AnRy99 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 Frozz: Presne tak, o taký kit som sa aj snažil len som chcel aj clay a lubrikant ale uz neostali finance. A čo sa týka toho kombinovania AG s DJ tak to chcem asi spraviť aj tak, lebo mam pocit, že Glos Protection neplní funkciu ako vosk. Preto chcem po vyleštení leštenkou autoglym asi skor použiť vosk Dodo Juice. Rozmýšľaľ som aj to, že použiť Glos Protection a na to ešte šupnúť vosk, ale neviem či sa to môže a či by to nebolo horšie ako lepšie. Čo sa týka priestorov, ja viem že nepotrebuješ. Ale keď to robíš pred bytovkou, okolo sa ti prechadzajú deti s rodičmi a každí sa vypytuje čo robíš, sem tam ti nejaké decko na bicykli švacne vedľa auta a ty prežívaš muky či netrafilo auto , fúka a lietaju okolo samé srandy tak leštiť a potom ešte voskovať je dost zaujimave, a hlavne kebyže sa ti na vosk nalepia debiliny. Včera som skúšal Ultra Deep Shine na zatretie škrabancov. Som spokojný, ale pri nanášaní treba troška hrubšiu vrstvu a treba trošku už aj pri nanášaní tlačiť aby to už vtedy odstranovalo škrabance. Lebo najprv som nanášaj jemne bez žiadneho tlaku a tenkú vrstvu a efekt bol dosť úbohý. Ale inak som spokojný. Keď budem mať možnosť a čas na celého tátoša pofotim before/after a uvidíte ako je AG na tom. Rozmýšlal som ešte nad tým, či si kúpiť nejakú Excentrickú leštičku, ale zatial určite iba ručne. Ale možno do budúcnosti. Ako to robíte vy? Kontrétne ty Frozz? Ručne alebo s leštičkou? Citovat
AnRy99 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 Judes to je o tom že tvoj Peugeot vyzerá super asi aj kebyže je od hov**n A nie to ešte vyleštený Úplne super, nemám čo dodať Citovat
Frozz Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 EGP je sealant, je určen k poslední fázi zakonzervování laku, jako finální ochrana, protekce. Když už to chceš takhle zkoušet, použij po UDS vosk Dodo Juice A NEBO EGP - a pak porovnej . Rozmýšľaľ som aj to, že použiť Glos Protection a na to ešte šupnúť vosk, ale neviem či sa to môže a či by to nebolo horšie ako lepšie. Nee, špatně, zbytečné. Jak jsem psal nahoře, buď si vyber Dodo nebo EGP. Plácat na sebe 2 vosky, které slouží k protekci, je hloupost. fúka a lietaju okolo samé srandy tak leštiť a potom ešte voskovať je dost zaujimave, a hlavne kebyže sa ti na vosk nalepia debiliny. Tak určitě je při leštění/voskování lepší být pod střechou, ať už kvůli přímému slunci, prachu a bordelu. Sám nemám takové možnosti například garáže (zatím), tak to dělám na benzínce v zakrytém boxu, když není moc lidí. UDS sice slouží jak čistidlo a leštidlo, tudíž ti při správné aplikaci (nejlépe leštičkou) ti může odstranit hologramy, povrchové škrábance, oxidaci, ale hlavně, má laku dodat lesk a hloubku. Nanes ho v tenké vrstvě, nech chvilku působit a pak setři. POKUD je lak v horším stavu, je možnost použít ještě před UDS přípravek na to určený - Paint Renovator. Mě se osvědčil zejmené na menší povrchové škrábance a rýhy u klik u dvěří. Dobrý je taky Meguiars Scratch X 2.0. Excentrické leštičky se hodí zejména pro začátečníky (bezpečnější, menší šance tvorby hologramů, většinou i levnější, ale není tak účinná jako rotační). Osobně si myslím, že ti nějakou dobu ruční aplikace bude stačit, ale je to na tobě. Nezapomeň, že potřebuješ přístup k elektrice, protože AKU leštičky jsou většinou naprd . Já dělám zatím vše ručně, snažím se v tom zdokonalit jak jen to jde, optimalizovat a co nejvíce zefektivnit můj postup práce, poznat co nejvíce přípravků. Mám určitý plán, který v sobě samozřejmě zahrnuje i pořízení a práci s leštičkou, ale to se zatím jen rýsuje...víc povídat nechci . Snad jsem poradil, F. [upravil dne 25/4/13 11:34 od Frozz] Citovat
