Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi,poraďte mi prosím,co dva dny dolévám chl. kapalinu asi 3-4 dcl,při stání a kontrole mi ubylo asi 1 cm z nádržky po 3 hodinách.Kapička se objevila na přírubě výfuku pod motorem a jsou i na bloku motoru pod olejovým filtrem.Motor nečadí,nepřehřívá se,víčko od nalévacího hrdla oleje je o.k. bez emulze.Jede normálně.Nevíte náhodou odkud by to mohlo téct? Jo a hadice jsou všechny suché. I ty vedoucí od chladiče do motoru.Olej taky nepřibývá.Díky za názory.

Odesláno

fridex cítit není,a vodní čerpadlo je na druhé straně a to je nové s rozvodama zítra jdu do servisu a tam mi udělají test těsnosti chl. kapaliny tlakovou zkouškou a uvidíme.Pak dám vědět, všem díky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jaký byl výsledek té zkoušky? Mám ten stejný problém, někdy doleju 1/2 litru na 1000km, někdy za 3000km. Asi dvakrát jsem zaregistroval po odjetí auta na zemi flek u pravého předního kola. Jinak nic, sucho kolem motoru, bez emulze, voda z výfuku nejde.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,po dohodě s mechanikem jsem zkusil nasypat speciální prášek do chladící kapaliny a nyní už chl. kapalinu netratí.Jelikož mi řekli že na zjištění těsnosti chl. kapaliny budou potřebovat několik hodin a vyjde i na tisíce korun a rozebrání půlky motoru,tak jsem to vyřešil takhle.Ale doufám,že to není krátkodobé řešení...máte někdo zkušenosti s tímto práškem?

Odesláno

K mechanikovi, který tě nevyhnal z dílny s takovým nápadem už bych nikdy nejel, taková \"oprava\" (česky čuňárna) se dělá možná na cestě z dovolené ale né jako řešení problému. :grr

[upravil dne 5/4/13 20:34 od koblih69]

Odesláno
...Jelikož mi řekli že na zjištění těsnosti chl. kapaliny budou potřebovat několik hodin a vyjde i na tisíce korun a rozebrání půlky motoru...

Dobrá kravina. Ten servis radšej obchádzaj na ďaleko. Vôbec to nieje komplikovaná robota a určite sa nemusí rozoberať pol motora.

Prášok je dobrý ako núdzovka ale inak iba narobí problémy. Na jednej strane upchá drobnú netesnosť ale na druhej zanesie celý chladiaci systém a pomôže k vzniku iných problémov.

[upravil dne 5/4/13 21:01 od pastorek]

Odesláno
Ahoj,můžeš mi trošku popsat,kde ty mrazovky najdu? A poznám,jestli je vadná pouhým okem,když už neuniká? Díky všem.

když už jsi nasypal těsnící prášek, což sice nebylo to nejlepší (ale asi nejlevnější) a chladící systém nyní těsní, tak je zbytečné dál únik kapaliny řešit :myslim

Odesláno

Dobrá kravina. Ten servis radšej obchádzaj na ďaleko. Vôbec to nieje komplikovaná robota a určite sa nemusí rozoberať pol motora.

Prášok je dobrý ako núdzovka ale inak iba narobí problémy. Na jednej strane upchá drobnú netesnosť ale na druhej zanesie celý chladiaci systém a pomôže k vzniku iných problémov.

[upravil dne 5/4/13 21:01 od pastorek][/rquote]

dovolim si nesúhlasiť, taktiež sa mi strácala chladiaca kvapalina cca 0,5 l /2000 km niekade cez chladič, nalial som Liquid Molly utesnovač chladiča a bol pokoj a to aj cez letné horúčavy, po jeden a pol roku som menil chladiacu kvapalinu za novu a pri vypusteni tej starej v nej plávaji také trblietka ktoré su sučasťou toho roztoku vo flaštičke - takze sa to neusadzuje. Po výmene som preventívne nalial dalsiu flasticku do systému - kontrola teraz po zime - žiaden meratelný ubytok chladiacej kvapaliny ... :roker

Odesláno
...dovolim si nesúhlasiť, taktiež sa mi strácala chladiaca kvapalina cca 0,5 l /2000 km niekade cez chladič, nalial som Liquid Molly utesnovač chladiča a bol pokoj a to aj cez letné horúčavy, po jeden a pol roku som menil chladiacu kvapalinu za novu a pri vypusteni tej starej v nej plávaji také trblietka ktoré su sučasťou toho roztoku vo flaštičke - takze sa to neusadzuje. Po výmene som preventívne nalial dalsiu flasticku do systému - kontrola teraz po zime - žiaden meratelný ubytok chladiacej kvapaliny ... :roker

Napíš čo nájdeš keď budeš rozoberať motor, kúrenie, chladič, termostat, hadice...

Všetky tieto prísady znižujú výkon kúrenia i chladenia, je iba otázne kedy to ako užívateľ spozoruješ.

Odesláno

a prečo by sa to tam nemalo naliať? Má vôbec niekto z Vás skusenosť s tým? alebo jedna baba povedala, tak to tak musí byť? spametajte sa a radsej tu napište svoje vedomosti a skusenosti ale nie neoverene dristy ...

Odesláno

ano, zkušenosti jsou, protože ty utěsnovací vodičky,prášky atd. taky nezačali prodávat včera ;)

je to dobrý výrobek pro toho, komu uniká kapalina v malém množství a je na cestě daleko od domova, dále pro někoho, kdo má staré auto, chce s ním odejet ještě pár měsíců a nemá cenu co toho investovat, taky se používá dost u prodejců aut (bazary), aby oprava byla co nejlevnější...

jinak tyto utěsnovače zašpiní celý chladící systém, ulpívají nejen v chladičích a radiátorech topení, kde částečně zabranují přenosu tepla a tím snižují účinnost chladícího systému :)

Odesláno
a prečo by sa to tam nemalo naliať? Má vôbec niekto z Vás skusenosť s tým? alebo jedna baba povedala, tak to tak musí byť? spametajte sa a radsej tu napište svoje vedomosti a skusenosti ale nie neoverene dristy ...

Áno, mám s tým opakovanú skúsenosť. Prvý krát asi pred 30 rokmi som si to nalial do Š100. Od vtedy ešte asi 2 - 3 krát do iných áut. Naposledy pred dvomi rokmi do Clia lebo tieklo kúrenie. Po pol roku som menil radiátor kúrenia lebo síce netiekol ale i výrazne menej kúril.

Medzi prvým a posledným použitím som mal rozobratých niekoľko motorov kde boli takéto prípravky použité a VŽDY to bolo vidieť na usadeninách v chladiacom systéme.

Keby sa tie prípravky neusádzali tak ani neupchajú trhlinu. To koľko a kde sa usadí je dané materiálom a celkovým znečistením chladiaceho systému. Najviac sa usadí na stenách vložiek valcov a v miestach kde už je vodný kameň.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...