Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jakou mate rezervu pro pripad ztraty prijmu?  

1. 1. Jakou mate rezervu pro pripad ztraty prijmu?

• jiz nemam na vydaje (zacina exekuce]
      1
    • 0 mesicu rezerva
      26
    • 1-3 mesice rezerva
      22
    • 4-6 mesicu rezerva
      10
    • 6-12 mesicu rezerva
      7
    • Rok a vice
      16

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

no minimalne 3mesiace odstupne + 6mesiacov podpora v nezamestanosti + dalsich asi 5-6mesiacov z uspor, ktore sa chystam coskoro minut na prerabku bytu :D

@StibTo: ak sam das vypoved v zamestnani tak nemas narok na podporu v nezamestnanosti...

Odesláno

Jen bych s dovolením upřesnil, když vidím, že např. Stibto hlasoval špatně.

Rezerva v tomto případě neznamená jen to, co máte na účtu, ostatně byla by hloupost mít třeba milión jen tak na účtu v podstatě bez úročení. rezervou je zde míněno to, co v případě ztráty příjmů můžete použít k úhradě životních potřeb. Tedy veškeré spořící produkty, do kterých můžete sáhnout, byť třeba se sankcí, ale třeba i akcie, komodity, investiční nemovitosti (ne vlastní bydlení), dokonce i auto může být v určitém případě rezervou (veterán apod), starožitnosti použité jako rezerva... Samozřejmě je otázka likvidita a odhad současné a budoucí hodnoty, ale řádově +- autobus se to porovnat dá.

Guest Scratch
Odesláno
kdyz odejdu sam a nebudu mit nove mam narok na pomerne vysokou podporu v nezamestnanosti pocitanou z prumerneho cisteho prijmu za poslednich 12 mesicu ... a nadto penzijni pripojisteni, ktere se da vybrat (teda doufam,neoveril jsem to zatim).

to se chlapce seredne pletes, kdyz odejdes sam, a nebudes mit jine zamestnani, tak dostanes akorat hovno............ a ne vysokou podporu.....

jinak ja jsem mel zasobu na 4.6 mesicu, ale byly vanoce a tak, a taky jsem na pracaku patym mesicem, tak tim konci moje podpora a konci mi i me financni zasoby.

Kdyz pominu to, ze v cervnu mi konci vazaci lhuta hypoteky a planuju zaplatit zbytek hypo najednou. Ale to pouze v pripade, ze sezenu nejaky misto a nebudu muset sahat do techto rezerv.

Odesláno

Hmm, verim, ze neco pres rok by se vydrzet dalo. Ale rozhodne to nehodlam zkouset. Kdyz by na to doslo, tak pujdu klidne zametat ulice :myslim

Odesláno

Ad podpora - když mě vyhodí, dostanu 55%, když odejdu sám, dostanu 45%, ale pořád je tam strop, tzn. pro mě vůbec žádný rozdíl, dostanu stejně pouze ten strop.

Odesláno

:D...tož...jsou zde na foru jen 2chlapi co to chápou....yv, od,

ne chápou --------tomu rozuměj....

Guest Scratch
Odesláno
Ad podpora - když mě vyhodí, dostanu 55%, když odejdu sám, dostanu 45%, ale pořád je tam strop, tzn. pro mě vůbec žádný rozdíl, dostanu stejně pouze ten strop.

znovu opakuji, kdyz odejdes sam, nedostanes nic.............

sam jsem kvuli tomu delal harakiri se smlouvou......

Odesláno

som rad ze s 0 kazdy mesiac nie som sam :D

aj ked, mozno by to chcelo doplnujuce info:

- 0 mesiacov rezerva - bohuzial zarabam len tolko aby som pokryl zakladne naklady

- 0 mesiacov rezerva - bohuzial vsetko co mi zostane roz*ebem

:D

[upravil dne 16.1.2013 13:33 od Y2K]

Odesláno

Rád bych šetřil a odkládal na horší časy, ale většinou jsem rád, když můžu týden před výplatou zajet pro pohoné hmoty a koupit si cigára. To jsou asi taky důvody proč nic moc neušetřím :)

Odesláno

u nas kus lepsie :)

Maximálny denný vymeriavací základ tak bude od 1. januára 2013 do 30. júna 2013 vo výške 51,6822 eur a maximálna výška dávky v nezamestnanosti poskytovanej za mesiac, ktorý má 30 kalendárnych dní, v sume 775,30 eur

Odesláno

Hm zaujimave ... Vzdy som sa snazil s touto rezervou zit ... A vzdy som sa ju snazil navysovat ... Pomerne dlho som si odkladal na auto, ale stale mi to nieco kazilo, zmena zamestnania, rozne nepredvidatelne vydavky ... Dostal som sa na sumu, kde som mal odlozenych zhruba 11 tis. Eur ...

