) . Po usazení tlumiče až na doraz tj. až po okraj jak se spodek tlumiču rozšiřuje (cca 5cm od spodního konce ...odhadem) jsem zjistil, že je tlumič asi o 3 cm níž než, je vrchní uložení stabilizační tyčky. Samo že jsem zapáčil na spodek stabilizačky aby klesla a já to tam dostal. Problém ale je, že teď když je vše na místě a auto je na zemi, je dost nevzhledně vysoko postavené. Tlumič je na spodním konci na dorazu, takže to jinak nejde a nechce se mně věřit, že tím, že dám níž tlumič nebo našponuju stabilizační tyčku zdvihnu celý předek auta. Nebo je to jenom klam, protože jsem měl předtím staré pružiny unavené a teď je to správně? Je to ale škaredé a ještě se mně zdá že je každá strana jinak...Ještě jsem se s tím nesetkal a je mně to divné. Znovu to předělávat se mně opravdu nechce. A navíc jak jinak to udělat, než tak jak to je?...pfffff to jsem zase jednu ušetřil čas u výměny kus za kus
  12. Už je to vybavené. Pár cm trubky na klíč a hned napínací kladka povolila o něco víc. Chtělo to jen trochu hledání vhodně tvarovaného materiálu, abych se tam dostal. Jinak HDI jsou jen RHY nebo RHZ. Popř. RHS což je vlastně RHZ s FAP. A nevím jistě ale ještě jsem 406 v HDI bez klimy neviděl. V každém případě je to vyřešené.
  13. Kvůli častému stekání jistých členů na stále se opakující "nová témata" přispěju do tehoto 10ti letého vlákna. Rozpadl se mně řemen na 406 HDI, někama na něho chčije olej, a tak to pan zabalil. Sundal jsem zbytky řemenu a chtěl nasadit nový. Jenže napínací kladka povolená na "druhý otvor" je málo a řemen tam stejně nenasadím. U spodní kladky se nedostanu na šroub abych povolil ten extentr, protože šroub je ve vrchní poloze kladky a zasahuje k nosníku. Je tam torx 50. Ráčnu tam nedostanu a 8mm klíčem torx neutočím. Bojím se, že strhnu hrany šroubu. Potočit s motorem nepomože, protože střed kladky stojí na místě a točí se jen samotný "obvod". Tak co teď?. Nerad bych pozdvihoval nebo různě vytáčel motor kvůli přístupu, ale možná mně nic jiného nezbyde.
  14. Cau je to sice stare tema ale pro mna nyni aktualni. Mam problem s omezovacem. Vytahnut nejde ani na jednu stranu kvuli plechu co je ve dverich (ridicovy). V tem plechu jsou jen diry na protazeni sroubku vnitrni casti omezovace. Vas zpusob proto nebude fungovat. Napadlo mna ze treba vyrazit cep u casti co drzi na kastli ale nedari sa. Je to 406 r.v. 99 takze hybrid stareho a noveho modelu.
  15. Zdravím, můj pažout se rozhodl, že mně před svým důchodem ještě pořádně nase... Čím dál víc mně trápí zhasínání motoru hned po startu. (studený motor) cca 2x-3x zhasne než se možu rozjet. Dnes to šlo dokonce až na 5. pokus. Asi před 2 roky to udělalo poprvé, ale jen jednou. Teď Už 2. týden je to denně a už z toho nervím. Někde na forech citroenu jsem našel, že je to docela častá závada HDI motorů, ale nijak chytrý z toho nejsu, protože se nikdo neshodl na jasné příčině závady a vše je pokus omyl. Podávací čerpadlo funguje, žádná závada na přístrojovce nesvítí (antipolution faul se mně rozsvítilo je 2x a to pár let zpět.. ne teď). Kdyby bylo špatné vstřikovací čerpadlo dělalo by to furt a ne když se temu chce. Dělá to při studeném motoru a jen před rozjezdem, ne během jízdy. Kdysi mně zdechávál kvůli zoxidování konektorů v BSM jednotce. To je ale opraveno a 3 roky už je klid. Konektory jsou očistené a zakonzervované. Na autě je nová a poslední STK, tak už nechcu investovat, ale v klidu dojet ty 2 roky, než z toho bude dílovka pro jeho nástupce. Teď jsem se dozvěděl, že to dělá i na fabkách HTP. Tam lidi psali věci kolem baterky, svíček a podobné "bláboly". Já už teda nevím čím to može byt, ale myslím si, že totožná závada u diesla a benzinu nebude ve svíčkách a baterce Jde o P 406 2.0 HDI 80 kw. Pokud máte nějaké tipy pls poradtě ať to ještě vyspravím. Půjde na diag., ale nepočítám, že něco najdu, když to žádnu chybu doteď nevyhodilo. Jo a palivo mám furt stejné...fuel save shell. a semtam přidám navíc adetiva. Pokud tento problém tu někde už je, omlouvám se. Hledal jsem ,ale nenašel, takže zakládám nové téma.
  16. kalich92

