krtek 2 Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 jj len to meranie by bolo trochu komplikovane zapojil by si medzi +pol baterie a plusovou svorkov kabelu ampermeter a pri starte by si musel pouzit bocnik( tlusty kabel) a prepojit nim ten plus pol baterie a plus svorky kabelu po starte by si ho odpojil ak by si toto neurobil tak multimeter spali,merak kupis v elektro predajni za 150 kc aj lacnejsie ten najzakladnejsi myslim ze s rozsahom do 10 amper staci [upravil dne 3/3/14 09:56 od krtek 2] Citovat
Satepek Odesláno 4. březen 2014 Odesláno 4. březen 2014 (upraveno) Takže rozebráno, všechny řemenice se točí volně, jedna kladka je hlučnější, ale točí se, jediné rozumné vysvětlení, je, že se po zahřátí kousla. Tomu nasvědčuje i černý okraj v jedné její části a dokonce i rozdíl v oleštění plochy kde dosedá řemen. Objednána nová spolu s řemenem u badisaka, kladka SKF za 1011Kč, v kelly INA 2750 se slevou odhaduju tak 2100Kč... Z řemene moc nezbylo viz fotka níže, to na fotce jsou největší kusy co z něj zůstaly , našel jsem je na všech částech poháněných řemenem, na tlumení kapoty, poloose, na silentbloku motoru až k místu ražení VIN-u, dokonce i na stabilizační tyčce a rameni ) Při jednom se vyřeší i to rosíci servo, netušíte někdo, proč na tu trubku dávali v tomhle místě lisovanou sponu, když na trubce je hrana pro nasazení hadice i se stahovací páskou? Mám podezření, že zrovna v tomhle místě to rosí, takže se to předělá na klasickou nasazenou hadici staženou páskou, kdo tohle vymyslel . Na jedné straně lisovaná spona, na druhé hadice stažena stahovací páskou . Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
krtek 2 Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Podla SB je ta lisovana hadica s trubkou jeden samostatny diel a ta druha hadica co je prichytena paskou je zase iny diel ale preco to neviem:myslim,mozno trepnem blbost je to mozno koli tomu aby sa auto na linke rychlejsie zmontovalo:myslim samozrejme za predpokladu ze je tam viac takych dielov [upravil dne 5/3/14 11:14 od krtek 2] Citovat
Satepek Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 (upraveno) No každopádně jsem ty kousky hadic vyměnil, a použil i nové šroubovací spony, nádržku jsme zkoušeli natlakovat lehce kompresorem a nikde nefučela, když už je venku tak jsem ji i pořádně vypláchl. Právě dorazila nová kladka, a dva řemeny, jeden záložní hodím pro jistotu rovnou k rezervě, kdyby náhodou. Teď už to jen nahodit. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Satepek Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 (upraveno) Tak doděláno a zas vše jede tak jak má. Kdyby někdo, někdy potřeboval tak jsem změřil i délku řemene pouze na kliku a alternátor - cca 850-870mm. Snad i to servo přestane téct. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Satepek Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 (upraveno) Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Šalda Odesláno 3. duben 2014 Odesláno 3. duben 2014 Dneska sem viděl na živo a krasavec;) Příště se podívám blíže;) Kolečka tomu opravdu sluší Citovat
Satepek Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 (upraveno) Šalda: U přehrady jsem nebyl, ale na další Futurum se budu snažit dorazit ) K autu takže nedávno probliklo i25000 (325000km) a objevil se problém. Když jedu větší rychlostí 120+ pravotočivou zatáčkou a chci zatáčet doprava tak je volant kousek gumový bez reakce, až poté zabere i v zatáčení, když pocukám, nic nedělá, prostě je gumový. Při menších rychlostech je to OK. Čepy řízení ok, silentbloky v ramenech ok, tyčky ok, spodní čepy v těhlici ok (ani povolené nejsou, s tím už mám zkušenost), tak mě napadlo jedině uložení, ale na to to taky nevypadá. Je možné aby byla v servu dole v pístnici bublina, přesně tak se to chová.. Případně nějak vymlácený hřeben řízení? Jak jsem pod tím řízením pořádně ležel, objevil jsem roztrhané prachovky na hřebeni na obou stranách a taky ten krycí igelit na pístnici serva, to budu muset dát dohromady, ale zajímá mě jestli někdo nemá s něčím podobným zkušenost. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Háček Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 něco podobného mi dělalo řízení u 405ky taky mám servo pístnici ted už bez igelitu, byl dost pomuchlanej a hrnul se všude možně, jinak zkusil bych si bez nastartovanyho motoru zatočit kolama , jestli ti to něco udělá tak bych to tipl na řízení, ale jestli čtu dobře dělá ti to jen při 120 do levotočivý zatáčky, možná bych vyvěsil kola jednotlivě dal do plneho rejdu a zatočil muže to dělat taky poloosa.. jen muj tip kterým směrem bych se ubíral já jinak pěknej kousek .. taková Leštěnka Citovat
