Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

UHO je univerzální hnědá omáčka, v pátek je místo ní sladká kuchyně. Stibto to musíš pamatovat ze školy, takovej mladík zas nejseš :D

Odesláno
No, kdybych si měl vybrat mezi ubytovnou za 5E a karimatkou ve vlastním kanclu, volím taky bez váhání ten kancl...

No predstavit sa to da na jednu noc ... Nie napriklad na 3 v tyzdni po sebe, ked v praci nemas k dispozicii sprchu, kupelku, nemas sa kde osprchovat, umyt, urobit zakladnu hygienu ...

PS: Obed mu zena nevarila, na ubytovni neni chladnicka, nemal by to kde skladovat. Obedovat neobedoval vobec, ani tie rozky s maslom :D

Odesláno

No a zabudol som dodat, k mojmu romanu, ze strasne rad som na dialnici D1 v pondelok rano, a v piatok poobede, kedy sa to cele stahuje :D :D Niekedy mi to pripada, jak keby ani nikto nemal v tej BA ostat, alebo ako keby tam bola epidemia ako z nejakeho hororoveho filmu, a vsetci utekaju domov :D :D

Fuu, este ze mam zajtra home office a len jednu sluzobku na madarov, mimo BA :D To si neviem predstavit zase, co by to bolo, piatok, sned, a teploty minus 4 az minus 9 :D By som tam umrel na tom obchvate ...

Odesláno
jsou schopny byt v praci i sestnact hodin dene to se pak kurvej normy atd kdo dela ve fabrice vi moc dobre o co jde,timto se nechci nikoho dotknout je to muj nazor!

JJ, mluvíš mi z duše, přesně takovýho mám kolegu, je nejmladší, bere nejmíň peněz a KURVÍ normy, fakt na pěst.

Odesláno

Peta : Muzes mi prosim jako cloveku pracujicimu v soukrome, nestatni sfere vysvetlit, jak se ubiraji penize ? :( To je docela sila. Nam se sice vubec platy nezvysuji, dobre - za 3 roky, co jsem v soucasne praci jsem si polepsil o 1.500 hrubeho - ale pisu nezvysuji kvuli tomu ze kdyz porovnam inflaci + to, kolik mi z toho zbude v cistem + to,ze je jak jsi taky napsal cim dal min lidi cim dal vic prace .. Tak tahle castka uz nijak motivacne nepusobi.

Porovnam to treba s byvalou kolegyni a dnes uz de factfo kamaradkou ktera pracuje u Vaclavaku v American Express a tam se platy i v teto dobe, ted, 2011, 2012 reviduji s nadrizenym 1x rocne. \"Pracujete dobre\" = treba 500,-hrubeho ale i 2.000,- hrubeho mesicne navic. Proste si drzi sve zamestnance, motivuji je pravidelnym i kdyz nekde lehkym navysovanim platu. Ooooo jak ja bych tam sel pracovat, ale ted nenabiraji. A to nemluvim o tom, ze kdyz odchazela koncem r.2010 od nas brala 27K hrubeho, ted uz ma asi 33K ...

Odesláno

jo to ja znam jednoho co dela vedle me je tam sestnact hodin dene kdyby mohl tak tam i spi je mu 55 let a jezdi domu jednou za mesic nema zenu ani deti ale ma treba 60 t čisteho a pro dvacku by zabil bratra a takovej pripadu jsou u nas stovky

Odesláno

StibTo: Je to celkem jednoduché. Sníží se příplatky, které jsou k tabulkové mzdě a je to. A asi to dělají i odměny, protože to slovo už skoro dole neznáme. Nějak k nám nepropadnou.

Ale já si ani tak nestěžuji, neumím anglicky a v práci mě přesto chtějí.

Odesláno

Stibto: nedaji se premie (nebo mensi). Nebo se zmeni tabulky... ono se to deje i v soukrome sfere. Proste dostanou zamestnanci vybrat - bud jednoho z vas propustime, nebo dostanete o XX procent mene na platu...

