Tango C8 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Chalupu - prodals? [upravil dne 17/1/13 13:16 od Tango C8] Citovat
Czedisonek Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 ak si nevyrástal na pionierskej lástovičke, tak neviem neviem :D:D:D Lebo ja hej :D:D Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 A btw kdyz uz jste nakousli ty cizi jazyky tak co ja mam za poslednich 5 let zkusenost tak \"pouze\" anglictina slovem pismem na jakestakes urovni uz mnohde nestaci, lidi, co ji umi je proste prilis mnoho. Hodne predevsim zahranicnich firem se proto pokoukava po lidech s kombinaci napr AJ+FJ, AJ+NJ, ci mene obvykle kombinace jako AJ+ŠJ, AJ+holandština atd. Mohu ale mluvit pouze o praxi v administrative pripadne bankovnictvi. Jak je to u jinych oboru tolik nesleduji. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 A btw kdyz uz jste nakousli ty cizi jazyky tak co ja mam za poslednich 5 let zkusenost tak \"pouze\" anglictina slovem pismem na jakestakes urovni uz mnohde nestaci, lidi, co ji umi je proste prilis mnoho. Hodne predevsim zahranicnich firem se proto pokoukava po lidech s kombinaci napr AJ+FJ, AJ+NJ, ci mene obvykle kombinace jako AJ+ŠJ, AJ+holandština atd. Mohu ale mluvit pouze o praxi v administrative pripadne bankovnictvi. Jak je to u jinych oboru tolik nesleduji. Sam si si to presne zodpovedal ... Hovoríš len o praxi v konkretnom obore ... Stále je mnoho oborov, kde sa dá vyžiť aj bez znalosti cudzieho jazyka, prípadne len jedného citelne lepšie, ako v administratíve ... Konkretne tu je IT odbor, kde väčšinou stačí vediet programovať to, čo ti zadajú ... Často s minimalnymi jazykovimi narokmi ... U nás v Telekomunikáciach, som takisto nepostrehol trend, že by nestačila ANJ ... Proste riadiš lokálnu firmu, a jedine člen predstavenstva alebo riaditel useku, je casto zo zahraničia, a potrebuješ s nim komunikovať v ANJ ... Teda pokial naozaj nerobiš špecificku pracu s danou krajinou, čo väčšinou nie sú až tak vrcholové pozície ... Citovat
Vvitty Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Zrovna v IT je anglictina pomerne dulezita... duvody asi netreba rikat, ale napr. literatury v CJ moc nevychazi... Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Lubk0 : Sam se sice pohybuji pouze ve dvou uvedenych odvetvich ale to neznamena, ze nemam zname ci proste zdroje informaci odjinud samozrejme napriklad v IT oboru bude ve vetsine pripadu AJ stacit zakladni, vetsi duraz bude kladen na zkusenosti prakticke tj s programovanim, designem atd. Dost casto se ale pri projizdeni ruznych inzeratu (vsechny obory) setkam s onou kouzelnou vetickou \"dalsi jazyk vyhodou\". Mnohdy to muze byt prave toto co Te odlisi od ostatnich uchazecu pri prijimacim rizeni. A co si budeme nalhavat - podminky jsou drsnejsi a drsnejsi. Kdyz jsem pred 6,5 lety nastupoval do prvni prace na plny uvazek mel jsem maturitu, nedodelanou vejsku a dva cizi jazyky \"jakztakz\" jinak jsem vedel prd (napr. pouzivani MsOffice apod.) a stacilo to. Plat nebyl na Prahu a na novacka uplne spatny. Dneska by si za to same rekli pomalu o prvni posledni + hodne davaji u pohovoru dokonce psychotesty Desna doba... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Další jazyk výhodou ... No, zvýhodnit ta naozaj môže len v prípade, že by sa stretli dve velmi podobne, az identicke osobnosti s rovnakym zivotopisom. Inak ked splnis zakladne podmienky, tak najdolezitejsie na vybere je prave ona prax, zivitopis a dojem, ktory si na pohovore zanechal ... Az v krajnich pripadoch, sa uz vyberie podla benefitu navyse ... Sam som si takymto pohovorom zhruba pred pol rokom prešiel ... Psychotesty na pohovoroch mám rád ... Totižto, je to bezne dostupna vec, ktora sa da nastudovat na internete. Mozes si presne zistit, co s tymi testami hladaju, co na teb chcu odhadlit, a ake ocakavaju odpovede na to, aby si vyšiel pre nich najlepšie ... Mám ich teda rád preto, že vela ludi, si ich proste nepohlada, nenastuduje, nemá snahu urobit nieco viac, a potom na pohovore výjdu zle ... Totizto casto nabadzaju k tomu, aby si sa predviedol, hlavne skupinové assesment centra, ale to je prave casto cesta do pekel, ked nevys jak na to Preto som napriklad pri poslednem pohovoru psychotesty zvladl podla zamestnavatele brilantne, presne na danu poziciu ... Hoc sam bych tam niektore veci zaskrkol inak ... Citovat
