Hajra Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Zde je tabulka prodeju aut ve stredni tride v CR za lonsky rok. AUTO.CZ Na jednu stranu je pozitivni, ze 508 porazila i tak silnou konkurenci jako Insignie nebo Avensis. Trochu trpka je ovsem porazka od i40. Ukazuje se, ze Korejci kradou zakazniky zejmena Francouzum a ne Skodovce jak by chteli. Osobne nechapu proc nekdo uprednostni kolotocarsky vypadajici i40 s 1.7 v dieslu za stejnou cenu. Sesterska C5 by uz ale potrebovala nastupce. Citovat
jameson Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Od začátku roku jsem řešil nástupce mojí octávie 4x4. Po první filtraci zbyly čtyři kanidáti. Nová octávie, mondeo, i40 a 508. Reklamám a statistikám už dlouho nevěřím, tak jsem si každé půjčil na víkend, něco pojezdil a se smíšenými pocity vrátil. Všechny auta jsem nechával nacenit ve stejném výkonu a co nejpodobnější výbavě. Největší zklamání byla škodovka. I když je delší, tak u spolujezdce moc místa není. Řidiče tlačí do kolena \"vylepšený\" střední tunel, který i trochu stíní plyn, takže máte ohnutou nohu (superb má stejný problém a za ty prachy pořád ještě nestojí) Uvnitř to drnčí jako ve 120 (viz autosalon z téhle neděle kde manažer ukazoval jak je to skvělé auto, co všechno umí a skoro nebyl slyšet), moderní interiér je z pasata tak z roku 2004 a ošizený podvozek je znát. Moje z roku 2009 je lepší. Cena/hodnota nejhorší. Mondeo - ovládání počítače hrůza. A to není o zvyku, mám doma tři slušné Transity a manželce přidali k tomu Fiestu v titaniu. Žere nejvíc ze všech a opět sice velký kufr, ale spolujezdec nad 170 na delší cestu asi radši pojede vzadu. Korejec překvapil. Tichý, pohodlný interiér, velice příjemně se ovládá a za chvilku padne do ruky. Má ale bohužel omezenou výbavu a motor také není nejsilnější. 508 byla první, kterou jsem měl půjčenou a asi to byla smůla těch ostatních. Všechny jsem s ní porovnával. Není to zázrak techniky a i příplatková výbava je dost omezená. Uvnitř by opravdu mohlo být víc odkládacích míst a rezerva sežere půl kufru. Pak mi nabídli cenu, kterou ani korejec nedohnal. Sice by to byla předváděčka, ale postavil bych si ji sám, stála by pár týdnů v garáži u prodejce a ty povinné kilometry najedu sám, nebo jeden konkrétní člověk. Tak jsem 22.2.2013 složil akontaci a včera jsem si najížděl první kilometry. Doma bude koncem května, ale můžu se chodit projet a pomazlit. Takže když porovnám termíny ostatních, tak u škody a hyundaie jsem v mínusu cca 14 dní, u fordů měsíc v plusu. Omlouvám se za ten sloh, já už to víckrát neudělám. Tohle je jen na úvod. Citovat
Mishanthrope Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Tak ti blahopřeji a vítej v klubu. Hlavně ať potom dobře slouží. Citovat
OK406 Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Taky tě vítám v P-C:papa . 508 je krásné auto:super Citovat
mark001 Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Vytam ta a dobra volba ...prajem vela pohodlnych kilometrov Citovat
Funkyy Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Ahoj, myslím že 508 ještě zdaleka neřekla poslední slovo. Tady v Anglii mají Peugeoty dobrou tradici, pravda vedou německé vozy a právě zmiňovaná Insignia tady absolutně vede. Ale 508miček rapidně přibývá. Byl jsem v Norsku a taky celkem dost - hlavně SW a černých (pánové viděl jsem tam jednu bílou SW, 19 černé alu disky a za volantem krásnou blonďatou holku... to byla pecka) Nejvíce jsem jich viděl v Holandsku, fakt hodně, jestli to Francouzi někam sypou tak asi tam. Takže žádné obavy o prodeje. Citovat
Danilo Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 Pokud si tam Jeremy a spol z Top Gearu z toho nebudou dělat srandu jako ze škodovky , tak má šanci na úspěch . Vážně , asi tak , je to suprové auto s malýma mouchama . Jako každé jiné . Já jsem nadmíru spokojený . Citovat
Hajra Odesláno 5. duben 2013 Autor Odesláno 5. duben 2013 Z uvedeneho vyberu asi nejlepsi volba. Skodovka je prece jen nizsi stredni, mondeo starik a i40 na me pusobi velmi levne a hlavne dizajn nelze jen tak zkousnout, zle auto to vsak nebude. [Edited on 5/4/13 18:51 by Hajra] Citovat
pkr Odesláno 5. duben 2013 Odesláno 5. duben 2013 rezerva sežere půl kufru. Jak to myslíš? Jako že má 508 SW malej kufr? Jinak gratuluju ke koupi a ať seš spokojenej jako já a většina ostatních klubáků. Citovat
jameson Odesláno 6. duben 2013 Odesláno 6. duben 2013 Díky za uvítání. Až bude mazel doma, rád bych do klubu a snad se v srpnu uvidíme. Budu potřebovat rady od mazáků. Jinak souhlas Funkyy. Od Frankfurtu na západ čím dál, tím víc jsou na silnici vidět. Tam jsem je vlastně prvně zaregistroval. Měl jsem 405 Mi 16, to bylo letadlo, 406 sedan - obývák na kolech, kluk měl 307 SW, teď má 308 SW... Už jsem se těšil na 407. Ale asi jsem konzerva, ale pro mě jí neudělali. Proto ta oktávka. Takže vlastně návrat ztraceného syna. A ten kufr, já neřek, že je malej, ale víc se mi líbí řešení jako v 307. Kolo dole, protože když ho potřebuješ, tak máš vždycky plnej kufr a prší. A toho místa by taky bylo víc. PS: první foto, ještě na převozkách Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.