Chcel som este chvilku nieco dosporit, a kupit poriadne auto ... Ale, potom som si uvedomil, ze mam 25 rokov, a ze by som mal mat ine priority. A tak som namiesto toho zmenil zamestnanie, kde mi daju sluzobne auto, vybral byt, zobral hypoteku, a vsetky prachy som narval do bytu ...

V byte uz byvam, avsak stale je na nom co dorabat, a hlavne musim investovať do terasy, ktoru treba zastrešiť, a dotiahnut byt do konca. V tejto situacii, sa mi proste finančná rezerva robiť nedá, v žiadnom prípade ... :/

Snažím sa preto asi prvý krát, v svojom živote, znížit svoje výdavky, aby som mohol čo najskôr si začať rezervu tvoriť ... Okrem toho mám na seba okrem služobného písane 2 autá, ktoré pôjdu čoskoro preč, ale to pravdepodobne tiež skončí v byte ...

V prípade problémov, tu mám ešte stále svojich rodičov, ktorý mi vedia helfnúť, prípadne sestru ktorá je na tom po majetkovej stránke veľmi dobre. Viem, že to nie sú peniaze zadarmo, ale určite by ma nenechali nesplacat hypoteku ... :/

V pripade velkej finančnej tiesni, mozem kedykolkve z bytu odist, a nastahovat sa do 1 izbovej samotnej obytnej jednotky, ktoru maju nasi rodicia v rodinnom dome, a byt prenajat tak, aby mi splatil hypo, a este mi aj ostalo ... Takisto ho viem v pripade problemov, dobre predat, momentalne zo ziskom asi 15 tis. E, oproti kupnej cene a cene, co sa donho investovalo ...

Takisto ma tesi, ze pracujem v obore, ktory je pomerne slusne financne ohodnoteni (telekomunikacie), a minimalne ako obchodak, sa s mojim zivotopisom nebudem mat problem zamestnat hocikedy ... Samozrejme, za horsich platovych podmienok, atd atd, ale s autom, a platom ktory mi hypoteku aj naklady urcite pokryje ...

BLA, to som o sebe prezradil haldu vecí :D :D :D

Odesláno

znovu opakuji, kdyz odejdes sam, nedostanes nic.............

sam jsem kvuli tomu delal harakiri se smlouvou......

Uchazeč o zaměstnání, který před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, však má nárok na podporu v nezaměstnanosti jen ve výši 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku nebo vyměřovacího základu.

Citace je z http://www.mesec.cz/clanky/podpora-v-nezamestnanosti-2013-propusteni-s-vyssimi-prijmy-si-polepsi/

Na googlu lze nalézt i jiné zdroje s touto formulací. nepředpokládám, že by to bylo špatně.

Odesláno
...Ale, potom som si uvedomil, ze mam 25 rokov, a ze by som mal mat ine priority...

ja stale cakam kedy toto pride u mna :D

asi az ked budem mat tych 25 :D :D :D

Odesláno

No jen musim ......od r. 93..soukromnik:roker ....nevím možná kuy pražšký měli výhody...nebudu řešit čo bolo to bolo...jen taková malá blbá vsuvka od moraváka...kdybych si měl někdy v budoucnu vybrat kam se vrtněm.....TAK NA VÝCHOD;)

Odesláno

Jak napsal Lubko,to je pravda,taky splacim dum ,kterej jsem postavil svepomoci a v pripade neutahnuti bych ho byl nucen prodat tak by to bylo s 150%ziskem,ale nadrel jsem se...

je mi lito lidi ,kteri nemaji zadnou rezervu,ale mesicne prokouri 2000 a na pivu nechaji 2000 je to jejich volba a jejivh vasen ale prom..rdany penize,

kdyz jsem stavel vsichni kamosi ze me meli srandu,kupovali si ojetiny ja jezdil do roku 2009 v S 120 nebyli holt penize,ted budu mit za 7 let vsechno splaceny mohl bych to zaplatit hned ale proc kdyz mam uver 3,7%

A kamosi zijou u rodicu,maji hovno,a jezdi staryma eskortama a bavirakama a jen kruci....

troufam si rict ,kdyz bych skoncil v praci tak bych do mesice nasel praci doma bych nebyl...

horsi je pripad ,ze clovek zacne marodit s nejako nemoci dlouhodobe a to je podle me daleko vetsi pruser....nez prijit o praci

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...