Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jste pro setrvání v EU ?  

1. 1. Jste pro setrvání v EU ?

• Věřím naší vládě, že to mírně zlepší.
      6
    • Současný stav mi vyhovuje.
      7
    • Naše budoucí vláda to hodně zlepší.
      0
    • Vystoupit, tohle už dál nemá cenu.
      17
    • Jiný názor.
      8

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

http://auto.idnes.cz/hlukove-limity-aut-0at-/automoto.aspx?c=A130211_002831_automoto_vok

Byrokratická mašinérie plodící blbosti v Bruselu má evidentně solidně našlápnuto. Viz např. dnešní článek o omezování hluku u aut. Nemám nic proti tomu snižovat emise či hluk, zejména u náklaďáků, ale sportovní auta by měla mít hodně benevolentní přístup. Asi by mi tolik nevadilo mít rozumně stanovené normy osobáků např. do 200 koní, do 400 a nad 400, a to jak na emise tak na hluk. Rozumně stanovené tři kategorie. A pokud to některým městům vadí, tak ať si zavedou omezení vjezdu do města. Ale bylo by to jen do smysluplného centra města, město by muselo mít obchvat, záchytné parkoviště a vyřešené spojení např. MHD.

Ale protože smyčka z EU se evidentně utahuje, každý týden nějaké omezení, štítkování a jiné blbosti, tak mě zajímá Váš názor co dál? Ne jen v souvislosti s auty.

Odesláno

Tohle fakt neresim :) Obcas s necim prijdou a vytoci me, ale to jsou vyjimky .... a btw soucasny trend je prece snizovani objemu motoru i spotreby pri zachovani ci narustu vykonu ... proc tedy ne i snizeni hluku ?

Btw nejsem kompetentni fundovane se vyjadrit k tomu, zda bychom jako stat meli z EU vystoupit, je to kostnaty obri moloch se spoustou zakazu a prikazu, to je pravda, ale prijde mi ze je pro nas jako malicky stat snad i vyhodnejsi zustat, nez jit proti proudu :myslim

Odesláno

Ikdyž samo nějaká omezení z členství v EU plynou, tak z EU spíše více čerpáme, než ji dáváme, tak jsem jednoznačně PRO setrvání!

btw.: kdybychom teď vystoupily jako ČR z EU, tak to by se dle mne teprve začaly dít věci a poznaly bychom, co je to nějaká krize :aut

Odesláno

Zůstat v EU, jsme tranzitní ekonomika, potřebujeme okolní státy k obchodu. U nás se nadává na vládu, ale i ta nařízení z EU jsou někdy šílené - třeba zakřivení banánů :bojim

Odesláno

Neone právě, že je to obráceně :myslim víc do EU cpeme, než dostáváme. Ty naši šaškové nejsou schopný dotace čerpat. Já bych byl pro zrušení celé EU, nic jako krize neexistuje, je uměle vytvořená stejně jako byly všechny předešlé \"krize\". Takže jsem hlasoval pro vystoupení.

Odesláno

A co takhle vzít za příklad Švýcarsko? Nebo Norsko? A ne hned KLDR :D Země EFTA nejsou nijak zaizolované a zároveň nejsou členy EU, mají jen dohodu s členskými státy a nemusí se podřizovat těm sra*kám co z EU lezou...

Odesláno

Jaký vliv na tvorbu směrnic máme? Myslíš jako chrápajícího Ransdorfa? Ty znáš nějakého českého europoslance, který by navrhoval nějaký důležitý ekonomický zákon? Jedinou věc kterou ti naši pitomci v parlamentu udělají, že převezmou evropské směrnice a udělají to u nás ještě o polovinu složitější.

