Mysak_Bob Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Obdobne jako predseda, akorat v jinem casovem a financnim horizontu prvne se zenou jsme si koupily dekret za 300litru 2+kk 37m ,po deviti letech jsme koupili 3+1/L 80m a garazi za 2,5M. Baracek by se nam sice libil, ale uz i tak to mam do duchodu. Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Lubk0: v tom mas pravdu, byt se zahradkou je lepsi nez byt s balkonem. Ale proste k bytu mi nesedi zadhradka pod byty jinych lidi... asi tak. U nas ve ctvrti jsou obdobne byty, akorat ty stavby maji asi 6 pater, a v zivote jsem majitele na zahradce nevidel, akorat tam ma kazdou chvili jinaj svincik, ale ne u plotu, ale uprostred zahrady, pohozena petlahev, ulitlej koberec, nebo pradlo a tak . Fakt, tomu pradlu jsem se docela smal. Kdyz uz, tak bych mel byt a zahradku si poridil v nejake kolonii, nebo chatu. A kdyz bych tam chtel byt skoro denne, tak bych si proste pockal a koupil si barak. tot vse. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Lubk0: v tom mas pravdu, byt se zahradkou je lepsi nez byt s balkonem. Ale proste k bytu mi nesedi zadhradka pod byty jinych lidi... asi tak. U nas ve ctvrti jsou obdobne byty, akorat ty stavby maji asi 6 pater, a v zivote jsem majitele na zahradce nevidel, akorat tam ma kazdou chvili jinaj svincik, ale ne u plotu, ale uprostred zahrady, pohozena petlahev, ulitlej koberec, nebo pradlo a tak . Fakt, tomu pradlu jsem se docela smal. Kdyz uz, tak bych mel byt a zahradku si poridil v nejake kolonii, nebo chatu. A kdyz bych tam chtel byt skoro denne, tak bych si proste pockal a koupil si barak. tot vse. A ja sa pýtam, že prečo teda odradzovať, od kúpi bytu s predzáhradkou ? Reálne, vo väčšine prípadov je byt s predzahradkou / terasou za rovnaké prachy, ako byt na 1,2,3 poschodí ... Cena je zhruba rovnaká, nakolko je tam zlava za to, ze sa jedná o prízemný byt, a zase je tam pridaná cena za to, ze je tam niekolko m2 zahrady / terasy ... Nie vzdy to plati, casto su ceny prizemnych bytov s takouto plochou drahsie (napriklad ARBORIA Trnava, v podstate asi top novostavba) tam sa za 40 m2 predzahradky sakra priplacalo ... To ze raz za cas budes mat na zahrade PET flašu, alebo prádlo, no stane sa ... A ? To sa tak budeš aj rozčulovať, ked ti na zahradu napadaju listy zo stromu suseda ? Proste to netreba \"hyperbolizovat\" ze to je neviem aké pravidlo ... Sú mladý, možno budú chceť mať dieťa ... Nie je lepšie, vypustiť dieťa na predzahradku ako ho držať v byte ? Nechať ho tam hrať sa ? Ja si myslim, že je ... A čo ked nanho niekto bude z balkona pozerať ? Nech sa pozera ... Keď sa budem opalovať v plavkách a bude ma niekto vidieť ? Tak nech vidí, na kúpalisku sa tiež schovávaš ked sa opaluješ ? Stále su to len benefity PLUS ktore tam mozes robit, a nemusis ... Ked mas balkon, tak ich proste robit nemozes ... PS: Rozymslal som aj nad alternativou stresnej terasy. Ta ma sukromia o dosť viac, avšak často sú tam uplne nevhodné poveternostné podmienky, a možnosť postaviť si nejaký prístrešok je tam oveľa menšia, a ťažšia ... A samozrejme, ceny sú inde, nakoľko byty s terasou na streche tu zacinaju vecsinou o 4 izbaku s rozlohou 90m2 az po 160 m2 mezonety ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 PS: Je zaujimave, ako vsetci \"hania\" novostavby ... Na druhej strane, to ze si drzia cenu, a su stale viac a viac vyhladavane, hovori zase o niecom inom ... Do panelaka, by ma pri moznosti volby naozaj nikto nedostal ... Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 jelikoz jsem pracoval u developera a v tomto byznysu se porad pohybuju at z hlediska makleriny, projektu, nebo spravy nemovitosti, nebo poskytovani \"jinych pridruzenych\" sluzeb mohu za sebe v klidu rict. Ano, novostavby jsou predrazene, jsou absolutne maximalne omrdane na kvalite, jede to v kolejich, hlavne at si toho TDI nevsimne, pouzivaji se co nejlevnejsi a neoverene materialy a pak to kolikrat dopada, tak jak to dopada. Ulitle strechy v Letnanech jsou projektem, ktereho jsem byl taky ucasten..... Takze ANO, radsi si koupim barak (jasne ze ne na klic - protoze tam je to uplne stejny...), nez byt, nebo cokoliv od developera. To snad radsi starsi poctivy barak, kde si udelam komplet nove rozvody, nahodim omitku a jede se .... presne tak, jak se pojede, jen co podepisu smlouvu na praci a hura rekonstrukce chalupy Citovat