    Výfuk

    Jj. Uvidime a potom si poradim podle situace.
  17. kalich92

    Výfuk

    5-10 mm. Slo to na silentblokoch.
  18. kalich92

    Výfuk

    Konecne jsem to spravil. Pujcil najezdy a vlezl pod to. Vlnovec uplne upadnuty od kolena. Uhnilo zo za svarem. Vybrusit a zavarit na zdrave a je to. Oprava 0 kc. Este jsem to potrel kamnarskym tmelem co mne zbyl po stavbe komina (pasta na vyfuky nebyla) a je to jak za mlada. Akorat byl problem to napasovat na stredni dil ale natahl jsem to na silentblokoch a je. Praca samodomo co nic nestoji a funguje to..zo mna bavi
  19. kalich92

    Výfuk

    Ešte sa ale furt divim, proč to nekdy řve a nekdy ne.
  20. kalich92

    Výfuk

    Problem jsem nasel. Je to ten vlnovec pred kolenem. Kde konci vlnovec a zacina koleno je to odymene. Ted ale jak sa k temu dostat. Je to primo nad napravnicu. A az dozadu je to jako jeden kus. Takze bych to rozrezal pred katem a z hlavy vysrubovat svody a na ponku to zavarit. Nebo jak jinak to udelat je tam desny pristup.. diky za rady. ...Mmchd auto budu postupne spravovat takze kdo by vedel o nejakem vraku 406tky k rozebrani za par kacek (nemusi byt cele auto..staci po castech) z okoli Hodonina + 50 km mam zajem. Vrakace podporovat neminim.
  21. Hoj hoj lidi. Dnes se mně stala divná věc nevím co si o tem myslet. Dopoledne projíždka s autem všecko ok. Motor prohřátý byl. Za 90 minut další start a rachot jak blázen. Řekl jsem si, že výfuk KO. Není divu má 374 000 km a je to origo. Hluk šel někde od kolena z přední části. Dojel jsem na místo a za 30 minut jsem jel zpátky dom. A co se nestalo....všecko pěkně tiché jak předtím. Čím to proboha je? Normálně bych už výfuk vyměnil, ale mám novou STK a říkám si jestli nebude poslední, jelikož oprav by bylo víc. Tak nevím jestli investovat peníze a čas nebo ne. To si rozmyslím na jaře. Je to p 406 HDI 80 kw r.v. 2001
  22. Cau autoradio mne znicehonic prestalo prehravat cd. Napred enom nacitat + neslo cd vytahnut. Ale ted uz vubec nemam na radiu cd mod. Je to blankpunkt s usb a sd kartu. Vsecky tyto moznosti lze prepinat ale cd uz tam proste neni. Co s tim moze byt? Dik za rozumne rady. Mmchd radio samo neni origo
  23. kalich92

    Kolik oleje do 2.0 Hdi ?

    tak já teda taky přispěju. Najít takové staré téma nedá vůbec žádnů prácu. Prostě google najde co hledáš přesně jak já teď když jsem hledal kolik teho nalét do 406. .Jinak u mojeho HDI je 355 000 km a moc jsem sa divil kdo tam při takém nájezdu nalél 5W40. Nikdy jsem ani nepomyslel že do teho dám jiný olej jak 10w40. jinak s tebů souhlasím. U nových zgarbů rači hledět co tam má byt.
  24. kalich92

    volnoběh

    jo zapomněl jsem, že motor nakonec po tom kolísání otáček zdechne
  25. ahojte, trápí mně kolísající otáčky motoru na volnoběh, ale jen při studeném motoru. Pozahřátí drží. Může to být ještě zavdušněné? Protože před 14 dny mně při jízdě došla nafta a motor se zavzdušnil... Také jsem se díval na vzduchový filtr, ale ten vypadá ještě ok. prosím o radu. dík
×
×
  • Vytvořit...