Tango C8 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Co to jsou za firmy boha jeho, když chtěj tohle(psycho něco)? Stejně pak sedíš u pc, občas zvedneš telefon. Ale jasně když je zahraniční majitel, tak se jde podle zahraničí. Musíme být světový. Chvála bohu, že jsem tam kde jsem:D Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 Cinicman - sem rád, že sa na to díváš podobným okem, já nevím kedy tí ostatní ludé dostanú rozum, teda vím, ale bojím sa vyslovit, že nikedy, jak praví jeden múj kamarád po 10 rumoch - ach jaj. Pipistrel - ale prd, \"žijem\" v BA zachvílečku už aj 10 rokem, poznám sa s kopu luďma = kopu názorú, neco mám nacestované a s kludem možem vyhlásit, že zakaždým, ked nekam dvihnem kotvy, aj ked teda len v rámci nejakého \"spoznávacího\" tripu, tak cítím z ludí, že sú myslú úplne v nečem iném a popravde, začíná mňa to tu pěkne srat, ale tým nemyslím len BA, ale všecko v jednej kopě a v Prahe sem sa nikdy necítil jak v kaluži. Stibto - no, podlá všeckého je, treba na profesia.sk sem si podla filtru vyhledal povedzme číslem 10 ponuk, které by sa mi tak nejak lúbili, aj ked člověk musí prižmúrit očko ohladem nástupného platu. prace.cz měla podobných ponuk 30, z teho súdím, že tam robotka bude, a myslím že IT sektor je vcelku rozběhlý. Vvitty - nevěril by si, jak sa tu pohybujú ceny nemovitostí, služeb, kolko sú schopní z tebja vytáhnút v centre za hnusné pivo ze špinavých trubek. Je skoro pravidlem, že člověk, který tu vyštuduje školu, nebyvá nedajbože sám, věčšinu sa stretnú 3-4 osoby v 3 izbovém byte a takto tam sú nekolko rokú, len sa strídajú ludé, tí uspešnejší, kterým sa podarí zehnat lepší flek, povedzme 1200+ eur mesačne trvá tiež pár rokov, kým si dokážu niečo kúpiť, samozrejme s hypotékou. Drahé mesto. Lubko - neboj, sú rozposlané, mám už aj odpoveďe z niektorých, prípadne sa pôjdem zviesť a dám si nejaký deň v Prahe, aby sme sa vedeli porozprávať o tom, veď oni sa vyjadria, veď ako píšeš, vieš o čo mi ide. Nemčina u mňa nehrozí, som rád, že viem po anglicky aspoň písmom a lepšie sa dohovorím, no aj tak mi frajerka (multilinguistka ) stále robí nejaké korekcie Citovat
Cinicman Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Chvála bohu, že jsem tam kde jsem:D Aj keď občas nadávam tiež to tak cítim... asi by som v takejto \"ultramanagersky modernej\" firme nevydržal ani deň... Citovat
Tango C8 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Přesně. Segra má něco podobné, taky jí přijímali ja nevím po několikátých x kolech a teď sedí v kanclu, dělá nějakou prací tady po ČR. Takže tyhle přijímací blbosti jsou jenom kus hovadiny. Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 ... nevěril by si, jak sa tu pohybujú ceny nemovitostí, služeb, kolko sú schopní z tebja vytáhnút v centre za hnusné pivo ze špinavých trubek. Je skoro pravidlem, že člověk, který tu vyštuduje školu, nebyvá nedajbože sám, věčšinu sa stretnú 3-4 osoby v 3 izbovém byte a takto tam sú nekolko rokú, len sa strídajú ludé, tí uspešnejší, kterým sa podarí zehnat lepší flek, povedzme 1200+ eur mesačne trvá tiež pár rokov, kým si dokážu niečo kúpiť, samozrejme s hypotékou. Drahé mesto. ... Nechci ti kazit radost, ale s takovou se budeš v Praze asi divit, taky hlavně v centru Citovat
Mohy Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 panove sorry, ale mozna pujdu proti proudu, holt muj blby zvyk rict vse na plnou hubu: reknu ti to samy co rikam pritelkyni (5 let v praze, narozena na morave , porad na prahu nadava) a spouste lidi okolo, at uz Slovaku, Moravaku..... \"kurva kdo vas sem zval, tahnete odkad ste prisli! \" V praze neni rozumna prace ani pro Prazaky, to si jako vsichni myslite ze je to mesto nafukovací? kdo bude tvrdit ze v praze je spousta prace, tak ano......ale bud ma na mysli praci v supermarketu za 13 000,- kč HRUBEHO , nebo v zivote v Praze nežil dyl nez par mesicu. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 17. leden 2013 Autor Odesláno 17. leden 2013 ivko a to víš že ti nenechaj holuby páč jim serou po sochách? se ti nelíbí ta naše vesnička krásná středisková? Dáte si čaj nebo kávu? Nebo něco ostřejšího? Rohlík! Citovat
