Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nesmysl - politůra na zavření rozleštěného laku - 2x tvrdej vosk a pak leštěnka je nejlepší kombinace pro dlouhodobou konzervaci. I když uznávám, že už ten 2. vosk je pro většinu lidí na hlavu, ale výsledek za to stojí...

Odesláno

Nepopieram, že to vyzerať dobre nemôže, ale leštenka na koniec? :o ak sa môžem opýtať, od koho si odpozoroval tento konkrétny postup? :o

[upravil dne 3/5/13 22:43 od AnRy99]

Odesláno

Osobne si myslím, že tu platíš iba za značku :) Tie ceny sú tak neskutočne premrštené, že sa mi dá z toho :blicismajlik . Na trhu máš x produktov, ktoré dokážu tomuto bez problémov konkurovať a ta cena je tam úplne ľudská a normálna oproti tomúto :D

Aj keď priznávam, že za vosk 50 € málo nieje, ale oproti tomuto je to úplne nič :D

Odesláno
Nepopieram, že to vyzerať dobre nemôže, ale leštenka na koniec? :o ak sa môžem opýtať, od koho si odpozoroval tento konkrétny postup? :o

[upravil dne 3/5/13 22:43 od AnRy99]

Jeden bývalý motokolega distribuuje produkty 3M a věnuje se renovaci poškozených autolaků, když jsem kupoval 1: várku past a kotoučů tak mi dal příručky 3M ve kterých je to podrobně zpracované včetně vhodných kotoučů, otáček a doby schnutí.

Při opakovaném mytí dobře zapracovaný vosk zůstane a už jen přeleštíš leštěnkou.

Odesláno

Nepopieram, neviem na koľko je tento postup kvalitnejší od toho, na ktorom konci vosk :) Ale pre mňa je vosk na konci záverečná :)

Každý má svoje overené metódy ktorých sa drží :)

Odesláno

by ma zaujimalo ako sa vosk do laku zapracuje. .. :D

kvalitny vosk na laku ostane a to je cele... je to drina, treba vediet ako na to...

raz mi koblih vylesti, ak bude suhlasit. ..:aut

vselikae vyrazy ze vmasirovanie, impregnacia a podobne halusky sa vzdy len pobavim... :aut

[upravil dne 3/5/13 23:04 od Marcel00]

Odesláno

jenze vis jak funguje lestenka, lestenka je velmi jemna brusna pasta, takze ty uzavres lak, hodis na to vosk. ja davam taky dve vrstvy, kdyz se mi chce, tak i tri, pokud teda ten vosk je vrstvytelnej, kazdej neni, pozor na to. a apk to vsechno zase sundas lestenkou. lestenka ti vicemene vycisti lak od hrubych necistoto a pokud si das praci,tak i zakreje drobne nedostatky, tim padem v microskopickych jednotkach poskrabes lak a tim voskem ho prave uzavres. takze vzdycky kazda tato prace konci voskem.

Odesláno

Janže to je rozdíl mezi leštěnkou a leštící politůrou.... leštěnka jako taková žádné abrazivní částice nemá. Leštící politůra se používá jako příprava pod voskování na uzavření narušeného laku, připadně u těch hrubších na odleštění narušeného laku. Někdy se používá na Hard wax místo leštěnky Soft wax - nejčastěji tekutý nebo tekutá leštěnka s voskem jako dávám já. Lěštíčí politůra nahoru bezesporu nesmysl.

Pro zajímavost vpravo - Fiat Panda ošetřený tímhle způsobem loni v květnu - tedy přesně rok. Od té doby se auto mylo jen 2x a stojí celý den u prašné cesty.... minulé mytí bylo před měsícem a auto se jen přeleštilo mikrovláknovou utěrkou (žádný vosk, leštěnka a pod. )

Postup nikomu nevnucuju. Tato mám vyzkoušeno a jinak už to dělat asi nebudu ;)

post-25417-1410963105069_thumb.jpg

Odesláno

Člověk by ani neřekl (no pod halogenem asi jo :-)), ale použil jsem jen ruční leštění, produkty co se týče čištění, leštění a ochrana laku takové - ChG V4 All-in-1, ChG Wet Mirror finish a nakonec AG Extra gloss protection. Kdo by chtěl vidět více fotek, jsou u mě ve vláknu.

obrzek11.jpg

Černá vyleštěná je prostě *TOP* :super

[upravil dne 8/5/13 20:50 od Frozz]

Odesláno

Zdravím, máte někdo zkušenosti s kotouči na vrtačku? Chápu, že to nebude asi top a pohodlná práce, ale k dobré leštičce se nedostanu a kupovat jí asi nebudu, pokud řeším i jiný servis na autě. Ale zase bych s tím lakem rád svépomocí něco málo udělal. Pokud by šlo o novější auto asi bych vyhledal nějakou firmu samozřejmě.

Jaký povrch na kterou proceduru (pasta, vosk, leštěnka)? A kolik jich vlastně je potřeba na jednu takovou renovaci, pokud beru v úvahu nanášení a \"rozleštění\" u každé procedury? Díky za odpověď.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...