AnRy99 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 Jasné že si poradil, diki moc. Čo sa týka toho Paint Renovatoru to zrejme myslíš lokálne použitie, tam kde je škrabanec tam použiť. Alebo na celé auto? Tento PR slúži niečo ako tempo pasta nie? No ja tiež zatiaľ iba ručne, nieje to ani nič náročné. Ak to človeka baví, tak sa v tom vyžíva. Ale do budúcna chcem využiť ale elektriku okrem svetla . Ale to tiež len budúcnosť. Ja si chystám zaobstarať garáž v najbližšej dobe tak tam budem praktizovať diabolské plány Lebo takto je to o ničom by som povedal [upravil dne 25/4/13 12:01 od AnRy99] Citovat
Frozz Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 Prosím nesrovnávat s tempem, to slovo radši nikde neříkej . Jo, PR jen lokálně. Citovat
AnRy99 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 Prečo? Vyšľahajú ma za to s lopatou? Citovat
SisakT Odesláno 25. duben 2013 Odesláno 25. duben 2013 som čisto vedla z tych tvojich pripravkou:o Citovat
AnRy99 Odesláno 25. duben 2013 Autor Odesláno 25. duben 2013 som čisto vedla z tych tvojich pripravkou:o To komu patrilo? A z čoho si vedľa vlastne? Citovat
SisakT Odesláno 26. duben 2013 Odesláno 26. duben 2013 tie vsetky nazvy samponov a voskov pocujem prvy krat Citovat
pajos307 Odesláno 26. duben 2013 Odesláno 26. duben 2013 Ahoj kluci, jsem tu nový a měl bych něco k tématu. Ale nejsem si jistý, jestli můžu odkázat na jiné forum a taky na stránky s autochemií, kterou chci s váma probrat Díky za upřesnění. Citovat
AnRy99 Odesláno 26. duben 2013 Autor Odesláno 26. duben 2013 SisakT No tak ja neviem čím to bude Ale nie sú to žiadne novinky ani zatratené značky, konkrétne AG patrí k špičke tak ak sa tým zaoberáš neviem prečo to nepoznáš Ak nie tak je to normálne Nemôže vedieť každí všetko pajos307 Nazdar, jasné že môžeš posielať linky z e-shopov na konkrétne výrobky a pod. Čo sa týka toho iného fóra myslím, že bude lepšie keď sa človek nebude musieť cez všetko preklikávať a prečíta si to radšej tu \"doma\". [upravil dne 26/4/13 14:12 od AnRy99] Citovat
pajos307 Odesláno 26. duben 2013 Odesláno 26. duben 2013 Ahoj, tak tedy, zajímal jsem se o nějakou kvalitní chemii k čištění auta a tak jsem se pustil do hledání infa na netu. Našel jsem forum www.detailing.cz a tam tomu kluci fakt holdujou hodně důkladně. Na to já čas nemám, ale načerpal jsem plno infa. No a místní odborník - mathyas -, který se živí čištěním aut a poradenskou činností ohledně detailingu a pořádá školení atd, mi poradil profi chemii, kterou on sám používá. Jde o to, že je jednoduše použitelná a má vynikající výsledky. Jde o výrobky Optimum. Hlavně mi doporučil Optimum Carwax - autovosk, který se jen rozprašovačem nanese na auto a rozleští a zaručuje ochranu min 5 měsíců.Žádné zasychání, žádné bílé místa ve spárách a perfektní lesk. Více infa je na stránce www.detailingpro.cz . Jsou to profi výrobky s novou technologií.Čističe interiéru i ochrana proti dalšímu špinění. Máte s tím někdo zkušenosti? Citovat
AnRy99 Odesláno 27. duben 2013 Autor Odesláno 27. duben 2013 Nejdem vyvraciať jeho tvrdenia. Ja som s takýmto voskom v živote nerobil, ale nad tuhý prírodný vosk s vysokým obsahom carnauby nedám dopustiť. Ale osobne silno pochybujem, že vosk z rozprašovača vydrží dlhšie a je kvalitnejší ako tuhé, kvalitné, prírodné vosky. Možno mi ale ušla nejaká prevratná novinka, takže hádať sa nejdem Určite treba vyskúšať BTW. nikde som o tomto nepočul, ani v žiadnych top prevádzkach starajúcich sa o vzhľad vozidla že by používali takúto metódu. Takže neviem. Vyskúša, uvidíš, daj vedieť Citovat
PAJA106 Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 Pánové, mám dotaz. Na detailng fóru píšou, že pod clay se má používat lubrikant, že šampon s vodou v rozstřikovači jsou dobré pouze jen, pokud bude následovat strojní leštění. Jaké jsou vaše zkušenosti?? Clay už mám objednaný, nanášet přípravky a rozlešťovat budu ručně. Citovat
