Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 7 let později...
Odesláno (upraveno)

Chlapi, táto téma je trochu staršia, ale tiež riešim na P206 rv2000 svetlá a váham nad tým, či nekúpiť TYC. Dá sa zohnať kus za 25€...asi by boli Valeo lepšie, ale predsa len, aby to neprevýšilo hodnotu auta...dík za postrehy!

Upraveno uživatelem ferrari
Odesláno

Ďakujem! Ale nakoniec neviem, či nekúpim zachovalé používané originály Valeo. Keď je taká možnosť a sú ozaja zachovalé, asi to bude rozumnejšie. Ono na tom švagrininom autíčku sú svetlá, čo sa nedajú nastaviť a vraví, že sú zájdené. Mno ale ak sú zájdené, znamená to, že je predok plastový a tým pádom to nemôžu byť originály.

Odesláno

Moc nerozumim, jak to myslis, ale i stary originaly vetsinou nestoji za nic za ty leta- u tehle svetel se vetsinou zacne loupat chrom z plastu kolem halogenu a sviti to spatne. U TYC mas zaruku, ze jak polykarbonat, tak chrom je kvalitni a svitej jak novy originaly. Co je na TYC obcas spatne je to, ze si musis treba preskladat serizovaci prevody z originalu, "odjehlovat" plastove okuje, promazat prevody, vymenit treba uzavery objimek od zarovek apod. S touhle znackou mam dobry zkusenosti, za tu cenu je to top. DEPO je treba o level niz- napr. u 206 se stalo, ze bylo u jednoho svetla spatne ustavena parabola a musela se upravovat dira na parkovacku, protoze tam nesla zacvaknout a celkove me prisla kvalita trochu horsi.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám taky neoriginalní nějaké Autostyle "andělské oči". Svítí docela dobře a to je mám už od r. 2011, ale přes den používám denní svícení (zvlášť). Musel jsem je přetěsnit z vrchu silikonem, protože tam zatíkalo. Bylo dost obtížné je seřídit aby svítily jak mají, ale povedlo se. Časem až se oloupal ochranný lak na světlech, tak taky časem "zašly", zmatněly a tak jsem je zaleštil tempem a zase jako nové. Pokud je na těch starých jen zašlé průhledné plastové "sklo", tak se to dá lehce rozleštit brusnou pastou (třeba tempo) a pak buď přelakovat, nebo přetřít kvalitním voskem.

Odesláno

No to je jasný, ten polykarbonát vyleštíš, ale u 15let starýho světla, byť to bude Valeo, tak to už nebude nikdy jak nový- hlavně mám na mysli parabolu, kde je napařená vrstva chromu, a ta se loupe nebo se vypálí. Proto je lepší vzít nový TYC např.

Odesláno

@Hafity
Věřím. :)Někdy se jim to povede udělat, někdy ne. Druhovýroba má vždycky nějaký "ale", takový DoDo-dodělej doma. Naposled jsem opravoval jedno Depo z páru- zkratka u jednoho depa byla parabola asi o par mm posunuta mimo vyrez pro obrysovku a zarovka tam nesla nasadit, a pak vypaleny (vyrezavely piny) objimky od blinkru...pak malinka vada na chromu, ktera skoro nejde poznat. No a pak zkušenosti s TYC, kde všechno perfektni, akorad treba spatne chodily serizovaci prevody pro nastaveni sklonu, ktery stacilo preskladat z Valea nebo si s tim chvilku pohrat a promazat, vymenit okrouzek apod. Na kazdej typ auta se lisi i kvalita provedeni, to jsem taky zjistil. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...