Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čistě hypoteticky : Je možné nechat na diagnostice vyresetovat nějakou závadu v ŘJ, tak aby nerozsvěcovala kontrolku závady na motoru ? Mám takový špatný pocit, že minulý majitel mého auta s tím něco prováděl.

Ta kontrolka teď funguje normálně, ale když se podíváte v mém profilu na obrázek palubky http://www.peugeot-club.com/main.php?co=club/info.php&ktere=1799 , tak je tam vidět, že motor běží (podle otáček) a svítí ta kontrolka, takže tehdá, když to původní majitel fotil tam byl nějakej problém.

Co si o tom myslíte ?

Odesláno

Ciste hypoteticky: Da se vyresetovat ;)

Jinak ta kontrolka neukazuje jen na chybu v motoru - spise upozrnuje na vseobecnou chybu a na doporuceni navstevy diagnostiky - teprve ta odhali co je to za chybu -- bohuzel mam zkusenosti, ze ani ta nekdy chybu neukaze

Odesláno
Původně zaslal: Petr605

Myslíš, že jde nastavit ŘJ tak, že se jí řekne: \"Od příště nebude závada XY rozsvěcet kontrolku diagnostiky\"? Já si spíš myslím, že to nejde.:myslim

Nevidim do toho je vskutku možný, že to nejde.

Dobře, ale pokud se tedy udělá reset ŘJ a závada by tam stále byla a nějaký senzor by jí pozitivně vyhodnotil, tak to ta kontrolka bude hlásit zas i po resetu, nebo ne ?

Odesláno
Původně zaslal: -=Michal=-

Myslíš, že jde nastavit ŘJ tak, že se jí řekne: \"Od příště nebude závada XY rozsvěcet kontrolku diagnostiky\"? Já si spíš myslím, že to nejde.:myslim

Dobře, ale pokud se tedy udělá reset ŘJ a závada by tam stále byla a nějaký senzor by jí pozitivně vyhodnotil, tak to ta kontrolka bude hlásit zas i po resetu, nebo ne ?

Ano, tak tomu skutečně je.

Odesláno

Ano, tak tomu skutečně je.

Takže je to snad v pohodě.

Třeba by mne taky zajímalo, jak by se projevovalo špatné palivové čerpadlo nebo načatej vstřik. Dokážete to někdo popsat ?

Odesláno

Staci na 15 minut odpojit baterii - po zapojeni se pri jizde zacinaji nacitat tovarni informace /doporuceni vyrobce pri prvni jizde nepretacet motor/, zaroven RJ provadi kotrolu - a pokud tam chyba je tak ti tu kontrolku urcite rozsviti :)

Odesláno

Nemam /a nikdy jsem nemel a mit nebudu/ diesla, ale u 306ky v benzinu je na kontrolku diagnostiky pripojeno vsechno - zapalovaci civka, palivove cerpadlo, krokovy motorek, lamda sonda, ... U 406ky to je stejne a myslim ze i v dieslu to bude taky tak - asi proto pri rozsviceni te kontrolky tezko zjistis co je to za zavadu ;)

[upravil dne 15/7/05 Sepp]

Odesláno
Původně zaslal: Sepp

Nemam /a nikdy jsem nemel a mit nebudu/ diesla, ale u 306ky v benzinu je na kontrolku diagnostiky pripojeno vsechno - zapalovaci civka, palivove cerpadlo, krokovy motorek, lamda sonda, ... U 406ky to je stejne a myslim ze i v dieslu to bude taky tak - asi proto pri rozsviceni te kontrolky tezko zjistis co je to za zavadu ;)

Takže tím, že ta kontrolka je připojená na kde co to mohla bejt nějaká úplná pikovinka co ? Třeba chybějící motor :D

Odesláno

Máš plně pravdu… já jsem si s diagnostikou motoru užil své :( Pořád se mi svítila a občas ne a nakonec jsem zjistil, že mám upadlý jeden drátek u první lambda sondy, stačilo zaletovat a je pokoj ;) Je taky pravda, že ten motor je napíchnutý na všechno :( Jinak chyby ŘJ se dají vymazat ;)

Odesláno

jj - jde vsechno :)

Nedavno jsem cetl jak nekteri prodejci /nebo spise ti co ty bouracky davaji do kupy/, \"fixluji\" a oblbuji kupce ohledne funkcnosti AirBagu.

Klasicky odpaleny airbag pouze zadelaji krytem /da se sehnat i v Polsku za par korun/ a kontrolku pripoji na dobijeni, ci kontrolku mazani -- tzn. ze po zapojeni klicku se kontrolka rozsviti a po nastartovani zhasne:

1. pri chybejicim aigbag kontrolka stale sviti /proto nekteri vyndavaji zarovku a snazi se nakukat kupci, ze jen praskla, ale airbag, ze je funkcni/

2. spravne by kontrolka mela zhasnout jeste v prvni poloze do 2-3s a ne az po nastartovani, ale to vi jen par lidi a tak jim tohle vcelku prochazi lepe, nez tu zarovku vyndat

Holt zlate ceske rucicky a hlavicky :D

Odesláno

jj - jde vsechno :)

Nedavno jsem cetl jak nekteri prodejci /nebo spise ti co ty bouracky davaji do kupy/, \"fixluji\" a oblbuji kupce ohledne funkcnosti AirBagu.

Klasicky odpaleny airbag pouze zadelaji krytem /da se sehnat i v Polsku za par korun/ a kontrolku pripoji na dobijeni, ci kontrolku mazani -- tzn. ze po zapojeni klicku se kontrolka rozsviti a po nastartovani zhasne:

1. pri chybejicim aigbag kontrolka stale sviti /proto nekteri vyndavaji zarovku a snazi se nakukat kupci, ze jen praskla, ale airbag, ze je funkcni/

2. spravne by kontrolka mela zhasnout jeste v prvni poloze do 2-3s a ne az po nastartovani, ale to vi jen par lidi a tak jim tohle vcelku prochazi lepe, nez tu zarovku vyndat

Holt zlate ceske rucicky a hlavicky :D

Ufff, tak to jsem naštěstí v poho. Mě akorát po těch 2-3sec. nezhasne ta kontrolka motoru, až když nastartuju.

Odesláno

ale to je spravne!!!

Kontrolka diagnostiky zhasne az PO nastartovani :)

Do di? povídám, že jsem naštěstí v pohodě :mrk

To já taky, ale kontrolka pytle pořád svítí, čím to asi bude? :)

Odesláno
Původně zaslal: Jirkap

ale to je spravne!!!

Tak to máš asi problém ,kterej tě může stát krk :aut

Odesláno

ale to je spravne!!!

To jo, ale bohužel na tenhle model se pytle sehnat nedají :grr:grr:grr

Odesláno

ale to je spravne!!!

A co pytel od brambor ?

Odesláno

ale to je spravne!!!

A co pytel od brambor ?

Pokud mi je seženeš a bude tam pasovat tak ho beru :D:D:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...