K čemu je čerpání peněz navíc z EU, když je to u nás rozkradeno nebo použito na pofiderní projekty. Nebo na projekty, které se místo tří měsíců staví tři roky. Nejvíc průhledné hospodaření je, když se o penězích rozhoduje na nejnižší úrovni nejblíže k občanům. Tzn. tam kde si můžeš jít na hlasování přímo sednout, vidíš kdo jak hlasuje a nemusíš ho příště volit. Tady je to úplně na palici, na zapadlé dědině chtějí opravit třímetrový mostek a musí žádat o dotaci EU. A když chce podnikatel peníze na podnikání, ať si půjčí z banky a nekrade moje daně, přečerpané přes stát a EU.

První krůček k omezení EU tady udělá Velká Británie, čekal bych že se okamžitě přidáme. A ono nic. Já myslím, že je na čase začít dělat problémy a odmítat blbosti. A klidně jim říct, že půlku věcí dělat nebudeme. Ono to bude nějak fungovat dál, podívejte na Řecko - ti na EU kašlou a stejně do nich lijou prachy. Jsem pro zůstat v EU, ale půlku věcí odmítat plnit - a ať se EU sama vyjádří co dál.

Odesláno

Poldiss - myslím si úplně totéž co Neon - nemáme potenciál být ostrovem v moři, k přežití nutně potřebujeme spolupracovat s ostatními členy EU. Zatím nám z EU prašule chodí na stříbrném podnosu, jsem zvědavý, jak se už teď nespokojení budou tvářit, až ty proinvestované dotace budeme muset začít splácet.

Co se omezení hluku týče - u věty \"Nemám nic proti tomu snižovat emise či hluk, zejména u náklaďáků, ale sportovní auta by měla mít hodně benevolentní přístup\" jsem chvilku přemýšlel, zda to autor opravdu míní vážně a pak mi došlo, že si zřejmě spletl Valentina s Aprílem a celý je to vlastně super fór. Jinak bych si musel nutně myslet něco velice nelichotivého. Můj pohled je asi takový - náklaďák, kamion, autobus jsou auta, díky kterým máme zboží v obchodech nebo můžeme cestovat třeba za prací. Zatímco sporťák je určen převážně k ukojení zbytnělého ega prachatého majitele, který neřeší nějakou užitnou hodnotu věci ale zhusta jen potřebuje ukázat, že ON na to přece má. Se snížením hlukových limitů nemám žádný problém, jsou ale určitě jiná nařízení EU kde bych ten problém najít uměl.

Odesláno

Je vám doufám jasný, že dotace nedostáváme zadarmo? Že taky putují peníze z našeho rozpočtu do EU a bohužel ve větší míře, než k nám dotace z EU?

Slyšeli jste někdy o tzv. Islandské revoluci? Island je myslím doslova ostrov v moři. Potenciál je všude, jen je to v lidech.

EDIT: trochu čísel - Česko vyplatilo Bruselu něco přes 300 miliard a získalo zpátky něco lehce ke 150 miliardám, takže ani ne půlku. Vážně nám EU dává dotace na stříbrném podnose? :D

[upravil dne 14/2/13 17:15 od poldiss]

Odesláno

Poldiss - ty čísla si cucáš z bradavky nebo nám ukážeš nějaký hodnověrný zdroj?

Je tu o mně dost dobře známo, že jsem byl pro náš vstup do EU (naštěstí nejen já) a i když není všechno úplně úžasný, jsem přesvědčenej, že vystoupit z unie by bylo pro nás téměř smrtelné. Vím, tatíček Klaus a maminka Bobina na to hledí jinak, ale nějak mně o své pravdě nepřesvědčili.

Guest Scratch
Odesláno

ono je to opravdu o tom si rici, jsme az tak majoritni jako svycari? Mame takovy kapital a takovou kupni silu, abychom se mohli odizolovat od EU? Nemame, nemame, nemame

Staci se podivat, co cesi delali kvuli blbejm volbam na hrad........

Odesláno

Scratch - právě proto říkám - je to o lidech, kdyby se tu všechno nerozkradlo, jak jsme mohli vypadat. Ale kdyby byly v .... ryby, nemusely by bejt rybníky, žejo.

