MilanF1 Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 je-li však toto vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vozidlo bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě. . Co na tom nechápete? Nebo snad nedokážete odhadnout situaci? Jak psal Koblih, i když vím, že to stihnu zastavit, ale někdo to do mě napálí, tak to není bezpečné zastavení. Když se přibližuju ke světelné křižovatka, vždy si říkám: \"Vydrží tam zelená?\" Když už jsem tak blízko, že vím, že to před hranicí křižovatky bezpečně nezastavím, říkám \"Už musí vydržet.\"... aneb může mi tam klidně skočit oranžová, já stejně pojedu. Nikdy jsem s tímto neměl problém a nechápu pokutu za oranžovou, jedině když to někdo očividně projede, aby tu oranžovou stihnul, což je ale dost diskutabilní - jak se to na případné fotce pozná? Argument, že vedlejší pruh má zelenou, tomu se fakt směju. Stačí mi křižovatka na sjezdu z magistrály u hlavního nádraží. Často tam chodím pěšky, jeden pruh má oranžovou a druhý už zelenou - asi kvůli urychlení dopravy... PS: Je jasné, že osobák a kamion má jinou brzdnou dráhu, ale to vše obsahuje formulace zákona či vyhlášky - viz oddie. Vždyt je rozdíl i mezi suchem, vodou a sněhem... [upravil dne 9/4/13 14:32 od MilanF1] Citovat
Vvitty Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Ty fotaky na krizovatkach jsou serizene s rezervou, to znamena ze foti se zpozdenim oproti vystaveni cerveneho singalu. co resite? Citovat
Péťa Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Viděl jsem bráchovu fotku, jak projel na \"oranžovou\". Bylo tam krásně všechno zadokumentováno, včetně času, jak dlouho ta červená už na semaforu svítila. Nemělo cenu se vůbec dohadovat a musel uznat vinu. Citovat
Marcel505 Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Viděl jsem bráchovu fotku, jak projel na \"oranžovou\". Bylo tam krásně všechno zadokumentováno, včetně času, jak dlouho ta červená už na semaforu svítila. Nemělo cenu se vůbec dohadovat a musel uznat vinu. Takže jel na červenou... Citovat
Krt€K Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Sranda je, že na červenou v křižovatce už nemáte co dělat, tzn., pokud je křižovatka tak rozlehlá, že do ní vjedete na oranžovou, z vedlejší (do který vám je prd) už je dávno zelená a vy jste v křižovatce na červenou...stačí to takhle polopaticky? Citovat
Péťa Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Marceli, proto je ta \"oranžová\" v úvozovkách. Jasně, že tam vjel na červenou a podle fotky musela svítit už dlouho. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 vy jste v křižovatce na červenou... Takže v křižovatce mohu být jen na oranžovou, jakmile skáče červená, mám již být mimo křižovatku? V hustém provozu to kolikrát nejde. Když si vezmu chodce, zahájí úkon přechodu a naskočí červená, co má tedy dělat? Běžet zpátky? Jak dlouho vlastně svítí oranžová na semaforu? Kolik to je sekund? Je to nějak standardizované? Toto by mě docela zajímalo vzhledem k tomuto vláknu. Citovat
Péťa Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Nesmíš vjet do křižovatky, pokud ji nemůžeš opustit. To je pravidlo, které se často ignoruje (ono to ani kolikrát jinak nejde). Citovat
Krt€K Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Přesně tak...pokud nejsi schopen bezpečně opustit křižovatku, NEsmíš do ní najet...co se týká přechodu, pokud chodec vejde na přechod na zelenou a uprostřed padne červená, smí dokončit přecházení k protilehlému signalizačnímu zařízení, kde padla červená. Co se týká délky oranžové, neumím ti na toto odpovědět, můžu to zkusit přes velitele zjistit u dopravních inženýrů. [Edited on 10/4/13 19:34 by Krt€K] Citovat
Péťa Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Koukal jsem do svých skript, ale tam se počítá jen kdy a jak dlouho má svítit zelená. O zbytku barev ani slovo Citovat
Krt€K Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Natočit, podat stížnost...co jinýho na to chceš slyšet? Citovat
Krt€K Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 Pak ovšem svou poznámku považuj za bezpředmětnou, pokud s tím nechceš nic dělat.. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. duben 2013 Odesláno 10. duben 2013 S tím opuštěním chápu ... nicméně dneska jsem opět šel na té křižovatce u hlavního nádraží, bylo 19:45, tudíž slabší provoz. Z jednoho směru (sjezd z magistrály od hlavního nádraží směr Žižkov) naskočila oranžová a v té samé sekundě se rozjelo auto z druhého směru (z magistrály od Holešovic směr Žižkov). Skáče to tam asi fakt rychle ... PS: Nemohu si být 100% jist, zda od Holešovic tam již měl zelenou, protože na semafor jsem samozřejmě neviděl, ale předpokládám, že ano (případně červená s oranžovou současně). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.