Mišos Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 Zdravím, mám takú otázočku, mám 1.1-tku 44kw a bolo by možné nejako dorobiť servo teda posilňovač riadenia ? už sme na to s otcom pozerali a ako miesto ako keby na dorobenie by tam mohlo byť. Bolo by to možné ? čo by všetko bolo k tomu tréba ? Poprípade ak by mal niekto 1.1 s posilňovačom mohli by ste mi poslať fotku ako to tam pre predstavu vyzerá ? že by sme zohnali aj nejakú na ND a zobrali odtiaľ potrebné veci, bolo by to možné ? Citovat
Ferry Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 ano, mozne to je, vymenit je treba - sloupek rizeni, desku s pedaly brzdy a spojky + vymenit spojkove lanko, pak namontovat rizeni s valcem posilovace, namontovat elektricke servo vlevo na predni spodni pricku, a natahnout k nemu kabelovy svazek s dvema relatky Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 jestli se ptáš, zda to jde, tak samozřejmě jde..., ta auta se vyráběla se servem i bez, takže když koupíš potřebné díly, tak jednoduše namontuješ--místo pro servo tam určitě je Citovat
Mišos Odesláno 8. duben 2013 Autor Odesláno 8. duben 2013 Tak to čo tu píše Ferry, tak ešte zistím že to bude drahšie ako hodnota mojho auta ešte nakoniec bude lepšie keby som ho tam silou mocou chcel zohnať inú 106 ale tak to kvôli tomu nepotrebujem i keď je to samozrejme rozdiel krútiť dobre že nie malíčkom a tuto bez posilňovača Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 zkus se na to dívat tak, že když servo nemáš, tak se ti ani nepo.ere Citovat
Ferry Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 ja to delal na svy 106 kvuli mati, ktera s ni jezdi a pri svych 156cm vysky mela trochu problem s parkovanim, takze se ji ted trochu lepe toci volantem, ale zas takovy rozdil to neni, ono to rizeni s posilovacem je trochu tuzsi (kdyz nebezi servo) nez to rizeni bez posilovace Citovat
ozzy56 Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 já si dokonce myslím, že u těch malých aut je servo zbytečné--když je řízení (bez serva) v pořádku, tak jde točit volantem celkem lehce, před lety jsem koupil Opel Corsa 1.0 benz. úmyslně bez serva, protože rozdíl moc nešel poznat (mimo točení na místě) a opravdu když ho nemáš, ani se neporouchá... Citovat
Guest zelda93 Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 já si nemohu bez serva stěžovat... když nepočítam parkování tak za jízdy to de dokonce u 106tky lehčeji než se servem u 406stkz.... aspoň mi to tak připadá... Citovat
koblih69 Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 Hodně záleží na stavu přední nápravy, nahuštění pneu, šířce pneu a velikosti (váze) motoru. Citovat
J.R. Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 tak nějak... Ono taky záleží co je u toho malého auta za motor. Nevím, ale na mém Sportu s 1.4 bych to tahat bez serva nechtěl ani náhodou a pokud tam jsou ještě širší kola (ona 1.0i nebo 1.1i budou mít 13\" o šířce 5J a gumou 155 - pohoda), ale kolem 175-195 a 5,5-6,5J (při 14-15\") už je jedno, že to je malé auto. Bez serva si pak strhneš ruce, jo jde to, šlo to i dřív na všech vozech, ale sedni si pak do auta s posilovačem a už nikdy nebudeš chtít bez... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.