Davis Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Prosím o radu, jaký torz šroubovák používáte kvůli výměně žárovek v zadním světle 308 sw. Potřebuji vyměnit žárovku.. A nechci kupovat celou sadu šroubováků... Zarazilo mě, že musim povolit šrouby, které maj uvnitř \"hvězdičku\" U 307 hatch stačilo jen v kufru oddálit tapecírung a byl sem u žárovek. Nejde mi do hlavy že u 308 sw jde o docela demontáž světla, což někde v dešti, na cestě nic příjemnýho... V manuálu 308 u výměny žárovky pro sw píšou jen \"povolte oba šrouby\" 407 to měla řešené, že na klíči od povolení kola byl klíč i pro povolení světla. Díky za radu! Citovat
Davis Odesláno 7. leden 2013 Autor Odesláno 7. leden 2013 Zdravím, Díky za odpověď. A opravdu neni nikde ukryt ve výbavě, asi ne, co Chtěj, ať lidi i se žárovkama jezdí do servisu (i pokud nejsou vynaveni všemožnými klíči). Já jen že výměnu zadní P21 jsem vždy zmáknul holýma rukama za minutu kdekoliv u pumpy. I když zase Peugeot má ode mě plus, že na zadní obrysovky jsou dvě žárovky a auto i tak pořád svítí. Citovat
matii Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Doporučuji si pořídit celou sadu, neboť ty torxy jsou na 308 doslova všude. Citovat
Ajap Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 Já jsem si přesně kvůli tomu pořídil speciální sadu. Za dva roky a fous jsem teda nemusel měnit ani žárovku, ale tu zadní bych stejně asi nedal - zkoušel jsem si to na parkovišti cvičně odmontovat a světlo vyndat a ani se nehnulo. Ale nechtěl jsem za to moc rvát, abych ještě něco nezkonil. Citovat
robozv Odesláno 7. leden 2013 Odesláno 7. leden 2013 ja som si to skusal preventivne medzi sviatkami preto som hned zamachroval ze je to torx 27 lebo si ho tiez musim zohnat ako srobovak. Rozobranie svetlometu neni nic zlozite treba odsrobovat 2x torx a opatrne ho posunut smerom dozadu alebo k sebe. Svetlomet ma take dve akoby vymedzovacie tycky ktore je potrebne si vsimnut pri rozoberani a potom ich zasunut na spravne miesto a zasrobovat skrutky. to je vsetko neni to zlozite:papa Citovat
Davis Odesláno 8. leden 2013 Autor Odesláno 8. leden 2013 Díky za reakce, asi taky pořídim celou sadu. V zádu žárovky naštěstí zatim nepraskly po téměř celý rok, až teď jedna. A to mam podezření že poté, co sem si aktivoval na asi 14 dnů doprovodné svícení na cca minutu po zamčení auta (jak je pořád tma, tak to před barákem bodne). A asi to žárovkám nedělá dobře (zhasínání a rozsvěcení navíc), tak to zase deaktivuju. Také je otázka, jestli při rozebrání neměnit rovnou všechny, aby se nezačaly v krátkém rozmezí postupně \"bouřit\". Dám tam raději p21/5w Osramku, nebo philipsku. Citovat
robozv Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 stane sa ze ziarovka praskne tak ci tak podla mna to s tym doprovodnym svietenim nema nic spolocne a menit staci iba tu ktora praskla. Citovat
Ajap Odesláno 8. leden 2013 Odesláno 8. leden 2013 Robozv: Mně se to právě nepodařilo vysunout, ale zas jsem za to nechtěl tahat nějak moc:myslim Já bych ty žárovky vyměnil rovnou obě, když už je to rozdělané. Kdysi jsem na Feldě měnil dvě a po rozsvícení nesvítila třetí, tak jsem radši vyměnil i tu čtvrtou:cool: Totéž se mně stalo s čelními světly - vyměnil jsem na jedné straně a po rozsvícení měnil i druhou. Citovat
lukas jandora Odesláno 20. únor 2015 Odesláno 20. únor 2015 Jen podotknu ze to neni torx 27 ale 30.Ne ze by to neslo tim 27 ale pokud to mate fest utahnute dojebete tu hvezdici na sroubu ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.