Dančák Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 Každopádně bych si radši připlatil za klouný a pak do toho nic nesypal než se v tom potom pořád hrabat, ale kdo umí dobře počítat ví to sám;) Citovat
Guest servisman Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 taky jsem na ten break koukal a kdyby dcera holdovala naftě tak bych ji vzal ,s cenou by se asi dalo něco slevit, ale jsou tu i jiné věci Citovat
oddie Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 S formulací \"jak stojí a leží\" jsem kupoval auta celkem běžně - ovšem musela tomu odpovídat cena. Podstatně nižší než obvyklá, pochopitelně... Citovat
Dančák Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 oddie: taky sem s tímto souslovím pár aut kupoval, ale jak píšeš, ta cena byla úplně někde jinde, což v tomto případe fakt neni.... Citovat
Dado240 Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 Ja som kupoval v AAAauto, bol som u známeho mechanika, ktorý prezrel podvozok, motor, preskúšal. Stálo to 10 Eur. Auto malo najazdených 25000 km. Mierne ma odžubali, na ceduli bolo napísané autoalarm a bohužial ho nemá. Podľa techničáku som si na nete našiel číslo na predchádzajúceho majiteľa a poinformoval som sa. Dozvedel som sa kedy bol menený olej, batéria atď. Auto staré 10 rokov, garážované, jazdené väčšinou na dlhé trasy, garážované, nejazdené v zime. Zatiaľ úplná spokojnosť. Teraz 35000 km a lejem len benzín. Citovat
odee Odesláno 17. duben 2013 Autor Odesláno 17. duben 2013 Tak sem kontaktoval Osviho, a tomu říkám přístup. Rovnou mi vysypal, co všechno na autě dělal i co všechno na něm blbne, dokonce mi řekl, že zjistil, že auto zřejmě jezdilo cca půl roku jako taxik, protože mělo po tu dobu v TP změněnou barvu na žlutou a pak zase zpět a navíc má naboku záslepku po anténě na vysílačku. Poslal mi co všechno postupně dělal, opravoval či měnil. Pořádně mi zaplnil mail fotkama, a vzhledem k tomu, že v neděli jede k Přemovi pro 407, přijede mi 406 i ukázat;) [upravil dne 17/4/13 20:42 od odee] Citovat
odee Odesláno 17. duben 2013 Autor Odesláno 17. duben 2013 To Dado240: pokud to auto mělo po 10ti letech 25000km tak to asi moc dlouhý trasy nebyly... Teď jen nevím,jestli jsi ho koupil s 25K a teď má 35K a nebo jestli ses o jednu nulu spletl.. Protože jestli máš auto s 35000km tak by bylo docela divné, kdybys musel dělat i něco jiného než jen lít benzín:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. duben 2013 Odesláno 17. duben 2013 on bere od Přemy 407 SW? myslím ,že vypadá dost vymazleně,potřebuje prodat,ale jestli tam je takovej servis tak by to mohl byt dobrý kup sice dražší,ale nic základního jako rozvody,brzdy,podvozek Tě nečeká... Citovat
odee Odesláno 17. duben 2013 Autor Odesláno 17. duben 2013 Volal sem s ním a bavili sme se právě o tom, že v neděli pro ní jede ke Přemovi, uvidím, jak bude vypadat na živo, ale ikdyž má opravy jen v tom svým sešítku, díval sem se už tady po historii, kolik toho řešil tu a vypadá to, že je to borec, co se o to auto fakt staral. Jen mě v té jeho servisní historii zarazilo, že za těch 5 let dělal třikrát zadní tyčky stabíku, někde sem četl, že u 406 je to docela spotřebák, ale až tak, že se to dělá pomalu každej rok? S tím, jak se rok od roku \'\'vylepšují silnice\'\' to budu zachvilu měnit společně s olejem, ne? :-D Citovat
odee Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Tak, po několika dnech oživuju téma, zvlášť kvůli někomu kdo kdysi psal, že je zvědavej, jak to dopadne:-) Ode dneška mi před domem stojí novej kočár:-) Osvi si dnes odvezl od Přemy 407 a po cestě si u mě \"zapoměl\" 406. Auto sme prolezli, projeli po jedné z nejhnusnějších cest v okolí, ozkoušeli všechnu výbavu a domluvili sme se. Od začátku se mi zdálo jeho jednání férové, navíc má auto nový brzdy, tlumiče i pružiny a je vidět, že se o něho staral. Má akorát pár šrámů, blbne páčka blinkrů, plech zespoda zadních sedaček je trošku orezlej, ale auto pod těsněním ne, což nechápu:D Jedině, že by tam šla vlhkost nějak okolo těch dvou šroubů, který nevím, na co sou... Ještě blbne ovladač okna ridiče, ovšem, to dneska neudělalo ani jednou;) A teď večer sem ještě přišel, že nejde klakson..to je problém, já rád klaksonuju:D Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Velká gratulace....co tamten Ti už nevolal... mám 2003 break a plechsedačky je děravej...je tam gumová průchodka,kterou tam vniká vlhkost,nacucá se koberec a drží vlhkost a plech sedačky zrezne.... páčkysežen vychozený za cca 600kč a přehod do blinkru ten kolíček ze stěraču ten je nevychozenej a máš na 100000km klid....