gronholmm Odesláno 14. březen 2013 Autor Odesláno 14. březen 2013 Ozzy1: Nechápu tvojí otázku, ale chyba není na tvým přijímači Jediná kontrolka na tlak je ta co jsem vyfotil RH: no kdyby byli špatně zapojený trubky nezačalo by to dělat hned a ne teď 2 roky po montáži a ještě k tomu na konci topný sezony Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Aha, Google - Akustické problémy vaší topné soustavy jsou právě způsobovány tím, že neovládané oběhové čerpadlo podlahového topení v době nečinnosti kotle obrátí směr proudění topné vody v radiátorové části systému a opačný průtok (vstup) vody do termostatických ventilů způsobuje jejich hlučnost apod. Ještě se píše o nečistotách a vyměně kuželky ventilů. Ja bych asi hledal radu u topenářů, musí to znát [upravil dne 14/3/13 20:21 od Radek Hurvajz] Citovat
gronholmm Odesláno 14. březen 2013 Autor Odesláno 14. březen 2013 No výhřev podlahy nemáme (bohužel ) ale je mi fakt divný proč to začlo dělat až dnes Citovat
gronholmm Odesláno 14. březen 2013 Autor Odesláno 14. březen 2013 No rady asi hledat budu, ale chci se vyspat a nezmrznout Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Nejde o podlahový topení, ale o to čerpadlo, to muže zpusobovat problem pravě s otočením toho prutoku, ale spiš myslim že ty hlavice jsou nějaký načatý Citovat
gronholmm Odesláno 14. březen 2013 Autor Odesláno 14. březen 2013 všechny? To je mi divný. Jo a možná by pomohlo jedno. Je tu jedno topení který nemá hlavici ale jen uzávěr a to to dělá taky. Citovat
Haryk Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 RH: jak může jednosměrné čerpadlo otočit směr vody? to mě hlava nebere Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Copak já vím, jak jsem našel tak to prezentuju. Jen vím jedno, že obrácený trubky u nás zpusobovali to samý, voda telka radiátorem opačně a ventil prdel a bouchal Citovat
ozzy1 Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 ten expansomat je na vrchní části kotle, ale je tam kvůli průtokáči,takže tím to asi nebude. Citovat
gronholmm Odesláno 14. březen 2013 Autor Odesláno 14. březen 2013 ozzy1 - nezlob se ale vůbec nerozumím Citovat
Dave_k Odesláno 14. březen 2013 Odesláno 14. březen 2013 Podle kovovýho zvuku a že to tříská na radiátorech bych tipoval jako zdroj rámusu ty ventily. Ještě přijít na to proč. Když otevřeš hlavice naplno, tak to taky tříská? Z čeho je rozvod? Cu? Plast? V podlaze? Po zdech? Jak už bylo výše psáno. Kde je termostat nesmí být hlavice na radiátoru. Maximálně ruční a naplno otevřená. Zkontroloval bych jestli je nafouknutej expanzomat. Je to nádoba, která je součástí kotle a má většinou červrnou barvu. Navrchu je ventilek jako na kole. Zmáčkni jej krátce jestli zasyčí vzduch. Pokud ne tak vypni kotel vypusť z něj tlak a pumpičkou expanzku foukni na tlak soustavy +0,2bar. Pokud z něj stříká voda musí se vyměnit, ale to by se Ti stejně asi rychle ztrácel tlak ze systému. Otočenej oběh vody zjistíš, že Ti radiátory začnou topit odspodu, ale pokud jak píšeš máš jednoduchej systém tak tam samovolný otočení jak píše Radek nehrozí. To by to muselo být zapojený obráceně od začátku a podle teploty i zjistíš jak nabíhá systém. U radiátorů by měla být teplejší trubka, která je blíž středu radiátoru. Přihoď kdyžtak ještě fotku připojení kotle, odkrytovanýho kotle a jak jsou připojený radiátory. 2Haryk: Tam je zmíněna podlahovka a ta je napojena různě na systém a tohle se asi stát může. Každopádně 1fázový čerpadlo se nikdy obráceně točit nemůže. [upravil dne 14/3/13 22:50 od Dave_k] Citovat
Otan Odesláno 15. březen 2013 Odesláno 15. březen 2013 Je zajímavé že to šlapalo a posralo se až nyní, bez nějakých zásahů, jestli jsem to dobře pochopil. Kdyby se napojovalo čerpadlo, mohla se přehodit fáze a šlo by opačně, čímž by vznikl tento problém. Přetopení radiátorů by asi poznal na tom, jak jsou horké a to by špíše bublaly. Také se mohl někde udělat \"špunt\" a je dobré odvzdušnit všechny radiátory, ne jen ten žebřík - pokud to samozřejmě jde. Jse opravdu zvědavý na příčinu. Přeji mnoho zdaru.:papa Citovat
Martinsk Odesláno 15. březen 2013 Odesláno 15. březen 2013 Niečo podobné mi robilo na jednom vykurovaní. Bol so nesprávne nastavený expanzomat (mal príliš vysoký tlak) a odtrhnutá spätná klapka (to bol ten kovový cvakavý hluk) [upravil dne 15/3/13 19:48 od Martinsk] Citovat
Dave_k Odesláno 15. březen 2013 Odesláno 15. březen 2013 2Otan: Obráceně se může točit jen 3fázové čerpadlo a to v tomhle kotli 100pro nebude. Maximálně kdyby ho někdo vyndal a zadělal obráceně, ale to tuším jde taky horko těžko. Záleží na typu čerpadla. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.