Odesláno
Je to téměř rok starý článek, ale číselně tam moc změn není. Nemůžu najít stránky kde jsem to četl nedávno s aktuálnějšími čísly. Podařilo se z EU vymlátit nějaké peníze, ale stále nám toho hodně chybí.

http://ekonomika.idnes.cz/dotace-z-eu-misto-navysuji-statni-dluh-ceska-fml-/eko_euro.aspx?c=A120426_102044_eko_euro_neh

Nečetl jsem to úplně celé, ale mám z článku pocit, že chyba není ani tak na straně EU jako našich úředníků, kteří neumí správně připravit dotační projekt.

Pokud bys Ty půjčil někomu prachy, stanovil bys nějaké podmínky a on by je porušil taky bys mu asi dále nepůjčoval - no a situace s dotacemi EU je podle mně velice podobná.

Podle mně by bylo úplně nejčistší nic nedotovat (ani zemědělce, ani elektrárny, ani nic). Sice by se krátkodobě třeba zvedla cena, ale vzhledem k tomu, že by se o dotace mohly ponížit daně (trošku sci-fi, já vím :D ) bychom to ve finále ani nepoznali.

Guest Scratch
Odesláno

poldiss: ano, toto je na tlacitko = to se mi libi

kdyby driv se opravdu vse nerozkradlo od ocelaren az po zemedelske druzstva, tad se dotuji zemedelci za to, ze nic nepestuji, no nic, skoda mluvit. Me tohle vadi, cesta z toho neni.

A ted trosku tafnu do vosiho hnizda, ale vemte si to, jak slovaci chteli strasne euro, a ted? A kolik slovaku jezdi vydelavat do Cech koruny........ Ja kam jdu na pohovor do personalni agentury, tak tam je personalista slovak. Takze vlastne slovak doporucuje cecha do nejakeho zamestnani..... no to neni normalni :D. A to nemyslim vudi nikomu z nasich clenu, a ani nevim, jak je to s cechy na slovensku..... Me v praci kdyz jsem odchazle, tak me treba stridal slovak za polovinu meho puvodniho platu.....

Odesláno

Medvěd - a právě tam je kámen úrazu - máme na úřadech joudy :D Bohužel, ale na straně EU to není o moc lepší. Stačí se podívat na všechna nařízení, nebo např. samotné přijetí Řecka do EU. To byl jeden velký prů*er.

Scratch - díky :D s tím slovenskem máš pravdu, taky potkávám čím dál víc slováků snažících se vydělat koruny :D a bohužel lépe už asi nebude. Doufejme, že se k nám euro nedostane

Odesláno

To Medvěd: \"sporťák je určen převážně k ukojení zbytnělého ega prachatého majitele\" - nelichotivá slova bys měl spíš směřovat jinam než na mě. Na sporťáky lze pohlížet vícero pohledy. Jedním z nich může být tvůj názor, ale to je podle mě dost omezený pohled. Třeba na ně můžeš pohlížet jako na vrcholové sportovce - pro zdraví národa nemají význam, ale jsou zdroj zábavy a jsou vzory a inspirací. Nebo na ně můžeš pohlížet jako na vývojové základy automobilek, používání hliníku, karbonu má taky kořeny u sporťáků. A je toho víc. A ještě z jiného soudku, jako ojetiny lze koupit \"sportovnější\" modely za rozumnou cenu. Už z principu odmítám posuzovat všechna auta jen jako spotřební zboží, kdy je nejlepší koupě kombík ve stříbrné metalíze. Ženskou sis taky vybíral podle užitné hodnoty?

Odesláno

Absolutně nechápu proč jsme vůbec do EU šli, takže za mě čím dřív vystoupíme tím líp;)

A tranzitní zemí budeme i nadále, ať jsme v EU nebo ne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...