Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak napíšu jednu zkušenost, doteď jsme měli polské síto se zesilovačem na 2 tv (Samsung hrálo vše bez problému) krom mux4 ale co je 3ti tv (settopbox) sekal se obraz na čt programech. Koupili jsme optex 7000 a paráda, bez zesilovače se nic neseká a přibyli ještě Poláci. akorát ještě nechytám stále mux 4. Nemáte někdo zkušenost jestli by pomohlo přidat k anténě zesilovač, když teď vůbec mux4 nechytám? (podle mapy jsme v místě kde by se to chytat mělo)

[upravil dne 8/2/13 16:02 od wojtěch]

Odesláno

Myslíš OPTEX 7000, ne Optimus???

Zesilovač se přidat dá, ale těžko říct takhle od stolu jestli to pomůže, je potřeba zjistit jestli tam signal MUX4 vubec je

[upravil dne 8/2/13 15:30 od Radek Hurvajz]

Odesláno

točit jsme zkoušeli to nepomohlo.....

akorát mi to nějak nesedí ten tvůj odkaz. ten není podle mě aktual. podle něj to k nám nedosáhne, ale oni to pak přesunuli na lanovou a od tama by mělo být pokrytí viz. můj odkaz.

a tady http://www.digizone.cz/clanky/multiplex-4-vymenil-antenni-systemy-a-zvysil-vykon-vysilacu-v-ostrave-a-hradci-kralove/

přímá vzdálenost je cca 17km od vysílače ale tam už je jenom 6,3kW

starý byl

MUX 4

Výkon 40 dBW

Polarizace

Azimut k vysílači Ostrava - Mariánské hory 45o

Vzdálenost k vysílači 11 km

Odesláno

Na MUX4 jsou HD kanály Nova a ČT?

Já mám nějaký obyč síto na Černou horu a od prosince chytám i HD tak nevím jestli to je odrazem z Hradce? Ale na to to jde dost dobře.

Jo a taky od toho prosince chytám spoustu Poláků.

Odesláno

Je to možný, jen mě překvapuje, že to chytnu tak dobře když jsem s antenou přímo na ČH. A jaký kanál nevím, protože jsem to v tom mým Samsungu nenašel, ani sílu signálu.

Kanál je myslím vidět pouze když to vyhledává :myslim

Odesláno

Sagic- já když při určitým programu dám manuální ladění tak se mi ukáže kterej kanál to je a síla signálu a kvalita signálu.

Bude to asi u každý tv jiný, kolega má panasonic a já LG a je to podobný.

Odesláno

Na LG vím jak to je, tam je to v pohodě, u Samsungu jsem to nenašel.

Když dám automaticky ladit tak ukazuje který kanál prohledává a kolik TV našel, ale stanice vidět nejsou, jen počet televizí. Potom to uloží do paměti a tam už nevidím na kterým kanálu ta daná TV je a sílu signálu jsem nezaznamenal ani při tom ladění.

Když dám ruční, tak si můžu zvolit jaké kanály prohledávat a to je taky celý.

• O 2 týdny později...
Odesláno

čau,

v DVB-T anténě v krabičce na anténě( není na krytce žádný štítek)je tam buď symetrizační člen a nebo zesilovač,nejsem si jistý co tam je.

Moje úvaha:

1.Symetrizační člen- plošná destička je menší a jsou jen na ní úchyty na kolax. kabel.

2.předzesilovač (zesilovač v anténní krabičce) plošná destička je větší a jsou na ní nějaké malé elektro součástky + úchyty na kolax.

musí být ještě pochopitelně na kolaxu zdroj napájení.

Jak se ještě popřípadě dá poznat rozdíl mezi symetrizačním členem a předzesilovačem.

Budu měnit novou součástku,český výrobce.

3.prosím ještě o technické parametry symetr. členu a zesilovače v anténní krabičce které mi doporučujete pro dobrý chod antény.

Pásmo UHF,Vysílač Kojál je vzdálen nějak 50 km,terén spíše rovina nebo menší kopečky.

Prosím o odpověď jen na tyhlety otázky jak jsou položeny.

dík moc ahoj

A ještě jsem zapoměl poslední otázka:

4:Jak velké ztráty jsou u digitálního příjmu,jestliže v místnosti je kabel od televize LED napojen na klasickou anténní zásuvku(bílý plastový čtverec) ve zdi.

Nebo je lepší klasickou pokojovou anténní zásuvku vyměnit a dát zásuvku na připojení konektoru F?

[upravil dne 19.2.2013 04:35 od Ivouš]

Odesláno

4):\"F\" konektor je více profi, ale obyč zásuvka by neměla vadit pokud je vše dobře zapojeno. Jak v krabičce tak v konektorech.

Nejlépe použít délku kabelu, která je nezbytně nutná. Každej metr navíc to zhoršuje. Vyměnil jsem doma 10metr za 3metr a hned se signál zlepšil. ;)

Doma používám klasický konektory. Na anténě, zesiku a napájecí výhybce mám \"F\"ka.

Odesláno

Takže:

1. poznáš tak, že tam je fakt jen destička a buď šroubek kde utáhneš koax nebo tam je F konektor

2. předzesilovač má na té destičce většinou kovovou krabičku (nebo plast) a většinou s F konektorem a je nutné jej napájet pomocí adaptéru vložený někde do vedení.

3. Bez úrovní signálů, utlumu kabelu atd ti nedokážu odpovědět

4. Pokud koupíš zásuvku o které píšeš, tak ti to přes ten F konektor nepojede.. v té zásuvce je filtr, kterej ti rozděluje co do kterého konektoru pustí a do F konektoru jdou jen frekvence pro satelit.

Ještě dodám, že většina zásuvek ať na zeď nebo do zdi jsou NEpruchozí pro napájení zesilovače. Umí to jen některé a je nutné hledat u výrobců na webech (ABB,EMOS). A samozřejmě zásuvka by měla být koncová.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...