Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Todle patří mezi moje špatně zkušenosti s firmou Cothex.

Než přisli na to, že by asi bylo dobrý vyměnit potenciometr, říkali věci jako \"zkusíme oblbnout ŘJ, vymazat tu chybu a ona se pak neobjeví... bla bla bla\" Houby. Až pak vyměnili potenciometr, nic samozřejmě nesvítilo.

Odesláno

Jednou jsme zkouseli powerbox ale nejak to nebylo ono a motor spadnul do nouzoveho rezimu,nesel vytocit a jel mizerne rozsvitila se kontrolka jako motor to vypada,powerbox jsme odpojili auto jelo normalne,ale kontrolka stale svitila,servisak z peuge rikal,ze pokud tam zavada nebude trvale tak diagnostika auta asi po patem nastartovani sama smaze zavadu a to me docela prekvapilo ze se nemusela resetovat ruco u nich.

Odesláno

ECU detekuje závady \"nepodstatné\" - např chyba snímače atm. tlaku, které jen uloží do registru chyb, ale nezobrzí je svitem kontrolky.

A posléze závady podstatné a ty už jsou samozřejmě rospoznatelné jako informace z kontrolky a u chyby některých důležitých snímačů - třá tlak plnění turba svítí kontrolka ještě 12 hodin po odstranění závady, pokud se nevymaže z registru diagnostikou.

Diagnostika samozřejmně nepozná v jakém stavu je vstřik, pokud \"nějak\" funguje, ale i na vstřikách má snímače a jednotka porovnává požadovaný počátek a délku otevření se skutečností a vytváří si v průběku \"diferenciálí koeficient\" a podle něj upravuje počátek a délku vstřiku. Pokud má hodnoty mimo toleranci, tak to samozřejmě jako závadu vyhodnotí, ale nevim, že by se to vůbec někomu na HDI stalo.

Někdy to jde dokonce tak daleko, že přezto že některý snímač poškozen tak, že dává statickou informaci v rámci jeho rozsahu (např. snímač teploty motoru dává stabilně např 65 stupnů) a jednotka ví, že auto stálo 8 hodin a teplota okolního vzduchu je 20 grádů, tak začne píčovat, že má v něčem nesrovnalost, ale to je extrém, kterej se samozřejmě stal mě a proto tady dělám chytrýho...:D:D:D

A eště mi kurvapráce někdo vysvětlete, proč pokaždý, když vlezu na tohle foru se mi přepne klávesnice z qwerty na qwertz! To je vměšování do osobního nastavení PC a na to sou paragrafy! :D:D:D

[upravil dne 15/7/05 Hics]

Odesláno
Původně zaslal: Hics

ECU detekuje závady \"nepodstatné\" - např chyba snímače atm. tlaku, které jen uloží do registru chyb, ale nezobrzí je svitem kontrolky.

A posléze závady podstatné a ty už jsou samozřejmě rospoznatelné jako informace z kontrolky a u chyby některých důležitých snímačů - třá tlak plnění turba svítí kontrolka ještě 12 hodin po odstranění závady, pokud se nevymaže z registru diagnostikou.

Diagnostika samozřejmně nepozná v jakém stavu je vstřik, pokud \"nějak\" funguje, ale i na vstřikách má snímače a jednotka porovnává požadovaný počátek a délku otevření se skutečností a vytváří si v průběku \"diferenciálí koeficient\" a podle něj upravuje počátek a délku vstřiku. Pokud má hodnoty mimo toleranci, tak to samozřejmě jako závadu vyhodnotí, ale nevim, že by se to vůbec někomu na HDI stalo.

Někdy to jde dokonce tak daleko, že přezto že některý snímač poškozen tak, že dává statickou informaci v rámci jeho rozsahu (např. snímač teploty motoru dává stabilně např 65 stupnů) a jednotka ví, že auto stálo 8 hodin a teplota okolního vzduchu je 20 grádů, tak začne píčovat, že má v něčem nesrovnalost, ale to je extrém, kterej se samozřejmě stal mě a proto tady dělám chytrýho...:D:D:D

A eště mi kurvapráce někdo vysvětlete, proč pokaždý, když vlezu na tohle foru se mi přepne klávesnice z qwerty na qwertz! To je vměšování do osobního nastavení PC a na to sou paragrafy! :D:D:D

[upravil dne 15/7/05 Hics]

A mě to nedělá, takže :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...