Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No tak takhle jednou jsem ručně tempem vzal boky na víc sem fakt už neměl sílu a výsledek byl ok, nic se nezničilo, lak matný není. Když to tedy chci udělat po druhé lépe (lak zakonzervovat alespoň) tak svépomocí nemám šanci? Vlastně ani s dobrou leštičkou jako laik tedy? :)

Odesláno
No tak takhle jednou jsem ručně tempem vzal boky na víc sem fakt už neměl sílu a výsledek byl ok, nic se nezničilo, lak matný není. Když to tedy chci udělat po druhé lépe (lak zakonzervovat alespoň) tak svépomocí nemám šanci? Vlastně ani s dobrou leštičkou jako laik tedy? :)

Ptal ses na použití vrtačky a to opravdu není nejrozumnější nápad. To že Tempem auto vyleštíš je rozhodně pravda - otázkou je kolik přitom odleštíš toho vrchního transparentního laku, který je ve velmi tenké vrstvě na to aby se s tím nějak experimentovalo. Tím spíš vrtačkou. U plné barvy je to OK, u metalízy dost riziko.

Jinak postupy tu máš mnohokrát ...

Odesláno

Ale o tempu jsem mluvil jakože jsem něco už dělal a nepokazilo se to i když jsem ten laik a nemám se do toho pouštět, zprvu o něm nebyla řeč :) Říkám, že vím jak to mám asi udělat díky této diskuzi, místo tempa použiji něco jiného, ale jak to aplikovat, aby mi neupadli ruce, když nechci dávat 1500 za dobrou leštičku :) asi to nemá řešení :D

Odesláno

Na tempo a leštičku se vyprdni (kvalitní beztak nekoupíš za 1500Kč, ta se ti už při mírném zatlačení zpomalí, příp. zastaví, s tím by si moc práce neudělal, kvalitní se dají sehnat od 3500Kč). Jestli chceš co nejvíc ušetřit, udělat si to \"DIY\" a dosáhnout uspokojivého výsledku, doporučuju ti koupit:

1) šampon (možná už nějaký máš)

2) leštěnku (odstraníš nečistoty, vyčistíš lak)

3) sealant (dlouhodobá ochrana)

Počáteční investice třeba bude 900Kč, ale ty přípravky ti vydrží HODNĚ dlouho (vlastní zkušenost) a lak na autě bude hned vypadat jinak.

Jestli by si chtěl znát konkrétní výrobky, tak co se týče poměru cena/kvalita bych šel do Autoglym Super Resin Polish (leštěnka) a AG Extra Gloss Protection (sealant - vosk). Šampon prodávají také, ale pro tvé účely bude stačit klidně jiný, levnější (Sonax, turtle wax....), hlavně ať je pH neutrální.

Nic jiného mě nenapadá a tenhle postup (tedy umýt auto - ručně vyleštit a nanést vosk) se mi zdá pro tvůj účel jako nejlepší možný. A neboj, ruce ti neupadnou, s těma produktama se pracuje dobře.

[upravil dne 11/5/13 10:20 od Frozz]

Odesláno
Leštit lak staršího auta bez claye? To asi není moc rozumné..

Čekal jsem tuhle odpověď, jenže je potřeba slevit z nároků, když dotyčný do toho nechce investovat tolik peněz a času, za jiných okolností bych samozřejme clay doporučil, to je snad největší vynález v oboru detailingu.

Jde o to, že když koupí clay (400-600Kč), měl by k tomu koupit lubrikant (300-400Kč) + další čas navíc. Další věc - clay v rukou amatéra může spáchat více škody, než užitku.

Já mu poradil úplně ty základní výrobky (s co největší úsporou času + co nejmenší investicí), s kterýma dosáhne, v rámci možností, pěkného vzhledu a ochrany. Už víš, jak jsem to myslel? :)

Odesláno

S tím, že clay v rukou amatéra spáchá více škody než užitku nesouhlasím. Když bude ze začátku hodně lubrikovat, tak bych se toho nebál. Jediné co se může stát, tak že mu clay spadne..