Satepek Odesláno 18. duben 2014 Odesláno 18. duben 2014 Vyvěšená kola to mělo do teď +- 2 hodinky se koumalo kde to co dělá, bez zatížení je při rychlém cukání volantem (při větším rozsahu - 1/10otáčky) někde minimální téměř necitelná klepavá vůle, ale absolutně nejde vidět kde.. Když se to posadí na kola a cuká při zdechlém motoru tak ta vůle je už citelná více, ale vůbec nevím kde . Podle projevu a zkušenosti jsem to tipoval na povolený kulový čep v těhlici, ale tam to není . Třeba uvidíme časem. A díky, ale zas taková leštěnka to není, taky má své vady No, tak jsem koukal na servicebox a je mi to asi jasné, to bude axiální kloub na táhlu řízení, jsem ani nevěděl, že tam něco takového je. [upravil dne 18/4/14 21:36 od Satepek] Citovat
Satepek Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Tak to vypadá, že je některé příslušenství v prdeli a náhodně se seká . Dneska při cestě z Brna opět stejný scénář, napojil jsem se na D1, projel omezením nasadil klasické dálniční tempo ujel 10km a najednou opět něco přibrzdilo na 2-3s motor, pak to povolilo a opět svítila kontrolka baterky, sjel jsem na nejbližší sjezd koukl na řemen příslušenství a ten nikde... V tu chvíli předemnou bylo ještě cca 210km, náhradní řemen i nabíječku baterky mám v kufru už pro jistotu, bohužel opět bez nářadí, takže jsem najel na dálnici, nasadil rychlejší tempo a jel směr domov... Dojel jsem a ještě ani není diskotéka na palubce, takže tipuji, že by to dojezd cca těch 300km na baterku mělo mít Teď vyřešit co to dělá, prostě se něco občas kousne, naposled cca před 7000km blokne to řemen příslušenství ten přibrzdí motor, ale řemen se urve, protože zase není tak silný přitom jsou všechny kladky a řemenice tiché a volné Citovat
Satepek Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Jak to myslíš? Co má relé společného s pohonem a řemenicemi? Já to tipuju na kousající se servo, i když teda nevím co by se na něm melo kousat... Klima kdyby se kousla tak přece taky spíše popustí její spojka, ne? Prostě něco buď servo,altík nebo klima se náhodně zakousne a pak opět povolí. [upravil dne 9/5/14 14:53 od Satepek] Citovat
krtek 2 Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 Tu volu hladaj na klbbu riadenia ten na domceku od volantovej tyce riadenie ten kardan alebo na axialnych tiahlach riadenia tie klby co su pod manzetami [upravil dne 9/5/14 15:28 od krtek 2] Citovat
Satepek Odesláno 9. květen 2014 Odesláno 9. květen 2014 (upraveno) Takže rozebráno.. A teď se chci zeptat má ten kompresor být přidělaný takto? Mě se to nějak nezdá, nejspíše to někdo zmršil a řemenice není úplně v ose, to by vysvětlovalo to neustále trhání řemene, páč jinak už opravdu nevím coby... A když už je to všecko dole, tak se to na chvíli odstaví, půjdou dolů rozvody kvůli čerpadla, na které objednám sadu na přetěsnění, páč se nějak rozteklo. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Satepek Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 (upraveno) Tak čerpadlo je fuč.. Rozebírání Solenoidy a čidla fuč. Rozpůleno a přetěsněno Hotovo, teď už jen pěkné počasí a vše to zpět složit. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
LORD_mapiv Odesláno 14. květen 2014 Odesláno 14. květen 2014 palec nahoru.. už jsem to dělal taky asi pět krát.. nic na tom v podstatě není.. u posledního kousku jsem měnil i kabel, nahoře pod krytem byly brutálně popraskaný drátky a auto zlobilo.. po výměně i toho kabelu pak jezdilo auto jako víno.. Citovat
Iwannko Odesláno 15. květen 2014 Odesláno 15. květen 2014 Cerpadlo sa da pretesnit aj doma? Kolko stoji sada na pretesnenie? Som sa na to informoval vo firme, co to robia, ze pretesnenie cca 200 az 300 €. Citovat
Satepek Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Zde je návod sada vyjde asi na 1000Kč objednací číslo 9109-750 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.