topper Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Zdravim Vsetkych, tak som sa konecne zaregistroval, pretoze mam otazku na P807. Rozrasta sa nam rodina a pozerame po vacsom aute. Momentalne jazdime na absolutne bezporuchovom super bezproblemovom Avensise kombi v benzine r.v.2008. Predchadzajuce auta 2x Nissan Primera combi takisto absolutne bez akychkolvek problemov. Ale naozaj ziadne. Len poctivy pravidelny servis. Cestujeme po celej europe, zapad, sever, juh. Nedostatok miesta v kufry sme doteraz riesili stresnym boxom thule atlantis 700. Ale... ... onedlho pribudne tretie dieta a my riesime vacsie auto a mame hlavu v smutku Chceme bocne posuvne dvere a vyber sa nam zuzil na 2 auta. VW sharan/Alhambra a P807/C8. Voyager ee a dodavky tiez nie. Pozerali sme este mazda MPV a Toyota Previa. Ale su uz dost stare, 10 rokov. Aj ked tie Previe sa daju zohnat s rozumnym najazdom okolo 9-10 tisic eur v dobrom stave. Tie sa nam velmi pacia. Ale predsalen maju uz 10 rokov. Ale v benzine 2.4l super... A teraz k veci. Precital som tu v tejto sekcii uz takmer vsetko a som "zdeseny". To je naozaj take zle? Pozerame/planujeme nieco novsie r.v. 2013 tak do 20-30tkm. V drvivej vacsine sa tu riesia starsie (stare) auta tak 8+ rocne. Ako je to s novsimi a poslednymi rocnikmi vyroby? Uz som sa zmieril s tym, ze spolahlivost predchadzajucich aut nedosiahnem... Len sa bojim, aby ma to s rodinou niekde nenechalo. Stat niekde nepojazdny s manzelkou, (uz coskoro) tromi detmi a batozinou nie je asi nic prijemne. Pre info, co pozerame. Vopred dakujem za vase navrhy, odporucania a varovania. Roman http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype=C&make=55&mmvco=1&model=18282&mmvmk0=55&mmvmd0=18282&pricefrom=1000&fregfrom=2013&cy=D&ustate=N%2CU&donttrack=search Citovat
Haryk Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 jaké zlé, mám vlastně měl, teď dcera, 807 automat r.v. 2003 do dneška bez problémů, musím zaťukat, najezdila cca. 5-6 tisíc ročně Citovat
topper Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 (upraveno) No len nas najazd je tak 20-25 tisic rocne... Podotykam ako sukromna osoba, nepodnikatel. Podla rad tu pozerame po 100kW HDI. Velmi sa nam to auto paci len sa bojime spolahlivosti. Koluju tu rozne historky. A po predchadzajucich skusenostiach s benzinovymi japoncami mame obavu aby sme neslapli do hovna. Nejde ani tak o tie peniaze za servis, kazde auto nieco stoji. Ale aby nas to niekde nenechalo. Alebo aby mi vzdy islo zavriet okno a podobne veci co som tu cital. Proste Nissan sme predavali ako 11 rocny a zrel ako vino. Kamarat doteraz na nom jazdi a viac menej bez problemov. Toyota uz 6 rokov super, bez jedineho problemu. Uz mame na nu 3 kupcov. Len sa ozvat. Len este musime kupit nove auto... Upraveno 6. leden 2015 uživatelem topper Citovat
MotoMoto Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Ahoj, tak pár postřehů, neber to tak, že je s těmi auty jen problém. Když je vše OK a nic se neděje, tak to sem nikdo nepíše. Nikdo tu nebude psát, že je vše OK. Další co jsi psal že tu jsou starší auta. Ano s novými se v rámci garance jezdí do autorizovaných servisů a není nic moc potřeba řešit. Je tu spousty lidí, které to berou jako klub i když třeba jako já už Lvíčka nemají, ale většina sem chodí pro řešení problémů. Také jsem byl zděšen, i když to bylo jednodušší, já napřed auto 4 roky staré, koupil a pak teprve zjistil že je nějaký klub. Takže rozhodně nebuď pln obav, všechny auta dneska jsou na tom podobně. I ten Fiat (Minimaxa promine) dělá dobrá auta. Jinak by se nechytal. (to zase dostanu melu, co že to tu melu) Já jsem P807 měl a prodal jsem jí z jediného důvodu, že mi překážela řadicí páka uprostřed na té kapličce. A chtěl jsem automat. Ten se bohužel dělá u P807 stejně jako manuál a tak jsem šel do jiného Francouze. Teď jsem spokojený, více mi též vyhovuje zapouštění třetí řady sedaček do podlahy. Ale bohužel nemám šoupačky, to je věc která mi chybí a je moc fajn. Tedy v elektrice. Ale kdybych dneska vybíral a měl na to peníze tak bych šel do Grand Voyagera. Super auto ale dražší. Citovat