koblih69 Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 Myslím, že se svět dělí na 4 kategorie: 1. Auto nemeju / neleštím 2. Auto meju a leštím v myčce 3. Auto meju ručně, leštím, starám se o ně 4. Sleduju forum www.detailing.cz a dělám podobné magořiny (myšleno v dobrém !!!) Přičemž body 2 a 3 mi příjdou u rozumně starého auta OK. 4 chápu u nějakých Show car. Od toho se odvíjí míra smysluplnosti toho jak vážně brát rady. Konkrétně třeba k tomu Clay doporučuju to vyzkoušet... velmi brzy pochopíš, že posedlost je hezká věc, ale drahá a mimo realitu Například zmíněný Optimum Carwax - Sonax má v řadě Extreme obdobé věci, které stojí půlku a \"kupodivu\" fungují úplně stejně Nicméně bezpochyby pokud nechceš zkoušet, nevadí ti vyšší cena tak přípravky od Meguiars, Dodo Jujice, Auto Glym... budou vždy výborné. Veselé na tom je, že málo kdo se koukne třeba na 3M, kterému by podle mě patřilo prvenství a cenově je výhodnější... jenže 3M cílí na profi zákazníky a ne na retail... a barvičky na obalu přece prodávají. Co na tom jaké technologické zázemí firma má, resp. od koho to kupuje a pak balí [upravil dne 27/4/13 16:38 od koblih69] Citovat
AnRy99 Odesláno 27. duben 2013 Autor Odesláno 27. duben 2013 Pánové, mám dotaz. Na detailng fóru píšou, že pod clay se má používat lubrikant, že šampon s vodou v rozstřikovači jsou dobré pouze jen, pokud bude následovat strojní leštění. Jaké jsou vaše zkušenosti?? Clay už mám objednaný, nanášet přípravky a rozlešťovat budu ručně. No ja by som vodu so šampónom nepoužíval keď sa rozhodnem clayovať, lešťiť voskovať a pod. tak si na ten luprikat už doplatím. Voda so šampónom nieje bohvie čo, nemaže tak ako luprikant a pokiaľ nemáš pod Clayom dobre \"vymazané\" môže zanechávať jemné škrabance. Citovat
SisakT Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 ja som si dnes umyl auticko so samponom...potom ho cele vylestin sonax autopoliturov a isiel som voskovat s w5 no bohuzial som to vzdal lebo auto ostavalo stale matne ci som ho lestil ako som vladal Citovat
Frozz Odesláno 27. duben 2013 Odesláno 27. duben 2013 Pánové, mám dotaz. Na detailng fóru píšou, že pod clay se má používat lubrikant, že šampon s vodou v rozstřikovači jsou dobré pouze jen, pokud bude následovat strojní leštění. Jaké jsou vaše zkušenosti?? Clay už mám objednaný, nanášet přípravky a rozlešťovat budu ručně. Ahoj, takhle ti to řeknu. Podle mého, se dá šampon ph neutral s vodou v rozprašovaci použít, jako taková nouzovka. Lubrikant je rozhodně lepší volbou, poznáš to už při samotném clayování. Na samotnou vodu se nedá ani pomyslet. Takže, když už si investoval do claye, investoval bych být tebou i do lubrikantu, ze kterého, v několika konkrétních případech, uděláš jednoduchým zředěním, až 2,5l koncentrátu - což ti na chvíli vydrží. F. Citovat
AnRy99 Odesláno 28. duben 2013 Autor Odesláno 28. duben 2013 Kolikrát jsi CLAYoval ? \"Buchta\", to si mám robiť akože čiaročky? Ahoj, takhle ti to řeknu. Podle mého, se dá šampon ph neutral s vodou v rozprašovaci použít, jako taková nouzovka. Lubrikant je rozhodně lepší volbou, poznáš to už při samotném clayování. Na samotnou vodu se nedá ani pomyslet. Takže, když už si investoval do claye, investoval bych být tebou i do lubrikantu, ze kterého, v několika konkrétních případech, uděláš jednoduchým zředěním, až 2,5l koncentrátu - což ti na chvíli vydrží. F. osobne si myslím to isté, pokiaľ Clayovať a kupvať takéto srandy za celkom slušné peniaze tak už \"drobné\" za luprikant by som obetoval [upravil dne 28/4/13 11:00 od AnRy99] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.