Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 servis po nákupu - náboj kola, topení

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, nedávno jsem manželce koupil p406 a potřebuju na něm provést servis.

Zatím jsem vždy měl jinou značku aut, takže bych byl vděčný pokud mi dáte pár tipů na slušný a cenově dostupný servis v Praze - ideálně P4, P10, nebo Jesenice a okolí.

Dále zda máte nějakého klubového dodavatele dílů za rozumné ceny - potřebuju v první fázi zadní náboj pravého kola dle service boxu č. dílu 374868 a topení - zde předpokládám je stejné pro všechny modely?

Nemáte někdo zkušenosti se značkou dílů optimal? Jsou cenově celkem zajímavé a při plánovaném ročním nájezdu cca 7000 by snad mohli nějakou chvíli vydržet?? Nebo neexperimentovat a jít do skf?

díky

[upravil dne 4/2/13 21:26 od msi]

Odesláno

Ono je otázka, proč by si člověk nemohl přinést svůj díl a servis najmout na práci? Takhle to funguje dle mého celkem běžně, nicméně má snaha není za každou cenu \"oškubat\" servis. Pokud mi dá na díl cenu cca 10 - 15 % vyšší než dokážu sehnat sám, tak nemám problém. Problém mám když si účtují práci a ještě na díl hodí 80% marži jak se mi to stalo když jsem ten náboj teď v servisu poptával - skf na netu maloobchodka 2300, nabízen v servisu za 4100...

Odesláno

u nás v servisu je celkem běžný že si zákazník přiveze své díly i neoriginál (oproti orig. je sežene klidně o 50% levnější ),pochopitelně má záruku jen na práci ne na díly

Odesláno

ano, přesně jak píšeš. samozřejmě chápu i servisy, které cizí díly montovat nechtějí - jejich volba, ale pokud servis nabídne konkurence schopnou cenu na díl, raději si ho koupím od nich včetně práce, ať mám záruku na vše

důvod proč sháním cenu za samotný díl je, že koketuju s myšlenkou si to přehodit sám - stahovák si můžu půjčit a jedniný důvod proč to dát do servisu je abych neměl zmrzlý ruce :)

[upravil dne 4/2/13 22:46 od msi]

Odesláno
Ono je otázka, proč by si člověk nemohl přinést svůj díl a servis najmout na práci? ...

Klidně mohl, akorát si na to budeš muset najít servis, který to akceptuje.

Odesláno

jasně že je pro servis výhodnější prodat i díly, natož orig., ale v dnešní době kdy každý šetří kde se dá, je rád když má práci i když si zákazník díly doveze své (např. my nabízíme i alternativní díly)

Odesláno

vždyť to píšu - pokud mi servis nabídne rozumnou konkurence schopnou cenu nemám potřebu prudit a shánět své díly...

Odesláno

dily Optimal jsou sice mozna cenove zajimavy, ale vydrz uz tak zajimava neni, co usetris na cene dilu, das pak do prace pri opakovane oprave zanedlouho. U naboju se rozhodne drzet znacek jako SKF, INA apod.

Zadni naboje se lisi dle rocniku vyroby poctem zubu ABS

pokud shanis radiator topeni, napis Devils-Nightovi, ten jich ma nekolik a bydli kousek od Letnan

Guest Džůny
Odesláno

oddie: Jaké máš špatné zkušenosti s SKF? To mě zajímá, protože mně se rozpadlo SKF spojkové ložisko po +/- 15 000 km.

Odesláno

do česka uniklo obrovské množství padělků SKF mam to přímo od zastoupení SKF takže doporučuji nekupovat SKF na aukru a neznámejch extrémě levnejch krámech

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...