topper Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Grand Voyager je už zas o triedu väčšie. Len má pre nás nepraktické "americké" rozloženie sedadiel 2+2+2(3). No a novú P807 by sme nekupovali. Už sa nevyrábajú. Škoda... Síce by sme ju kupovali priamo od Peugeot dílera s 2 ročnou zárukou, ale predsa (Peugeot Qualitaets Gebrauchtwagen). Este mame tak mesiac cas, tak uvidim, ako sa rozhodneme... Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 807 a jeji "sestry" maj hlavne nevyhodu v tom ze co se tyka technologii i desingu tak i auto z 2013 je v podstate autem z roku 2002 kdy se zacali vyrabet. Proste aktualne za ty prachy strasne nezajimave auto. Citovat
topper Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Pe.Tr asi máš pravdu. Ale poraď teda velkosťou a pohodlim nejakú alternatívu. Jedine Sharan/Alhambra. A potom dodávky... Pozerali sme aj C4GP, ale to sa nám zdá malé. A ako som písal vyššie Grand Voyager tiež nie. Ono keď máš tri deti a všetky v autosedačkách moc velký výber na pohodlné cestovanie nemáš. Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Ja mel c8 2+2+2, ale podruhe bych ji nekoupil, ten sharan je uplne nekde jinde.jen byxh nevedel jaky motor od vw, neznam je. Co mercedes R? Citovat
topper Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 (upraveno) R-classe fajn. Len porovnaj ceny. Plus/mínus rovnaký filter ako som použil v odkaze vyššie. http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype=C&make=47&mmvco=1&model=-65&mmvmk0=47&mmvmd0=-65&pricefrom=1000&kmto=50000&fregfrom=2012&cy=D&ustate=N%2CU&eq=40%2C42&donttrack=search Okrem toho nemá bočné posuvné dvere a tretie stredné sedadlo je paródia. Ešte raz, budeme mať tri deti v autosedačkách, kočík v kufry a v prípade potreby truhlu na streche. Ono naozaj nie je moc z čoho vyberať v tejto velkosti. A tlačiť sa v menšom pri našom cestovaní sa mne ani manželke nechce... Ešte niekde vzadu na chvoste je Galaxy. opel zafira, mazda 5, grand scenic, grand picasso sú malé MPV. Okrem toho tá zafira a mazda 5 takisto ako tá R-classe tretie sedadlo v strede je paródia. Pre pol človeka/pol autosedačky. Upraveno 6. leden 2015 uživatelem topper Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 Radeji dam pul mice za r z 2009 ja za 807 z 2013. To R ma tri rady a nastup je v pohode, u R bych rovnou hledal long verzi . Soupacky jsou fajn ale je to neco co se da ozelet. A jako ridic bys to mel vedet :-D kdyby sis mel vybrat, soupacky nebo vyhrivany volant?:-D Citovat
dusan2 Odesláno 6. leden 2015 Odesláno 6. leden 2015 (upraveno) Tie supacky by som nevymenil za nic. Manipulacia s detmi je niekde uplne inde ako pri klasickych dverach. Mam male deti tak viem o com hovorim. Zazivam to denne. A v tom R-ku teda az tak moc miesta v prostrednom rade nieje. Bol som nemilo prekvapeny ked som si tam sadol a to som si myslel ze je to velke auto. Ale asi vo verzii long to bude lepsie. Upraveno 6. leden 2015 uživatelem dusan2 Citovat
