Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Prajem pekny vecer 

Chcem sa opytat  aky olej do 308 2,0 HDI 100KW   VIN  VF34CRHRJ55107553 ?

Popripade ake mnozsvo treba naliat  ? 

Dakujem 

• O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny přítomné. Chci se zeptat jaký olej a filtr do 407 2.0 hdi 100 kW r.v.2006 ? A jaký filtr? Nabízejí více rozměrů. (auto jsem koupil před 4 dny)

Proč ne třeba tento olej Total normu splňuje. Nebo snad ne?

Mimochodem přítelkyně ma 407 1.6hdi 80kW r.v.2008 a dává tento . Tento týden byla na dia a tam jí bylo řečeno že má motor v kondici nového a fap že je přibližně v polovině životnosti a to má najeto 200 xxx km.

Předem děkuji za info.

Upraveno uživatelem JacobHot
Odesláno

To JacobHot :....... tento týden byla na dia a tam jí bylo řečeno že má motor v kondici nového a fap že je přibližně v polovině životnosti a to má najeto 200 xxx km.

By mě zajímalo kterej dobrodruh dokáže toto říct po diagnostice.......hlavně to o Fap po 200 tisících...(pokud ho tedy už někdo neměmil)....:myslim

Odesláno

To celda1970 : nechci se hádat ale přes dia si můžeš najít i to jak ho máš zaplněnej. Přesněji to kolik gramu už v něm je na trvalo a podle toho kolik může maximálně pojmout snadno vypočítáš kolik % máš zaplněno tudíž si můžeš i dovolit odhadnout kolik ještě vydrží.  Jinak majitelko vozu je od stavu km cca 80 000 km a ona fap neměnila. Každopádně nechápu jak může olej ovlivnit životnost fapu. Pochopil bych to když by měl motor zapečené kroužky nebo by jinak netěsnil (gufera ventilu) spalovací prostor a motor papal olej ale jestli je v pořádku tak řece nemůže baštit olej a tudíž se olej nemůže spálit a vzniknout z něho saze. A i kdyby za studena lehce rosil do spalovacího prostoru tak rozhodně nenadělá tolika sazí co nekvalitní nafta.  Toť můj názor.

Odesláno

Ať si tam každý lije, co chce :myslim  Jen je škoda, že pak spousta lidí, co používají nevhodný olej (např. Total 7000 10W40 do 1,6HDi s FAPem), pak nejvíc nadávají, když se to zákonitě podělá, že ty a ty auta jsou sr*čky, a že by si tuhle značku už nekoupili :roll  A nemyslím to teď jen směrem k Peugeotu. Těch příkladů zničených motorů u koncernu, kvůli špatnému oleji, je taky plno :nevim

Odesláno

A proč bys měl jako něco takového dělat? :o 
Olej jsem musel dolít vždy jen do benzinových 106 a to cca 2dcl 1x za rok. U ostatních aut nikdy dolévat nemusím :myslim 

Odesláno

Tak tohle jsem nikdy neřešil... Prostě tam dávám, co mi říká výrobce a u žádného z aut jsem nikdy s úbytkem oleje neměl problém. Taky nezapomínej, že ten olej musí mazat turbo :myslim  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...