Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední světla P406, vyměnit, vyleštit nebo co s nima

Recommended Posts

Odesláno
Šmirgl pod vodu stojí 9,- kus. Na zaleštění ti stačí Tempo nebo podobná pasta na starší laky to asi máš. Nicméně aby to bylo pěkné tak by to chtělo kopřivovej kotouč do vrtačky. Stačí samotnej a upnout ho na delší šroub. Ručně by to bylo na hrozně dlouho.

můžeš tu prosímtě vložit foto jak vypadá ten kopřivový kotouč

Odesláno
ted maji v kelly akci na tohle
nema s tim nekdo zkusenosti? podle me to asi moc dobre nebude

jo kamošovi jsem to kupoval na Boru a měl to zašlý jak prase a opravdu to vyleštil...kdybych to neviděl tak neuvěřím.....

Odesláno

pohledově výsledek může být zajímavý, ale co výdrž? A když má zašlý paraboly vevnitř tak leštění skel moc význam mít prostě nebude. Za mně moc práce s pochybným (minimálně diskutabilním) výsledkem, to fakt raději koupit nové a mít klid.

Odesláno
pohledově výsledek může být zajímavý, ale co výdrž? A když má zašlý paraboly vevnitř tak leštění skel moc význam mít prostě nebude. Za mně moc práce s pochybným (minimálně diskutabilním) výsledkem, to fakt raději koupit nové a mít klid.

Méďo tohle téma je tu omleté pomalu tolikrát jako Letní pneu. Nicméně mám pocit, že o tom diskutují max ti, kteří to nezkoušeli.

Pokud to plexi vyleštíš tak aby na něm nebyly mikroškrábance což po smirku 1500-2000 není problém tak je výsledek takový, že postačí přibližně 2x ročně rukou lehce přeleštit pastou ( práce na max 5 minut jedno světlo ) a vypadají jako nové. Navíc na rozdíl od těch nových tam už není zvětlalá vrstva laku, které se kamínky velmi rychle ničí a tak světla tolik nestárnou. Psalo se tu i o vlivu UV na žloutnutí - opět mám zkušenost, že rychleji žloutne lakované světlo starší 5ti let než světlo vyleštěné.

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že pokud je světlo zašlé na parabole - typicky po použití levných nebo silnějších žárovek tak s tím nikdo nic neudělá.

A ještě připomínka - Valeo a Bosch jsou OK, ale něž například Depo je lepší vyleštit staré světlo, protože tyhle Číny jsou možná levnější, ale co se týká svícení tak k ničemu.

Odesláno
koblih 69-můžeš tu prosímtě vložit foto jak vypadá ten kopřivový kotouč

Je to prostě kotouč sešitý z lákových koleček nakládaných na sebe. Kopřivová příze se používá pro její dobré vlastnosti.

Například zde - bod. 5

Vypadat budě nějak takto:

post-25417-14109629940577_thumb.jpg

Odesláno

Ono narovinu u plexi je to skoro jedno. Když koupíš obyč látkový nebude to problém. Dokonce s trochou citu to uděláš i filcákem, ale to začátečníkovi nedoporučuju nebo to proleštíš.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...