škoda jedny jsem před týdnem prodal....doma jedny funkční ještě z 2004 mám v super stavu.... ovládání oken nepoužívám vůbec mám klimu a ty taky tak na cvo otvírat okno.... klaksonu se všude válí.... tak ti dal alespon slevu a přiblížil se k mýmu tipu? Citovat
odee Odesláno 21. duben 2013 Autor Odesláno 21. duben 2013 Hele, jako bonus bylo to, že mi auto přivezl až k baráku(jel okolo, tak to byl bonus pro oba), dal mi dálničná známku a plnou nádrž Jo, 65K to nebylo, ale i tak myslím, že docela dobrej kup. Já mám ty plechy jen rezavý a oloupany, ale ten koberec je právě suchej a okolo toho šroubu, kde asi proniká vlhkost to nijak moc rezavý není... ale ty plechy těch sedaček určitě obrousím a natřu, jen pro sichr:-) Jinak, co mě docela zarazilo, tak na autě asi ještě nebyla dělaná spojka, je to vůbec u HDička se skoro 300K možný? Zabírá krásně a ani při prudkým zrychlení neprokluzuje, ale je trošku cítít, jakoby pedál maličko drhnul při tom, když se pomalu pouští. Osvi neměl info jestli už tu spojku nedělal někdo před ním, takže nemusí být původní... Jinak už sme měli autem cestu asi 50km a krása, pohodlíčko, tichoučko, přesně to, co sem od toho čekal. Nakonec sem rád, že sem nesehnal žádný dobrý Mondeo, protože bych si dokázal představit ještě trošku plavnější jízdu a v Mondeu by byla spíš o kousek tvrdší. Citovat
Péťa Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Páčku snadno opravíš, nepotřebuješ k tomu žádnou kupovat. Hledej na fóru, je to tady popsané. Taky jsem to už dělal... Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 PETO ty mas samostatny packy on ma monoblock comm to je neco jinyho. . Citovat
Dančák Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 odee: Taky ti gratuluju ke koupi, čekal jsem kdy to tady padne:D tak ať ti slouží Citovat
odee Odesláno 22. duben 2013 Autor Odesláno 22. duben 2013 To doufám, že bude. Jinak dneska sem absolvoval první cestu do práce. Byl sem tak unešenej tím, jak to plave přes hrby, že sem se aji zapoměl zastavit v obchodě a koupit svačinu:D Všiml sem si, že pořád čumím na otáčkoměr, a neřadím podle zvuku, jak sem byl zvyklej doteď u benzíňáků. Jinak jak jezdíte s Hdičkama po městě? Všiml sem si, že auto jede na 4 okolo 50 a má nějakejch slabejch 1500ot a jelikož sem četl, že se tyhle motory nechaj víc točit, tak si zas říkám, jestli by ta 50tka nebyla třeba lepší na 3??? Neměl sem začím za ten kousek cesty čas moc to testovat;) tak se ptám.. Citovat
Dančák Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Po rovince na 4 a cca 55km/h nebo z kopce a dokopce na 3 slabejch 50km/h, ale neni motor jako motor:D máme doma dvě hdi a každej je svým projevem jinej.... Citovat
odee Odesláno 22. duben 2013 Autor Odesláno 22. duben 2013 Spíš mě jde o to, že sem ještě nestihl odpozorovat, jestli je z hlediska spotřeby lepší jet těch 50 na 3, nebo na 4. Citovat
Dančák Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Spotřebu moc neřeším, nauč se poslouchat jestli se to tomu motoru líbí nebo ne, tzn jestli ho nepodtáčíš nebo naopak nedržíš zbytečne v otáčkách....a ohledně spotřeby, u našich 406 to je běžně kolem 5,3 všeho cesty, je jim to jedno:D na dálku i k 4,5 a v zimě jen město a samý studený starty cca 7,5 Citovat
oddie Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 50 nejezdit Buď 55 na 4, nebo 45 na 3. Těch 1500 je tak na hraně... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.