Radek3065 Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Ahoj potřeboval bych poradit s jednou maličkostí.Už šestým rokem vlastním Peugeot 406 1.8 16V roku výroby 2001 a nedávno jsem se setkal s menší záhadnou věcí.Při větším naklánění vozu neboli při jízdě tipu slalom mě auto vydá uvnitř zvuk(pípnutí) jako při otevření dveří a s tím se rozsvítí kontrolka baterie a po setině zase zhasne.Baterie je stará dva roky.A umístění či upevnění baterie je v pořádku takže bych chtěl vědět jestli se může jednat o nějaký zkrat nebo špatný kontakt a nebo jestli to značí nějakou třeba závadu.Zatím jsem se s tím ještě nesetkal.Při běžné jízdě to neudělá jen při zatočení zprava doleva při rychlosti zhruba 50-60 kilometrů.(Při větším náklonu vozu do stran):)Jako první mě napadlo že tam třeba baterie lítá nebo má vůli ale v tom kastlíku je napasovaná tak tak.Další věc je ta že to neudělá vždy.Zkoušel jsem to po cestě snad pětkrát a z toho mě to udělalo dvakrát. [upravil dne 29/12/12 22:16 od Radek3065] Citovat
Kurt Odesláno 29. prosinec 2012 Odesláno 29. prosinec 2012 Je to na 100% kontrolka dobíjení? Tyhle zatáčkové hrátky si ráda užívá spíše kontrolka mazání. Pokud je to dobíjení, bude někde nejspíš špatný kontakt (pokud je to mazání, bude málo oleje). Citovat
Radek3065 Odesláno 29. prosinec 2012 Autor Odesláno 29. prosinec 2012 Tak ještě mě napadla jedna věc.Vzhledem k tomu že v momentu jízdy jsem tomu moc nevěnoval pozornost jestli to nemohla být kontrolka diagnostiky motoru.Ta dle všeho by měla vydávat pípací zvuk a v případě závady svítit červeně.Protože jsem zahlídl červenou kontrolku a dle pozice mě napadlo že to bude ikonka baterie.Ale ta mě nikdy i při vybité baterii nepípala. Citovat
shamann22 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 kontrolka diag. nesvieti na cerveno ale skor na zlto...alebo sa mylim??? Citovat
Radek3065 Odesláno 30. prosinec 2012 Autor Odesláno 30. prosinec 2012 Osobně jsem se s tím ještě nestekla při startu auta svítí oranžově ale mám dojem že při poruše svítí červeně. Citovat
shamann22 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 no mne teraz sieti furt, a furt na oranzovo zlto Citovat
koblih69 Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Kontrolka diag svítí oranžově, takže ta to nebude. Nastartuj, někoho posaď za volant a pořádně zaber za všechny svazky. Bude to nějaký špatný kontakt nebo kostra. Citovat
Guest servisman Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 nevím ale červeně co by probliklo či pod bych koukl,kolik mám chladící kapaliny,oleje ,brzdové kapaliny .Stávalo se mne že při menším mnonžství problikne při projetí větší zatáčky.Stačilo jen dolít a byl klid. Když mne problikla baterka tak to nakonec byly sběrné kroužky altíku ale to pak svítilo trvale a probliklo to i na rovině Citovat
Durko Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 ja by som povedal že to bude nízka hladina brzdovej kvapaliny , to co popisujes mi na dobíjanie nesedi Citovat
mmartinkovic Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Oranzove kontrolky - vystrazne cervene - vazne. To Durko : mne tiez preblikavala kontrolka rucnej brzdy v zakrutach a bolo to malo kvapaliny, aj ked sa mi nezdalo. Diag je vzdy oranzova- vsak ked startujes vidis ako svieti nie ??? Citovat
Radek3065 Odesláno 30. prosinec 2012 Autor Odesláno 30. prosinec 2012 Tak jsem zkusil prohrábnout snad všechny kabely.Při té příležitosti jsem vytáhl baterku očistil vše potřebné i kastlík s pojistkami. Při nastartovaném motoru jsem s autem trochu zakýval do stran a vypadalo to vše v pořádku.Pak jsem to na parkovišti zkusil trochu rozhýbat pořád nic.Až na konce při výjezdu s pocitem vyřešení to zase udělalo.A je to právě na 100% kontrolka dobíjení rozsvítí se na setinu ikona baterky s tím přijde i pípnutí a hned to zase přestane.Ale co se týče auta tak to žádné potíže netropí.Dnes jsem v pohodě nastartoval při -6 na poprvé.I běžně při jízdě to neudělá.Jen při takovém ostřejším manévru.Asi si z toho nebudu lámat hlavu pravděpodobně jde někde o špatný kontakt ovšem otázka kde. [upravil dne 30/12/12 22:44 od Radek3065] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.