Guest oldbas Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Zdravím všechny. Potřeboval bych pomoct s odhalením problému. Mám 306ku 1,9TD. Najednou motor začal běžet pouze na 3 válce(snad i na 2) při otáčkách okolo 500-600/min. , když přídám plyn, chod je normálmí. Když plyn pustím, otáčky opět spadnou, až motor zhasne úplně. Když opět nastartuji, zase chvíly běží normálně, ale po chvilce se to opět opakuje a motor chcípne. Nevíte co by s tím mohlo být? Vztřiky mají najeto 60000tis.km, čerpadlo mám lucas, zavzdušnění to není. [upravil dne 8/1/13 17:09 od oldbas] Citovat
Guest oldbas Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Otáčky jsou v pořádku. Auto normálně jezdilo, ale dneska během jízdy začalo zlobit. Pokud auto chcípne a znovu ho nastartuju, motor chvíli běží úplně normálně, 900ot/min. Ale po chvíli začnou padat, motor začne běžet na 3válce a kouřit. Jak začne takhle zlobit, je problém urdžet motor v chodu. Leda držet plyn skoro za 1/2. Jinak škube, má napravidelný chod až chcípne. [upravil dne 8/1/13 17:48 od oldbas] Citovat
LORD_mapiv Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 co sítko v nádrži? co palivový filtr? v jakém to máš stavu? Citovat
Dave_k Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Když chcípne zkus otevřít nádrž, jestli nenasaje. Může být ucpaná trubička odvětrání a dělá se podtlak. Citovat
Guest oldbas Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Sítko v nádrži nevím, ale palivový filtr je nový. Víčko v nádrži je také OK. Když auto poprvé chcíplo, hned jsem zase normálně nastartoval a ujel bez problému 12km. Pak opět když jsem sešlápl spojku, motor šel na tři válce, ale běžel. Za 2 km motor chcípnul. Zase jsem se okamžitě pokusil nastartovat, opět normálně a pokračoval jsem dál. Za další 2km to samé, ale to už jsem byl v garáži. Citovat
Dave_k Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Nejde o to jestli je to víčko OK, ale kdyby bylo ucpaný odvětrání/přivětrání nádrže tak by se tam udělal podtlak a čerpadlo by nemohlo nasát naftu, tudíž dávalo míň a míň nafty. Zkus jezdit bez toho víčka, jestli bude zlobit dál. Citovat
Guest oldbas Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Zkoušel jsem to i bez víčka, pořád stejné. Momentálně bez toho, abych držel pedál plynu už ani nenastartuju. Jak pustím plyn, okamžitě konec. Zkusím to ještš zítra. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 tak ještě možnost ucpanýho palivovýho potrubí a pak už jedině čerpadlo.. Citovat
Sagic Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Podobně se mi to chovalo, když mi zamrzla nafta a ucpalo se sítko v nádrži. Vyndej plovák z nádrže a podívej se, jestli je sítko čistý. Vypadá to, že tam nejde nafta jak by měla. Dostaneš se k tomu po odklopení zadního sedáku, je tam plastová krytka a pod ní je čerpadlo v nádrži. Je tam plastová matice, tu tupým šroubovákem povol, odpoj hadice a vytáhni čerpadlo s plovákem. Dole v tom plastu je nasávací otvor se sítkem a to zkontroluj. Citovat
Sagic Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Ještě mě napadá otevři kapotu a zkus pumpovat balónkem na ruční čerpání nafty. Mně když to bylo ucpaný tak jsem ten balonek zmáčkl a zůstal mi zmáčknutý. Pokud půjde pumpovat balonkem tak napumpuj a zkus nastartovat jestli to chytí bez plynu. Citovat
Guest oldbas Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Balonek jsem zkoušel taky. Nic. Funguje jak má. Ono když přidám plyn, tak nastartuju, ale za chvíli chcípne. Je mi divný, že ještě odpoledne, potom, co chcípnul poprvé, jsem nastartoval úplně normálně a chvílí to jelo. Ale po pár kilometrech tu už skoro nejde ani nastartovat. Prostě se to zhoršovalo. Nemůže to dělat vztřik? Ale jsou tam 4 roky, byly úplně nové a mají najeto 60tis. Naftu beru jedině od Benziny a za 8 let, co pažouta mám, se mi ani jednou nestalo, že bych měl problém se startem, nebo chodem motoru. Najeto má 165000km. Prostě nový fáro. Citovat
LORD_mapiv Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 tohle na vstřiky nevypadá, to by třeba zůstávali viset a mlátili by, jak kdyby ti skočil rozvod o zub na čerpadle.. pokud není nikde nic ucpaný a zhoršuje se to, tak bych to opravdu viděl na to čerpadlo.. nejspíš bude přidřený.. Citovat
olda Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Vyčisti první to sítko v nádrži,pak uvidíš,mě se ucpalo a auto mělo podobné příznaky:papa Citovat
Guest oldbas Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 Tak jsem ráno zkusil nastartovat, ale nic. Jak motor vychladnul, tak nejde ani nastartovat. Jenom blafne a zhasne. S plynem i bez, pořád stejné. Citovat
Guest oldbas Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 Sítko jsem ještě nečistil. Ale jsem včera, když jsem měnil naftový filtr, zkoušel jsem pumpovat balonkem a nafta normálně tekla. Z nádrže do čerpadla nafta jde. Jestli ovšem jde z čerpadla do všech vztřiků, nebo ze vztřiku do válce a je jí dost zatím netuším. Ještě mě napadlo, jestli by to nemohla dělat elektrika. Třeba ta magnetka v čerpadle, co zavírá přídod nafty, nebo spínací skříňka. Kdysi dávno jsem měl podobný problém u passata. Nešel chcípnout. Myslel jsem, že odešla magnetka, ale poté, co jsem z ní natáhnul zvlášť vypínač a motor chcípnul, bylo jasné, že je vadná spínací skříňka. A byla. Citovat
bak65 Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 Podívej se na to sítko v nádrži než začneš čarovat s čerpadlem. Někdy se tam udělá takový šlem (sliz), který se přicucne a dělá to přesně to co jsi popisoval. Nepravidelný chod atd atd. Stop ventil většinou buď funguje a běží to normálně, nebo ne a pak to nejde nastartovat nebo to zdechne, něco mezi tím obvykle nebývá. To že to nemůžeš nastartovat, může být tím, že se v palivovém vedení vytvořil podtlak a teď je to zavzdušněný. Citovat
Guest oldbas Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 Tak jsem se podíval i na to sítko v nádrži. Bylo sice trochu špilavé, ale problém trvá i po vyčištění. Zjistil jsem možná jinou příčinu. Najednou, když motor po spoustě pokusů na pár sekund naskočil, začala vytékal, nebo spíš stříkat nafta ze simeringu směrem do rozvodů. Takže je asi špatné futro. Možná že vydřené čerpadlo. Čerpadlo musí prostě ven a pak se uvidí, co s tím půjde. Dám vědět, jak to dopadlo a děkuju všem za rady. Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 10. leden 2013 Odesláno 10. leden 2013 vymenit cerpadlo Lucas za Bosch a budes mit klid :-)) Citovat
Guest oldbas Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Takže po vyndání čerpadla je to jasné. Čerpadlo jsem poslal na repas, oprava okolo 7000kč + nový rozvodový čemen, který je nasáklý naftou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.