Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

chilli, skleníček, teplota,mame první papricky

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

ahoj,

poridil jsem si tento parnicek v ikee za rozumnych 250 Kc.

jedine, co me stve, je, ze nema vyssi dno, popripade nema dno spojene s ostatni konstrukci.....

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70186603/

uvazuju, ze vyndam jedno sklo ze strisky a nahradim ho plechem, do ktereho bych udelal nejak diru a vsadil tam halogenku nebo neco jinyho. V podstate mam v hlave tu halogenku a nejaky jednoduchy termostat. V techto vecech se vubec nevyznam, tak hledam zde nejake doporuceni, jak zlepsit svagruv napad s halogenkou a termostatem, nebo zjistit lepsi reseni :)

Cilem by melo byt dosahnout 25-29 stupnu trvale ve skleniku bez vyssich investic popr. vysoke spotreby.

pro rejpaly = na topeni to umim vrazit taky :D

[upravil dne 16/2/2013 14:19 od Scratch]

[upravil dne 7/7/2013 22:51 od Scratch]

Odesláno

Ten skleníček mám taky, mám v něm masožravky. Svítím jim přez jedno vrchní sklo, ale jim stačí běžná teplota. Skleníček mám kvůli vlhkosti, kterou masožravky potřebují.

Myslím, že Tvůj nápad je dobrý.

Guest Scratch
Odesláno

Shreek: no ono se to musi zasadit ted, protoze papricky zraji 7-9 mesicu, takze je potreba je urychlit. Minimalne na prvni dva mesice musi byt v tom parnicku, pak je asi vysazim na balkon, kde je hodne svetla. Ale aby vyklicily, tak je strasne dulezita teplota 25-29 stupnu a ne moc vlhkosti. Ale nesmi se taky spalit :D:D:D

Guest Scratch
Odesláno

Adraj: ano, presne tuto, a potom habanero savina red, naga morich, pak neco silene palivyho bez nazvu od kamose a jeste jednu, na tu si ted nemuzu vzpomenout, ale tam mam jen 5 seminek :(

Oni: diky, ale na prvni pokusy je to moc drahy nadobicko :D

[upravil dne 4/2/2013 14:33 od Scratch]

[upravil dne 4/2/2013 14:37 od Scratch]

Guest Scratch
Odesláno

tak pridavam vysledne foto :D

tak jsem koupil zarovku cold white 6500K / 1450 Lumen (63 L / W) / 23W /220-240 V /50-60 Hz/E 27

za (120 Kc) v hornbachu, a rovnou jsem koupil 3 m kabelu (27 Kc), objimku s uchycenim do steny (25 Kc) a zastrcku (18 Kc), spojil jsem si to sam a do plexiskla jsem opatrne pomoci vykruzovaku na drevo vyvrtal diru presne na tu objimku, tu tam zasrouboval, prichytil tim plastovym prichytavacem a vysledek vidite na fotce.

[upravil dne 6/2/2013 16:55 od Scratch]

post-5813-14109629318521_thumb.jpeg

Guest Scratch
Odesláno

nemela by a kdyz, tak se daji oboje dvirka horni zvednout, takze mohu vetrat a mohu i svitit cca horizontalne az vertikalne nahoru :D

a taky existuje casove spinani a vypinani :D

a taky potrebuju mit v tom sklenicku v unoru kolem 30 stupnu, coz se blbe dociluje, bez pritopeni a plyn je drahej :D

Guest Scratch
Odesláno

upravil jsem plexi = otocil jsem ho :D, a zarovka nyni neni dole, ale je v horni casti, vim, ze to asi hovno pomuze, ale i tak, homodomo se ceni, na chilli foru jsem king. Uz jen kvuli nicku Nuklearni hovado

puvodne jsem chtel byt Nacelnik nuklearni hovado, a uz mi tam rikaj nacelniku :D

kdezto na pezot foru mi medved zacal rikat hovado :D:D:D:D

Odesláno

Co se týče teploty, tak v létě skleníku mají chillies okolo 40 i 50°C a jsou v pohodě :), pro klíčení by to nebylo to pravé ořechové. Max 30°C si myslím. Mimochodem kam chodíš na chilli forum? Je jich více ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...