Guest Scratch Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 ahoj, poridil jsem si tento parnicek v ikee za rozumnych 250 Kc. jedine, co me stve, je, ze nema vyssi dno, popripade nema dno spojene s ostatni konstrukci..... http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70186603/ uvazuju, ze vyndam jedno sklo ze strisky a nahradim ho plechem, do ktereho bych udelal nejak diru a vsadil tam halogenku nebo neco jinyho. V podstate mam v hlave tu halogenku a nejaky jednoduchy termostat. V techto vecech se vubec nevyznam, tak hledam zde nejake doporuceni, jak zlepsit svagruv napad s halogenkou a termostatem, nebo zjistit lepsi reseni Cilem by melo byt dosahnout 25-29 stupnu trvale ve skleniku bez vyssich investic popr. vysoke spotreby. pro rejpaly = na topeni to umim vrazit taky [upravil dne 16/2/2013 14:19 od Scratch] [upravil dne 7/7/2013 22:51 od Scratch] Citovat
Schreek Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Proč to neuděláš klasicky jako přírodní pařeník? Dyt to může fungovat krásně bez elektriky. To máš jako doma? Citovat
Roman Bazi Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Ten skleníček mám taky, mám v něm masožravky. Svítím jim přez jedno vrchní sklo, ale jim stačí běžná teplota. Skleníček mám kvůli vlhkosti, kterou masožravky potřebují. Myslím, že Tvůj nápad je dobrý. Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Shreek: no ono se to musi zasadit ted, protoze papricky zraji 7-9 mesicu, takze je potreba je urychlit. Minimalne na prvni dva mesice musi byt v tom parnicku, pak je asi vysazim na balkon, kde je hodne svetla. Ale aby vyklicily, tak je strasne dulezita teplota 25-29 stupnu a ne moc vlhkosti. Ale nesmi se taky spalit :D:D Citovat
Guest Raubiri Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Co zkusit topítko do akvárka? To má termostat přímo v sobě. Ale nevím jestli by to bez vody fungovalo A nebo topný kabel do terárka? (http://levnaakvaristika.cz/terarijni-topny-kabel-25w-4-5m/3347) Citovat
adraj Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 tam budeš pěstovat tyhle papričky? Až budeš dělat z nich nějakou omáčku,tak dej vědět jak si dopadl:D:D:D Citovat
oni Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 no ja bych zkusil toto: http://www.growshop.cz/ tady se doctes vse potrebne... Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. únor 2013 Odesláno 4. únor 2013 Adraj: ano, presne tuto, a potom habanero savina red, naga morich, pak neco silene palivyho bez nazvu od kamose a jeste jednu, na tu si ted nemuzu vzpomenout, ale tam mam jen 5 seminek Oni: diky, ale na prvni pokusy je to moc drahy nadobicko [upravil dne 4/2/2013 14:33 od Scratch] [upravil dne 4/2/2013 14:37 od Scratch] Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 tak pridavam vysledne foto tak jsem koupil zarovku cold white 6500K / 1450 Lumen (63 L / W) / 23W /220-240 V /50-60 Hz/E 27 za (120 Kc) v hornbachu, a rovnou jsem koupil 3 m kabelu (27 Kc), objimku s uchycenim do steny (25 Kc) a zastrcku (18 Kc), spojil jsem si to sam a do plexiskla jsem opatrne pomoci vykruzovaku na drevo vyvrtal diru presne na tu objimku, tu tam zasrouboval, prichytil tim plastovym prichytavacem a vysledek vidite na fotce. [upravil dne 6/2/2013 16:55 od Scratch] Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 nemela by a kdyz, tak se daji oboje dvirka horni zvednout, takze mohu vetrat a mohu i svitit cca horizontalne az vertikalne nahoru a taky existuje casove spinani a vypinani a taky potrebuju mit v tom sklenicku v unoru kolem 30 stupnu, coz se blbe dociluje, bez pritopeni a plyn je drahej Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. únor 2013 Odesláno 6. únor 2013 upravil jsem plexi = otocil jsem ho , a zarovka nyni neni dole, ale je v horni casti, vim, ze to asi hovno pomuze, ale i tak, homodomo se ceni, na chilli foru jsem king. Uz jen kvuli nicku Nuklearni hovado puvodne jsem chtel byt Nacelnik nuklearni hovado, a uz mi tam rikaj nacelniku kdezto na pezot foru mi medved zacal rikat hovado :D:D:D Citovat
Péťa Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Protože na chilli fóru Tě ještě pořádně neznají :D ... Citovat
MirekCC Odesláno 7. únor 2013 Odesláno 7. únor 2013 Co se týče teploty, tak v létě skleníku mají chillies okolo 40 i 50°C a jsou v pohodě , pro klíčení by to nebylo to pravé ořechové. Max 30°C si myslím. Mimochodem kam chodíš na chilli forum? Je jich více Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.