Cyrďák Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 (upraveno) Já teda nevím co do spolehlivosti vypadá sharan či alhambra ale když jsem je zkoušel před koupí 807 tak jsem měl pocit že sedím v aviji,hluk vibrace běs.807 tichá příjemná pohodlná super nastupování dětí ale je to francouz.807 vlastním asi 6měs.. najeto 7tis.. Km závada žádná.Domnívám se že když si koupím auto z 35tis Km není co řešit je to nové auto.Problémy začínají špatným servisováním vozu zanedbaná udržba. Upraveno 7. leden 2015 uživatelem Cyrďák Citovat
Tango C8 Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 (upraveno) Hm, za mně, měl jsem C8 a teď mám Espace Grand - jo jediné co mi chyby jsou šoupačky, taky mám tři děti a bez problému otevírají dveře sami a bezproblému se tam dávají, vono ty dveře jsou dost velké, a když to nepůjde jednima, tak to půjde druhýma. Děcká sedí 2 vzádu (po stranách) a jedno je v kufru - takže Voyager (lancia,chrysler) by mně osobně vůbec nevadil při konfiguraci 2+2+3(2), ba právě naopak, ze zádu se dá pak krásně projet dopředu. Na těch šoupačkách bych tak moc netrval, ale jasně, šoupačky jsou o jiném. Do toho avensise nenacpeš tři sedačky dozádu vedle sebe? Jestli při troche snahy jo, tak si nech avensise Upraveno 7. leden 2015 uživatelem Tango C8 Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Jo Japonec je gut co do spolehlivosti,nebo kup nový ho avensise... A jestli chceš VW tak Multivana a mas klid konfigurace 2+3+2 nebo 2+2+3 Místa habadej,ma ho bracha 3 děti v sedačkách a mezi sedackama je 15cm místa..... Citovat
oddie Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Co s sebou při tom cestování vozíte všechno za krámy? To podle mě určuje velikost auta na cestování především... Málo a malé věci se dají naskládat i do většího kombíka, v nejhorším do té rakve, ale třeba 5 kol popř. 4 a cyklovlek už je skoro na dodávku. Vždycky bude ta volba nějaký kompromis a něco se musí oželet, ať už prostor v případě kombíku, nebo jízdní vlastnosti atd. v případě krabice. Citovat
Medvěd Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 S rozpočtem, který by dosáhl na 807u s nájezdem kolem 35 tkm (téměř novou) bych opravdu velice o přednostech Multivana nebo V-řady od Medcedesu uvažoval, byť by měly o něco vyšší nájezd Citovat
MotoMoto Odesláno 7. leden 2015 Odesláno 7. leden 2015 Měl jsem možnost vyzkoušet skoro vše co se tu probíralo, mimo Mercedes. Osobní zkušenosti Velká dodávka, měli jsme Ducato, potom VW Transporter, Ford transit a pokud člověk jezdí stále v plném tak je to celkem pohoda. Vlastně jsem měl jednou půjčené i Mercedes VIANO s automatem a super. Ale jak člověk jezdí často sám tak je to vození vzduchu a blbě se stím parkuje a je to prostě zbytečné. Kamarád právě proto teď prodal H1. Takže chápu, že to není to pravé ořechové, pokud nejezdíte stále jako rodina a nebo to není druhé auto. I poplatky na dálnicích jsou větší. Pak jsme měl Scenica, Espace, P807 a mohu říct, že kdybych sehnal z dobrého zdroje kvalitní Grand Espace tak bych šel do toho. Neskutečná variabilita. Ale protože nemám, tak mám C4 GP a v automatu OK. Je sice menší než P807 nebo Espace, ale zase formát sklopných sedaček nám vyhovuje víc. Ani v P807 nepojedeš v 7. na dlouhou cestu. Max když to jsou děti. Jednou jsme jeli na hory v 6. ale bylo to hodně na hraně. A neustálé tahání sedaček dovnitř a ven, protože se mi stávalo, mám tam sedačky, nic se mi nevejde do kufru. Tak je vyndám, no jo, ale po volejbale chtějí kluci odvézt a já je tam nemám. Takže zase nanosit a nacvakat, celkem práce i pro chlapa a co teprve ženská. A u C4 GP, zatáhneš z provázek a jsou fuč. A zatáhneš a jsou fuč i v druhé řadě. Fakt dobře vymyšlené. Systém 2+2+3 u Voyagera mi příjde lepší když se většinou jezdí ve dvou nebo čtyřech. Já už má kluka velkého takže jezdíme většinou tak a je to pohodlnější. Ale bohužel nejsou korunky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.