Odesláno

STibto: na dobrý oběd do restaurace? Tak dobrá restaurace u nás v okolí není, a kdyby byla, stojí dobrý oběd aspoň dvě stovky - pokud tedy neříkáš \"dobrý oběd\" podobným blafům jako Medvěd, přesně těm průmyslovým knedlíkům a UHO z kýble spolu s 50g nekvalitního masa. Na to ven chodit nemusím.

Jinak v práci mám jak sprchu, tak i ledničku (vlastní v kanclu), tak mikrovlnku (dtto), kávovar... :)

Odesláno
UHO je univerzální hnědá omáčka, v pátek je místo ní sladká kuchyně. Stibto to musíš pamatovat ze školy, takovej mladík zas nejseš :D

Ale jóó ten vyraz samozrejme znam :papa Ale mel jsem zatim 3 zamestnani (na plny uvazek) a ani v jednom nebyla nejaka hnusna vyvarovna.

Ve skutecnosti tam nebyla zadna vyvarovna, ale zase mame stravulky :)

Odesláno

V UL je prakticky jen jedna hospoda, kde se dá dobře najíst a oběd je opravdu okolo 150 Kč , ostatní nic moc. Stravenky taky mám, ale s těma nakládám tak, že je po zásluze utratím v globusu :D

Odesláno
STibto: na dobrý oběd do restaurace? Tak dobrá restaurace u nás v okolí není, a kdyby byla, stojí dobrý oběd aspoň dvě stovky - pokud tedy neříkáš \"dobrý oběd\" podobným blafům jako Medvěd, přesně těm průmyslovým knedlíkům a UHO z kýble spolu s 50g nekvalitního masa. Na to ven chodit nemusím.

Jinak v práci mám jak sprchu, tak i ledničku (vlastní v kanclu), tak mikrovlnku (dtto), kávovar... :)

Dělal jsem 3 roky hotelovku v Poděbradech tak doufám, že snad poznám dobré jídlo a dobré pití :) Jasně, kaviárek lososi a pštrosí vejce to asi nebudou, ale na Chodově se na poměrně slušné jídlo dá zajít hned do několika podniků, namátkou mě napadá clkem slušná čínská restaurace, asi dvě pizzerky, jedna naprosto tradiční česká (svíčkovám,knedlovepřozelo,polévky,šopák....ještě se mi za 5 let snad nestalo,že by mi tam nechutnalo!)

Suma sumárum dejme tomu od 69,- do 89,- hlavní jídlo, 20,- - 30,-Kč polévky a saláty, 25,- velké pivko a 10% dýško a mám dobrý oběd při kterém si oddechnu od práce za 130,- až 140,-Kč :)

Samozřejmě na něj tam ale nechodím denně, přežral bych se toho a nedoplatil se.

Odesláno

Peta, Vvitty : Nevim,jak to mate vy,jak je to ve statni sfere s premiemi. U nas ve firme a i v te minule se slozite vypocitavaly/ji je na to cely mechanismus namatkou me napadaji vtipnosti jako \"customer satisfaction\" coz je vlastne dotaznik spokojenosti s nasimi sluzbami, pak nejake individualni cíle = vetsinou prace NAD ramec toho, co je v pracovni smlouve a tak dale.

Z toho sloziteho mechanismu (jo,bylo potreba zamestnat par dalsich lidi vymysleni kazdy rok novych sracek) ti na konci kvartalu/pololeti vypadne treba ze mas narok na bonus ve vysi 15% prumerneho hrubeho (Tveho) platu za to konkretni obdobi.

