Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 MUX4 Kanál 45 je z HK, stejný kanál má i Ustí nad Orlicí Citovat
wojtěch Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 tak napíšu jednu zkušenost, doteď jsme měli polské síto se zesilovačem na 2 tv (Samsung hrálo vše bez problému) krom mux4 ale co je 3ti tv (settopbox) sekal se obraz na čt programech. Koupili jsme optex 7000 a paráda, bez zesilovače se nic neseká a přibyli ještě Poláci. akorát ještě nechytám stále mux 4. Nemáte někdo zkušenost jestli by pomohlo přidat k anténě zesilovač, když teď vůbec mux4 nechytám? (podle mapy jsme v místě kde by se to chytat mělo) [upravil dne 8/2/13 16:02 od wojtěch] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Myslíš OPTEX 7000, ne Optimus??? Zesilovač se přidat dá, ale těžko říct takhle od stolu jestli to pomůže, je potřeba zjistit jestli tam signal MUX4 vubec je [upravil dne 8/2/13 15:30 od Radek Hurvajz] Citovat
wojtěch Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 jojo optex no podle mapy by měl být http://www.digizone.cz/texty/mapy-pokryti-multiplex-4-telefonica-o2/ okolí ostravy jsme v tom světle modrém pásmu.. edit myslel jsem to tak jestli když teď není signál \"vůbec\" jestli se zesilovačem se může objevit.. [upravil dne 8/2/13 16:09 od wojtěch] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Koukni sem a zkus najit azimut na vysilač, připadně jestli ti tam třeba něco nestíní - http://www.digitalne.tv/mapa-ceske-republiky/index.html Ono stačí pohnout antenou o kousek a třeba to pujde, je tam vysilač 20KW takže by to jit mělo pokud nejsi nějak mooc daleko [upravil dne 8/2/13 16:15 od Radek Hurvajz] Citovat
wojtěch Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 točit jsme zkoušeli to nepomohlo..... akorát mi to nějak nesedí ten tvůj odkaz. ten není podle mě aktual. podle něj to k nám nedosáhne, ale oni to pak přesunuli na lanovou a od tama by mělo být pokrytí viz. můj odkaz. a tady http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-vymenil-antenni-systemy-a-zvysil-vykon-vysilacu-v-ostrave-a-hradci-kralove/ přímá vzdálenost je cca 17km od vysílače ale tam už je jenom 6,3kW starý byl MUX 4 Výkon 40 dBW Polarizace Azimut k vysílači Ostrava - Mariánské hory 45o Vzdálenost k vysílači 11 km Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Aha, tady maš aktualní, a je tam i profil terénu;) http://dtv.ctu.cz/mapa [upravil dne 8/2/13 17:39 od Radek Hurvajz] Citovat
Sagic Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Na MUX4 jsou HD kanály Nova a ČT? Já mám nějaký obyč síto na Černou horu a od prosince chytám i HD tak nevím jestli to je odrazem z Hradce? Ale na to to jde dost dobře. Jo a taky od toho prosince chytám spoustu Poláků. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 HD Nova a ČT1 je na MUX4, a 45 kanal je z HK, Černá Hora MUX4 nešíří Citovat
Sagic Odesláno 8. únor 2013 Odesláno 8. únor 2013 Je to možný, jen mě překvapuje, že to chytnu tak dobře když jsem s antenou přímo na ČH. A jaký kanál nevím, protože jsem to v tom mým Samsungu nenašel, ani sílu signálu. Kanál je myslím vidět pouze když to vyhledává Citovat
APOFIS Odesláno 9. únor 2013 Autor Odesláno 9. únor 2013 Sagic- já když při určitým programu dám manuální ladění tak se mi ukáže kterej kanál to je a síla signálu a kvalita signálu. Bude to asi u každý tv jiný, kolega má panasonic a já LG a je to podobný. Citovat
Sagic Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 Na LG vím jak to je, tam je to v pohodě, u Samsungu jsem to nenašel. Když dám automaticky ladit tak ukazuje který kanál prohledává a kolik TV našel, ale stanice vidět nejsou, jen počet televizí. Potom to uloží do paměti a tam už nevidím na kterým kanálu ta daná TV je a sílu signálu jsem nezaznamenal ani při tom ladění. Když dám ruční, tak si můžu zvolit jaké kanály prohledávat a to je taky celý. Citovat
h4wk3y Odesláno 9. únor 2013 Odesláno 9. únor 2013 mam telku s DVBT tunerem Acer a dale u stare televize settopbox evolve a taky nikde nevidim ani kanal, ani silu signalu, proste nic... :-( Citovat
Ivouš Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 čau, v DVB-T anténě v krabičce na anténě( není na krytce žádný štítek)je tam buď symetrizační člen a nebo zesilovač,nejsem si jistý co tam je. Moje úvaha: 1.Symetrizační člen- plošná destička je menší a jsou jen na ní úchyty na kolax. kabel. 2.předzesilovač (zesilovač v anténní krabičce) plošná destička je větší a jsou na ní nějaké malé elektro součástky + úchyty na kolax. musí být ještě pochopitelně na kolaxu zdroj napájení. Jak se ještě popřípadě dá poznat rozdíl mezi symetrizačním členem a předzesilovačem. Budu měnit novou součástku,český výrobce. 3.prosím ještě o technické parametry symetr. členu a zesilovače v anténní krabičce které mi doporučujete pro dobrý chod antény. Pásmo UHF,Vysílač Kojál je vzdálen nějak 50 km,terén spíše rovina nebo menší kopečky. Prosím o odpověď jen na tyhlety otázky jak jsou položeny. dík moc ahoj A ještě jsem zapoměl poslední otázka: 4:Jak velké ztráty jsou u digitálního příjmu,jestliže v místnosti je kabel od televize LED napojen na klasickou anténní zásuvku(bílý plastový čtverec) ve zdi. Nebo je lepší klasickou pokojovou anténní zásuvku vyměnit a dát zásuvku na připojení konektoru F? [upravil dne 19.2.2013 04:35 od Ivouš] Citovat
Dave_k Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 4):\"F\" konektor je více profi, ale obyč zásuvka by neměla vadit pokud je vše dobře zapojeno. Jak v krabičce tak v konektorech. Nejlépe použít délku kabelu, která je nezbytně nutná. Každej metr navíc to zhoršuje. Vyměnil jsem doma 10metr za 3metr a hned se signál zlepšil. Doma používám klasický konektory. Na anténě, zesiku a napájecí výhybce mám \"F\"ka. Citovat
ChouLu Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 Takže: 1. poznáš tak, že tam je fakt jen destička a buď šroubek kde utáhneš koax nebo tam je F konektor 2. předzesilovač má na té destičce většinou kovovou krabičku (nebo plast) a většinou s F konektorem a je nutné jej napájet pomocí adaptéru vložený někde do vedení. 3. Bez úrovní signálů, utlumu kabelu atd ti nedokážu odpovědět 4. Pokud koupíš zásuvku o které píšeš, tak ti to přes ten F konektor nepojede.. v té zásuvce je filtr, kterej ti rozděluje co do kterého konektoru pustí a do F konektoru jdou jen frekvence pro satelit. Ještě dodám, že většina zásuvek ať na zeď nebo do zdi jsou NEpruchozí pro napájení zesilovače. Umí to jen některé a je nutné hledat u výrobců na webech (ABB,EMOS). A samozřejmě zásuvka by měla být koncová. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.