Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký si myslíte, že je tzv. limit, aby si turista mohl ve směnárně v českém banánistánu vyměnit € za Kč v "normálním kurzu&

Jaký si myslíte, že je tzv. limit, aby si turista mohl v banánistánu vyměnit € za "normální kurz"?  

1. 1. Jaký si myslíte, že je tzv. limit, aby si turista mohl v banánistánu vyměnit € za "normální kurz"?

• 100 €
      0
    • 200 €
      1
    • 500 €
      5
    • 1000 €
      8
    • 2000 €
      0
    • více než 2000 €
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

je to cunarna a ani se tomu nedivim, ja si do ciziny vzdy vezu kopu hotovosti, i tech 2500 EUR a k tomu kartu na benzin a bezny platby. Ale urcite bych tam asi nemenil najednou napr. 25O0 EUR najednou :///

Odesláno

To Koblih: ano, regulace nemusí být ideální řešení. Ale to ani zvýhodňování. Tomu se jinak dá říct pozitivní diskriminace. To znamená, že někdo dělá menší či větší prasárničky, tak ho trošku zvýhodníme aby byl hodný. Ale jak k tomu přijde druhý subjekt, který se chová celou dobu slušně? Někdy prostě nepomůže tržní prostředí (jak víme z jiného vlákna o zubařích) a někdy nepomůže ani regulace.

Odesláno

Pozitivní motivace (těch co se právě slušně chovají) je určitě efektivnější než pokusy regulovat monopolní konkurenci. Regulace vede max. ke změně modelu jak vybrat stejné peníze jiným způsobem. Ze zakázaných poplatků vzniknou jiné zatím nezakázané a nezmění se nic. Veškeré regulace a přerozdělovaní (teď myslím nejen dotací, ale i důchodů) jen totálně hroutí to co by mohlo fungovat efektivně. Nicméně tady spíš ani není zájem o nějaké zlepšení, takže nemá smysl se tím zabývat. Prvním kdo by se měl totiž bránit je zákazník a to prostě tím, že to nebude podporovat svými penězi.

Odesláno

Koblihu - ani mně se nelíbí přílišná regulace, ale zkus mi vysvětlit co měli jinak nastaveno na západ od našich hranic v dobách, kdy neměli € a přesto se tam člověk s podobnými šílenostmi nesetkal?

Je pravdou, že dnes je asi nejbezpečnější a nejlevnější v cizině maximum věcí platit kartou, jenže to nejde všude a výběry z bankomatů jsou v přece také poměrně drahé.

Upozorňování na to, že si za podobné zhůvěřilosti mohou zákazníci sami taky moc neberu. Jezdím-li různě po Evropě v rámci dovolené a všude se ke mně, co by zákazníkovi, chovají dle nějakých normálních standartů, těžko mohu předpokládat, že zrovna v té malé, zaprděné, ale krásné ČR budou mít v centru turistických lokalit legální možnost takhle mně \"odprásknout\" - v reportáži zákazníci chtěli po zjištění výsledné sumy po směnárníkovi prachy vrátit, ten to ale tvrdě odmítl a turistům sdělil, že když se jim to nelíbí, sepíše reklamačku a má 30 dní na vyjádření - by mně zajímalo, kolika známým takový turista ČR doporučí k návštěvě.

Už aby i v ČR bylo €, zase bude o problém míň.

Odesláno

Vždycky jsem tohle řešil přes střed ČNB ... ať se už psal rok 2002 nebo 2012 ... já nabízím Eujra, ty kačly ... domluvíme se na středu +/- 20,- Kč na poplarcích ???

Odesláno

Koblih: vsimnul sis, ze v tomto pripade vubec nejde o poplatky, ale o zpusob uvadeni kurzu tak, aby vypadaly vyrazne vyhodnejsi a schovavani tech za ktere se opravdu meni?

Kirkiz: pletes se. Naletet mohou i vzdelani lide. Bohuzel se s nimi obcas setkavam a hlavni duvod je v tom ze se nikde v jine zemi se s podobnym smeckem nesetkali.

Nu coz, v mistnich obchodech uz je taky potreba kontrolovat nejen jestli cerstve maso je opravdu cerstve, ale i jestli neni 1/4 hmotnosti voda...

Odesláno

mimochodem, pred lety jsem byl na Karlstejne. Tabule moc hezka, v podobném duchu :

ENTRANCE : 500.- Kč

VSTUPNÉ : JEDNO STO KORUN

turisti si za to taky můžou sami, maji umet cesky. Krasna vizitka nasi zeme.

[upravil dne 25.2.13 11:37 od Vvitty]

Odesláno

Ale tohle je otázka hlavně turistů, protože nepředpokládám, že někdo z nás něco nakupuje na hlavní turistické trase. A jestli jsi byl jako turista v cizí zemi např. na 1 až 2 dny, tak jistě se mnou budeš souhlasit, že nestrávíš 3 hodiny hledáním nejlevnější směnárny.

To Koblih: pokud chceš někoho pozitivně motivovat, znamená to nějakým způsobem mu dávat peníze. A to jak formou dotací, snížených daní nebo snížením nějakých poplatků. A ten výpadek financí budou muset zaplatit jiní. Nevím jak ostatní, ale já bych nerad finančně podporoval pražské směnárny nebo taxíkáře. Souhlasím, že někdy má smysl motivovat, ale v případě těchto mrdek si dovolím nesouhlasit.

Guest Scratch
Odesláno

mame byt jako francouzi.............

umis cesky? Tvuj problem,

umis anglicky? Tvuj problem.....

umis fancouzsky? neumis.....tvuj problem..............

ale my rozhodne nemame takvou ekonomiku, uz jsem to psal v jinam vlakne, se svycarama............

ceske taxiky, smenarny, a celkově sluzby - no je mi to k zbliti................. a v zahranici (a nestydim se, ale miluju chorvatsko, ac jsem sjezdil celou evropu.......), tak i v tom chorvatsku, radsi mluvim anglicky....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...