Tak clay, který mu bohatě postačí na 5x aplikací koupí za 160kč: DJ Basics of Bling Clay 55g

Lubrikant 250ml za 247kč ze kterého udělá 2,5l koncentrátu: DJ Born Slippy Refill Clay Lube

S výrobkama které jsi mu poradil nemám problém. Leštěnku od AG sám používám :super Ale zkrátka investicí 400kč navíc získá ohodně lepší výsledek a hlavně ten pocit hebkosti laku je k nezaplacení - to sám určitě potvrdíš :papa;)

Odesláno

Jo to určitě, už po samotném omytí auta vodou (po clayování) je rozdíl znát, a ten jemný povrch k nezaplacení :). Ať se dotyčný rozhodne sám.

ps: no vidíš to, na DODO jsem úplně zapoměl, nepracuji s nima ale cenově a kvalitou jsou na tom také dobře.

Odesláno

Za 1500 se dá koupit velmi slušná leštička, jen je potřeba trochu vědět co hledáš. Samozřejmě si můžeme povídat o tom, že za 3500 budou lepší, ale to je spíš taková detailingová latina. V konečném hodnocení totiž záleží na tom jak je udělaný regulátor, jaká je ergonomie, z čeho jsou ozubená kola a pod.

Pro běžné práci ale nemá leštička valný smysl - většina se dá udělat rychleji rukou. Leštička je super ve chvíli kdy potřebuješ odleštit zvětralou vrstvu. Takže třeba když auto nebylo nikdy pořádně udržované. To sice auto bezvadně naleštíš, ale jediný efekt je, že napustíš tu zvětralou vrstvičku laku voskem a to má velmi krátkodobý význam. Jinými slovy se vyplatí jednou třeba za 3-5 let, udělat velký servis laku ( tady v ČB je to v cenách od 1500,-) a pak ho už budeš udržovat snadno a ručně.

Odesláno

Renovaci laku dělá spousta firem, většinou to nabízejí jako komplet včetně úklidu a naleštění, vyluxování... interiéru, ale to asi není takový problém doma zvládnout. Otázkou je jak dobře to dělají aby tomu spíš neuškodili. V tvém okolí nevím - jediné co znám trochu poblíž je na Hatích - tam vzadu za tím \"glóbusem\" (od China Town) je firma, která tam má asi 3 nebo 4 spojené garáže a dělají pěknou práci. Cena je nasazená pro Němce - 99E ale s ohledem na to jak to dělají a co přitom používají za chemii je to přiměřené. Za cca 2,5 hodiny běhání po obchodech si vyzvedneš auto hotové.

Jinak velmi dobře to zvládne i spousta lakoven, protože po opravách musí dát do pořádku i ty staré díly aby nebylo nic poznat, ale jak píšu chce to spíš doporučení někoho kdo už to má za sebou.

Odesláno

Právě sem si říkal, ty lakovny... Mám ten lak poměrně pěknej, ale je tam pár míst, který by chtěly poladit a pak asi stříknout do ztracena, ale to nebude prdel no... Chce to fakt nějakýho profíka. Ale i tak dík za radu;)

Odesláno

Ten clay určitě pokud ten lak je fakt v mizerným stavu,jinak osobně jsem přešel na AG kosmetiku a jsem s ní maximálně spokojený počáteční investice větší ale to co jsem nakoupil pořád mám a vosk mám asi už nadosmrti :) Výrobky typu želva atd fakt jsou vyhozený peníze a ta ochrana od nich je na velice krátkou dobu.

Odesláno

John - tak tak, i já jsem byl/jsem s AG spokojený. Jednoduché, pěkné, přehledné obaly, resp. nabídka prostředků, kompletní sortiment, adekvátní ceny, zastoupení v ČR, co víc si přát. Vosk mi vydržel přesně 2 roky a něco, a to jsem ho používal na víc aut, než jen svoje. Šampon (1L velký) cca rok a půl a věř, že já auto myju v létě často :D:mrk:super

Odesláno
Nevím co výrobci slibují, ale ofrézování v myčce je trochu něco jiného než rozumné domácí mytí...

...zrovna jsem to chtěl napsat. To by možná ani ty kvalitní vosky nevydržely, ty benzínové \"šampony\" a kartáče jsou zlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...