Odesláno
jsem si temer jist ze je u nas vic slovaku nez u vas cechu chtelo by to nejakej pruzkum :)

No je to pomerne logické a ? Takto to je v každom štáte, hold si musíš zvyknúť, alebo sa tiez tak spravat, a ist toto robit do nemecka .. Neboj, ani tam su neni s cechov nadseny, ani zo slovakov :D To iste v rakusku ... A mozme pokracovat ...

Nebudu tam slovaci, budu tam ukrajinci, poliaci, madari, to je jedno :)

Myslíš, že oni sa tam tahaju z vlastnej hlavi ? Tyzdene chodia inzertne casaky, zdarma, v kazdom personalne agentury z CR hladaju Slovakov do vyroby, za pas, zvaracov, konstrukterov a co ja viem co, slubuju 15-20 tis. Kč, tyzdenne vyplaty, ubytovanie zdarma ... Tak proste ludia idu ... Ked sa ti to nepaci, zhod tie agentury :D Tie vybavuju vsetko zadaraca :D No teda zadara neee ... Ale to je uz ina tema :D

Odesláno

Trosku odbocim priklad realu:

Tady vydelam trikrat vic nez v ostrave na stejnem postu, jidlo tady stoji stejne jako v ostrave, benzin je v ostrave drahsi o dve koruny na litru jak tady, za sluzby platim stejne jako me rodice a prarodice v ostrave, najem mam o 500-1000 mesicne vyssi nez rodina. Jedna plus jedna jsou dve...

Ti co zustali v ove tak jen breci (bavim se osve generaci) , ze berou prd a ze ti v praze, no blablabla...

Jenze kazdej den hospody narvane, obchodaky narvane, aut jak maku coz pri

tamnimssystemu a siti mhd nechapu k cemu jezdit autem , no to je jedno. Proste je too sstylu zivota regionu a ja chtel byt jiny.a jsem za tu zmenu rad. A to jsem do prahy sel s batuzkem , petilitrem a nokii 5110...

Pointu así nehledejte ,jen sem se chtel vykecat :D

Odesláno

Slusne jidlo neznamena nutne kaviar (za me spise naopak...), ale takove se v cechach vari malokde. Mozna by bylo lepe to nazvat poctive jidlo z kvalitnich surovin...

A uz vubec se to nevyskytuje v mistnich fastfoodech a hospodach s menickem za 75.-

To uz si fakt radeji prinesu vlastni slusne jidlo k obedu...

[upravil dne 17.1.13 22:25 od Vvitty]

Odesláno
Trosku odbocim priklad realu:

Tady vydelam trikrat vic nez v ostrave na stejnem postu, jidlo tady stoji stejne jako v ostrave, benzin je v ostrave drahsi o dve koruny na litru jak tady, za sluzby platim stejne jako me rodice a prarodice v ostrave, najem mam o 500-1000 mesicne vyssi nez rodina. Jedna plus jedna jsou dve...

Ti co zustali v ove tak jen breci (bavim se osve generaci) , ze berou prd a ze ti v praze, no blablabla...

Jenze kazdej den hospody narvane, obchodaky narvane, aut jak maku coz pri

tamnimssystemu a siti mhd nechapu k cemu jezdit autem , no to je jedno. Proste je too sstylu zivota regionu a ja chtel byt jiny.a jsem za tu zmenu rad. A to jsem do prahy sel s batuzkem , petilitrem a nokii 5110...

Pointu así nehledejte ,jen sem se chtel vykecat :D

TRIKRAT vic je ponekud prestrelene ne? Popravde ani nevim co presne delas...nicmene vezmu li ze by jsi mel v Ove prumerne 15 000 cisteho, coz X 3 je 45 cisteho coz je 60 000 hrubeho..... skoro bych byl zvedavy co tu delas ze si vydelas vic nez lecktery zivnostnik:super

Odesláno

to je zajimave ze me vzdy tahla vic Bratislava a potom Liptov - tam je krasne tam bych za praci sel i kdyz treba za hure placenou. Prijde me to tam takove klidnejsi pohodovejsi :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...