Mohy Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 ... nevěril by si, jak sa tu pohybujú ceny nemovitostí, služeb, kolko sú schopní z tebja vytáhnút v centre za hnusné pivo ze špinavých trubek. Je skoro pravidlem, že člověk, který tu vyštuduje školu, nebyvá nedajbože sám, věčšinu sa stretnú 3-4 osoby v 3 izbovém byte a takto tam sú nekolko rokú, len sa strídajú ludé, tí uspešnejší, kterým sa podarí zehnat lepší flek, povedzme 1200+ eur mesačne trvá tiež pár rokov, kým si dokážu niečo kúpiť, samozrejme s hypotékou. Drahé mesto. ... Nechci ti kazit radost, ale s takovou se budeš v Praze asi divit, taky hlavně v centru amen bratre! Twl ten typek je jeste asi hodne mladý s takovym nazorem Uplne stejne je to v Praze, kamarad prijel po 2 letech ze Sydney, ujistil me ze tam je to jeste horsi.... praha neni zadna vyhra a zivot tu nema POTENCIAL...maximalne jako prestupni stanice na zapad. Kura tohle tema me umi tak nasrat...hned bych vypadl, takovy irsko....státy....mlask:super Citovat
oddie Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 No, odpovím ti po tvém - co tě tu drží? Citovat
Mohy Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 VELICE moudrá otázka..... Jsem realista a vím že se svou znalostí jazyka bych se neuchytil ve svém oboru-> obchodník. A na čištění ryb v přístavu nebo uklid restaurace se mám moc rád Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 panove sorry, ale mozna pujdu proti proudu, holt muj blby zvyk rict vse na plnou hubu: reknu ti to samy co rikam pritelkyni (5 let v praze, narozena na morave , porad na prahu nadava) a spouste lidi okolo, at uz Slovaku, Moravaku..... \"kurva kdo vas sem zval, tahnete odkad ste prisli! \" V praze neni rozumna prace ani pro Prazaky, to si jako vsichni myslite ze je to mesto nafukovací? kdo bude tvrdit ze v praze je spousta prace, tak ano......ale bud ma na mysli praci v supermarketu za 13 000,- kč HRUBEHO , nebo v zivote v Praze nežil dyl nez par mesicu. Neviem čo sa rozčuluješ Toto je problém, snáď každého hlavného mesta v v Europe, ked nie aj dalej ... Proste sidla firiem, a najlepsie fleky, su väčšinou v hlavnom meste ... Já v hlavno meste nastastie nebyvam, aby som musel platit tie nezmyselne ceny, na druhu stranu aktualny zamestnavatel ma pobočku aj v Trnave teda tam, odkial som, 50 km od hlavného mesta ... No a tu uz taka pozicia, aku robim teraz, nie je, a zarobil by som tu citelne menej ... Ked pisem citelne, tak prejazdim 250 Eur mesacne na benzin, aby som dochadzal do prace, a stale zarobim aj po odpocitani tohoto poplatku citelne viac, aby mi to stalo, tam pravidelne dochadzat ... Nas beru, este ako OK, ze sme v podstate pri BA. Ale cele mesto a praca je plna ludi z vychodu. Moj priamo nadriadeny, je z východu. Mám ešte kolegu, a kolegynu na mojom oddelení, kolegyna je z ba, kolega je z východu ... Proste to tu tak je, a tiez mozme len drzat huby a slapat ... Keby tu nebolo ludí z východu, boli by asi aj vyssie platy. Mne nevadu, ze tu su... Absolutne ... Vadi mi len to, ze podcenuju seba a svoju pracu ... Ja som donuteny zobrat mensi plat preto, lebo keby som nanho nepristupil, tak vychodnarovi to bude stacit ... PS: Takisto ma pomerne vytaca, ked vidim, ako tu nicia pracovny trh (nie vsetci, ale pomerná časť) a pritom nemajú na Bratislavu dobrého slova ... Ja som za Bratislavu vďačný, pretože mi umožnuje byť zamestnaný, a dáva mi obživu, na vyššej urovni, ako to je v mojom rodnom meste ... Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 bože to je zas téma o hovně, kdo chce vypadnout tak padá, kdo si chce zkrátit šichtu tak vypisuje pičoviny, začíná to tu být na hlavu--témata buď o hovně, nebo hádky do alelujá Citovat
Mohy Odesláno 17. leden 2013 Odesláno 17. leden 2013 Lubko : hezky a mírumilovně sepsáno, promin ze jsem vyjel. jen proste vím jak to tu je, a evidentně taky nejsi mimo, je to presne jak pises. Jenze uz jen proto ze oba mluvime o tom samem, ver mi ze v Praze si nepomuzes :bojim !! Ja teda nemam proti nikomu nic, ale proste kdyz treba jen u nas na sidlisti v potravinach, spousta kamaradek se tam uchazela o praci a byli odmitnuty s tim ze maji vlastni lidi...a pritom tam prodavaji samy úkáčka a polky.....co neumi poradne cesky, vetsinou vubec ....a to sedí na pokladne a je videt jak tu praci maji u píči... Ale čechovi práci nedají, chtel by o 5 000,- kč víc. Proste proto jsem na veskery migrace lidí hodne háklivej.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.