enikybeniky Odesláno 31. leden 2013 Odesláno 31. leden 2013 Tak moc dlouho mi novej noťas radost nedělal a začal mi pravidelně padat ovladač té výkonější grafiky (né té integrované). První, co mě napadlo, bylo zkusit aktualizovat, na stránkách AMD jsem našel svůj produkt ATI Radeon 7670M, zvolil Win8 64bit a stáhl. Ale ejhle, při instalaci mi to napíše, že nemám kompatibilní hardware nebo software a pokud chci aktualizovat, mám se obrátit na výrobce NTB. Proč to jako, sakra, nejde? Můj ovladač je někdy z června 2012 (ten je i na stránkách Samsungu), ale na AMD už je leden 2013. Jinak nenapadá někoho, proč by to mohlo padat? Stačí jenom, abych třeba surfoval v Chromu a padne to a obnoví. Nic neproblikne, jenom hláška ve stavový liště. Nemůžou se třeba nějak prát ty 2 grafiky? Mám tu integrovanou zakázat? Díky. P.S.: Na stránkách Samsung jsou ke stažení ovladače pro Win 7, s tím, že na osmičky je tam ke stažení Software Updater. Mám zkusit odinstalovat ten driver a nainstalovat ten pro sedmičky? [upravil dne 31/1/13 11:45 od enikybeniky] [upravil dne 8/8/13 10:37 od enikybeniky] Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 No takže zatím nic nepomohlo, reinstaloval jsem ovladač grafiky, zkusil místo Chromu používat FF, ale dnes ráno opět pád a obnovení ovladače. Takže zkouším kompletní reset noťase, naštěstí tam ještě dohromady nic nemám. Pokud nepomůže, přemýšlím, jestli to hodit do reklamace nebo využít lhůtu 14 dnů na vrácení zboží a vybrat jina noťas.... Nyní probíhá reset, a bude to asi na dýl. Citovat
macik.83 Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Netrap se s tim a reklamuj to. Ty sis koupil holej notas, nebo vse uz nainstalovane? To ze nejde aktualizace, prece neni tvoje chyba, ne? Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 Což o to, kašlal bych na aktualizaci, pokud by nepadala ta grafika, fakt nejsem zvědavej na chybovou hlášku u funl novýho notebooku. Spíš než na reklamaci bych to viděl na vrácení a vybral bych něco jinýho, teď už nějaký Lenovo nebo VAIO. A všechno už bylo v tom připravený, žádnou placku jsem k tomu nedostal, ani číslo k Windowsům nemám, jenom nálepku Win8.... Zlatý stolní PC. Citovat
macik.83 Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Ti to rikam Si predstav, jak by jsme se u toho kroutily u FIFY Vymen to a netrap se s tim Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 Čekám na ten reset Za půl hodiny jsem na 10-ti % Jestli já fakt nemám pech, nějakej vadnej kus. Se na to vyseru, zkusím fakt nějakej 17-ti palcovej noťas Citovat
Dave_k Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 A ty novější ovladače od ATI mu nemůžeš vnutit ručně? Mě to takhle občas pomohlo. Nebo odebrat ovladač v nouzáku a pak nainstalovat ty novější. Citovat
Péťa Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Což o to, kašlal bych na aktualizaci, pokud by nepadala ta grafika, fakt nejsem zvědavej na chybovou hlášku u funl novýho notebooku. Spíš než na reklamaci bych to viděl na vrácení a vybral bych něco jinýho, teď už nějaký Lenovo nebo VAIO. A všechno už bylo v tom připravený, žádnou placku jsem k tomu nedostal, ani číslo k Windowsům nemám, jenom nálepku Win8.... Zlatý stolní PC. My Ti to říkali Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 No jo, kdo to mohl čekat... Dave_K: Ručně? Jak? Zkusil jsem vyhledat ovladač, tal jsem umístění, ale nic. Z toho amd.com se mi totiž stáhne jenom instalátor, z toho si to asi nevezme. Jedině zkusti ten nouzový režim, teď ještě najít, jak se do nouzáku dostanu.... Citovat
Dave_k Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 Ten instalátor se někam rozbalí a tam jsou soubory pro ovladače a tam mu vybereš jakej ovladač má použít. Taky jsem nedávno experimentoval s GK (pravda stolní PC) a najít vhodný ovladače mi dalo pěkně zabrat. Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 Právě že se stáhl instalátor a při extrakci to na mě vyhodilo zmiňovanou hlášku. Jinak ten nouzák jsem už vygooglil, tak kdyžtak zkusím. Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 Tak jsem po resetu a budu sledovat. Jinak ani v nouzovým režimu se mi nepodařilo ten ovladač nainstalovat a jedu na ten dodávanej od Samsungu. Když jsem zadal tu složku, kde je ten instalátor, tak mi to vyhodí, že ovladač je aktuální. Citovat
Dave_k Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 A když dáš ty původní ovladače odebrat v nouzovým režimu a pak mu zkusíš vnutit ty co odmítá? Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 To zkusím, když to zase spadne. Teď zatím vyčkávám a hraju si s tím, tak uvidíme. Ona je taky otázka, jakým způsobem se ten NTB instaloval, jestli tam daly všechno najednou přes jeden klik, tak to mohlo udělat třeba bordel, jestli instalovali nejdřív grafiku a pak teprve chipset... No, uvidíme. Já to udělal hezky postupně podle svýho mínění a dal tam jenom to důležitý, žádnej zbytečnej bordel. Citovat
Driver Odesláno 2. únor 2013 Odesláno 2. únor 2013 To že nejde naintalovat ovladač grafiky přímo ze stránek výrobce chipu se stává. U NB od HP jsem na to taky narazil. Musel jsem použít ovladač přímo od HP, tzv. embedded. Jsou to ovladače napsané přímo pro ten kompletní hardware. Citovat
enikybeniky Odesláno 2. únor 2013 Autor Odesláno 2. únor 2013 To by to vysvětlovalo, každopádně budu doufat, že reset to opravil, jinak jedeme a pápá Citovat
enikybeniky Odesláno 4. červenec 2013 Autor Odesláno 4. červenec 2013 No, takže po 5-ti měsících od resetu notebooku se problém s grafikou projevil znovu... Tak nevím, co mám dělat, takhle radost z noťase za 13 litrů fakt nemám. Co byste dělali vy? Má smysl to dávat na reklamaci, s tím, že bych třeba zkusil přiložit foto nebo video? Fakte se mi nechce po pár měsících zase uvádět NTB do továrního nastavení... Nehledě na to, že se zase začalo objevovat občasné dočasné odpojení od wifi... Citovat
enikybeniky Odesláno 4. červenec 2013 Autor Odesláno 4. červenec 2013 Tady přikládám screen: [upravil dne 4/7/13 19:38 od enikybeniky] Citovat
enikybeniky Odesláno 4. červenec 2013 Autor Odesláno 4. červenec 2013 A aby toho nebylo málo, tak 2x během chvíle se provedl restart: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.