Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rozdíl mezi vlastníkem a provozovatelem

Recommended Posts

Guest Raubiri
Odesláno

Ahoj,

jaký je rozdíl mezi vlastníkem a provozovatelem?

Jde mi o to, když nechám zapsat osobu jako provozovatele auta, je daná osoba povinna platit povinné? A veškeré přestupky půjdou za danou osobou?

Dík az fundované rady.

Odesláno

Od 19. ledna nám tady v ČR provozovatel vstoupí na scénu poněkud více než dosud, bylo by dobré, aby provozovatelem byl úředně zapsán Ocucalamu Hoemu, bydliště Severní Korea :D

Odesláno

Tazatel se možná neptá na leasing, ale například když auto vlastní otec a jezdí s ním syn, může syna zapsat jako provozovatele, poté jsou přestupky za provozovatelem. V případě, že není určen provozovatel vozidla, je majitel zároveň provozovatelem.

Guest Raubiri
Odesláno

Wau. Díky za rychlé reakce.

MilanF1 to odhadl nejlépe. Nechci na tátu přepisovat staré auto. (ekoterordaň) Tak ho tam dám jako provozovatele :)

Díky všem :papa

Guest Raubiri
Odesláno

No to právě nechci, aby mi chodili obsílky. Takže ho dám jako provozovatele. Chci mít od takovejhle nepříjemnejch záležitostí klid. :)

Guest Scratch
Odesláno

jaky je rozdil mezi otcem a leasingovkou, kdyz jsou oba vlastnici?????? Podle me uplne stejny subjekt, takze odpoved byla jasna jiz z prvniho prispevku......

Odesláno

MilanF1 a ostatní. Funfuje to úplně stejný jako u Leasingovky. Jenom je tam ta výhoda že leasingovka má tu smlouvu ošetřenou tak že se tam případná skulinka hledá hůř. Pokud je to někdo komu věříš tak sepiště smlouvu dle toho jak potřebujete. Pokud je to člověk kde hrozí byť jen minimálně že by tě mohl podvést, tak bych zvážil aby smlouvu vytvořil právník ;) Ono aby s tím pak někoho zabil a dokázal se z toho vyvlíknout protože je špatně napsaná smlouva by nebylo moc milý :(

Odesláno

gronholmm: To já vím, že je to stejný, jenom tazatel by mohl argumentovat, že ho nezajímá leasingovka, proto jsem svůj příspěvek psal.

Guest Raubiri
Odesláno

Já to tak pochopil, že to je jedno a to samé. jen jsem psal, že milanf1 trefil situaci nejblíže.

Nepředpokládám, že by někoho zabil, natož aby se z toho snažil vyvléknout, ale potřebuju to mít aspoň čistý z hlediska toho, že to auto neužívám a nechci zase zbytečně, aby táta vyhazoval do luftu prachy za ekoterordaň, když se to auto stejně rozpadne. Pokud dřív nepřestane startovat.

Pak se to stejně hodí z útesu. :)

[Edited on 4/1/13 10:38 by Raubiri]

Guest Raubiri
Odesláno

No tohle riziko podstoupím. Ale vím o tom, a už na škole nám právnička vtloukala do hlavy, že řešení sporů v rodině je to nejhorší, pokud se jeden zakousne, proto taky chci aby byl aspoň veden jako provozovatel.

Tuk tuk na dřevo...zatím bylo vždy ok a stáli jsme při sobě.:)

Odesláno

Z otce se nepřítel stane asi s podstatně menší pravděpodobností. :myslim

Jinak - když už jsme to nakousli. Bude-li se mnou řešen přestupek jako s vlastníkem vozidla, který odmítl \"udat\" řidiče (nezná, neví kdo tehdy před mnoha týdny autem popojížděl, ...) a budu-li ochoten pokutu uhradit - co na to mé bodové konto?

Pokud bude čisté - O.K., žádného korejce, egypťana, ukrajince ani rumuna jmenovat nebudu a pokutu cálnu s klidem afričana. jediný, z čeho mám obavu, je bodové konto (zatím za dobu co jezdím jsem byl odlapen 1x za 2 bodíky, ale velice dobře si vzpomínám na Neonův případ, kdy šel nic zlého netuše vysvětlit přestupek na MP a vrátil se o mnoho bodů lehčí - několikeré foto v jediném měřeném úseku v průběhu několika měsíců - pak zbývá jedině úskok, páč nikdo nejezdíme jako milius).

Guest Raubiri
Odesláno

Co vím z minulosti, tak táta byl na MP (dvakrát změřen na stejném úseku o cca 13 km(blbě viditelná 40)) a jednou špatný parkování, kdy mu dali botu a chtěli ji znovu zaplatit. A vyšel s tím jen za tisíc kaček. Což není tak hrozný. Ale vyšel z toho bez odebraných bodů.

Myslím že MP bude rád, že tě zkasíruje a je uhrazenej přestupek, než aby to hnal někam dál. Jiné by to bylo asi u statní. Přeci jen tam budou důslednější.

Ale je to má teorie.

Odesláno

Pokud tatíka opravdu kasírovali 2x za rychlost o 13 km/h, pak určitě nějaké bodíky dolů šly - jedině, že by místo toho dali nějaký nebodovaný §, ale tomu moc nevěřím.

Parkování je myslím bez bodu

Guest Scratch
Odesláno

parkovani je bez bodu, paragraf parkovani jsem dostal pri prejeti dvojite plne (zacal jsem predjizdet na dvojite plne, ktera se nasledne zmenila v prerusovanou caru a videl jsem asi kilometr daleko, ale do rosti jsem nekoukal :D)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...