koblih69 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Děti vypustím na hřiště, které je 28 m od vchodu. Jsou tam stromy, houpačky ze dřeva ... stačí trošku přemýšlet. Kvůli tomu nepotřebuju \"bydlet v předzahrádce\" ono až pochopí hluk, prach, bezpečnostní problémy a nepohodlí jak ti každý kouká až do kuchyně tak taky brzy vystřízliví.... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Je super, ze hovoriš o developeroch ako o celku Všetci sú rovnaký ? Neviem, tu na SK som nepočul o žiadnych odtrhnutých strechách, ani som nečítal nejaké zásadné problémy z novostavbami. Asi to ludia taja :/ Že sa šetrí, to je uplne jasné, kde NIE ? Ked máš čas stavať si dom od základov, je to zase iné ... Ja ten čas mať pravdepodobne nebudem, takže budem odkázaný na tých smradlavých developerov Citovat
Vvitty Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Lubk0 : videl jsem nemalo novostaveb, ktere na tom z hlediska kvality bydleni byly hur nez lecktery panelak. Proc taky ne, kdyz to kupujici zaplatil predem, ze. Bohuzel neplati ani to ze novostavba je po pravne ciste bydleni, jak si pred Vanoci uvedomilo dost klientu byvale IPB Real. Citovat
punkac Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Lubk0 má pro něj nevyvratitelný názor - My zase svoje, pojďme se bavit radši o šukání Citovat
koblih69 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Bojím se, že na rozdíl od balkónu se na na předzahrádce šukat nedá, tedy né tak aby se to za hodinu neobjevilo na netu [upravil dne 20/3/13 10:36 od koblih69] Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Tady se to vzdycky zvrhne ..... a co nam napisi na toto tema odbornici na zivot Salda a oddie ? Cekam Citovat
ChouLu Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Bojím se, že na rozdíl od balkónu se na na předzahrádce šukat nedá, tedy né tak aby se to za hodinu neobjevilo na netu [upravil dne 20/3/13 10:36 od koblih69] Hodinu? TO bude live Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 nemusis mit developera, staci ti banda sikovnych zedniku...., jeden (klidne i v duchodu) TDI, a plan stavby bud od nejakeho studia, nebo architekta. Zaroven si trochu zorganizovat prijezd mixu na zakladni desku a pohlidat si pripojky. Vim, neni to jednoduchy tak, jako zaplatit a cekat, a kdyz uz i efektivnejsi, tak o neomrdanem materialu a dalsich vecech. Nebude to tak rychle, asi i protoze se dodrzi technologicke postupy a budes mit za rok postaveno.... ano, o developerech jako o celku, v cechach znam metrostav, czech property investment (velmi dobre), skansku, sekyru, a dalsi. se vsema jsem spolupracoval na urcitych objektech...... a hlavne problemech... O problemech na stavbach, reklamacich v radech statisicu a desitek milionu ti klidne muzu po vecerech povidat. A vzdy ti k tomu i dam jmeno osoby, kde si muzes overit me informace Lidi nadavaj, ale je jim to prd platny, nebo se reklamace vyresi nejakym levnym zaplacnutim, atd. Zazil jsem reklamaci, kdy v technicke mistnosti bez moznosti vetrani se lidi divili, ze tam maj plisen. reklamace zamitnuta, nevetrate tu mistnost, a dalsi obdobny reklamace a jejich zamitnuti s podobnym vysvetlenim. jen malokdo to ale dotahne do toho, ze skonci u soudu.... Proste developer je hrozna verbez. Oni opravdu stavi ty byty v praze do 20-25000 za metr a prodavaji je pak klem 40-50 000 za m2 a to v tech nakladech se musi uzivit i ta stavebni firma a musi ji zbyt prachy na reklamace a dalsi veci, takze proste tak.... No, jak to rika muj tata, kazdy sveho stesti strujce edit: a nebo se to zacne srat az po zaruce, coz je taky dost casty jev, a nejen u staveb, bohuzel to jde globalne svetem... [upravil dne 20/3/2013 10:46 od Scratch] Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 ja treba sukam casto a sukam rad, treba loni, to se mi vubec nechtelo Citovat
koblih69 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 Tady se to vzdycky zvrhne ..... a co nam napisi na toto tema odbornici na zivot Salda a oddie ? Cekam Samozřejmě, napíšeš šukání a hned druhej v pořadí je StibTo :D:D Citovat
Guest StibTo Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 To neni tim ze bych byl nejakej moc sukavej ale tim ze jsem ve vypovedni dobe takze jsem na foru tady jeste castejc nez kdy predtim a to je co rict Citovat
koblih69 Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 To já budu taky, jeslti tady budu psát příspěvky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.