Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jj, jak píše Radek, jednu kup a uvidíš;)

Ale opravdu svítí hodně a opravdu bíle, dlouho jsem hledal než jsem našel za přijatelnou cenu.

A jiný už nechci, navíc jedna tahle LEDka mě ušetří za rok cca 500.- za elektřinu, oproti té 60w co jsem měl

Odesláno

Takle... stmívač a LED bodovky je kapitola sama za sebe...

Nejkvalitnější co můžeš dostat je stmívač od ABB - cca 1700Kč a bodovky od Philipse označené jako LEDi, jejiž cena atakuje hranici 400Kč/ks... samozřejmě jsou i dražší...

Já před 3 měsici dodával bodovky do celého domu jednomu zákazníkovi vč. montáže a řešili jsme stmívač do obyváku.. LEDky šlapali jak s klasickým za cca 500-1000Kč, tak právě s tím speciálním... Ale bodovky jsem bral od dodavatele ze slovenska a už 20% žárovek je vyměněno a vyreklamováno... po čase najednou začne blikat jak stroboskop a je konec... měl jsem i jednu rozebranou, ale odchází zřejmě přímo řidicí čip a to se nevyplatí nijak opravovat... Prostě děs.. každý týden tam jezdím řešit nějaký problém...

Za mě tedy pokud stmívač tak spojení ABB+Philips nebo radši udělat vícesekční rozsvicení.. třeba půl mistosti a půl.. ale na druhou stranu, komu by se v domě chtěli kopat kabely a tahat nové v podhledu... ;)

Odesláno

Osobne by som volil asi EBAY ... Led ziarovky SMD s číny, tam kúpiš za 3 max 4 Eura kus, čo je cca 75 až 100 kč za kus a samozrejme Free Shiping ...

Kamarat si odtial objednal par kusov na skusko, a teraz ich ma odtial v celom dome ... Dokonca sa dohodol aj na mnozstevnej zlave ... Zo všetkých čo prišli, bol iba 1 kus nefunkčný, čo pri celkovej úspore je zanedbatelné ...

Odesláno

no dyť říkám měřák z kauflandu. Tohle ti změří spolehlivě rychlovarnou konvici. Ale věci s malým příkonem to vůbez nezaznamená

Odesláno
Snad jen dodat ze u jednoho z kolegu to po vypnuti po cca 10-15 vterinach bliklo? Proc nevim bylo to vypnute a proste bliklo .....??

Treba nekdo poradi proc?[upravil dne 27/12/12 08:29 od Lihous]

Strýc má ledky v obýváku a ty po vypnutí svítí pořád (trošku). Přes den to není vidět, ale ve tmě jo. Indukce na vedení. Třeba má kolega něco podobného :myslim

Odesláno
o LED žárovkách z ebaye vím své... ;) Taky je tady ještě mám...

PS: Zkoušeli jste jim změřit spotřebu? :aut

Spotrebu samotnych \"ziaroviek\" sme nemerali ... Ale mera si pravidelne mesacnu spotrebu... Jediny artikel, ktory vymenil, boly bodovky v celom dome, a domacnost bezala rovnako. Usporu, znacnu, zaznamenal :)

Pokial by aj namiesto 6 W zrala 12 W, je to v podstate jedno ... Kedze normalni ledku na SK kupis za 10 Euro, a tuto za 3,5 Eura ... Kedy stihnes spalit ten rozdiel ? Podstatne bolo, ze to zralo mene, ako 5O W halogeny, co tam mal :)

V kazdom pripade, objednam si na skusku dve aj ja, sam mam v byte cc 22 bodoviek s 50 W GU10 halogenmi ... Ak to bude OK, a budu zrat menej, urcite ich z ebayu objednam :)

PS: Aj keby nahodou to chytil colnik, a dal na to clo, aj tak je to minimalne o 50 percent stale lacnejsie, ako tu :D Clo je vlastne len 20 percentna DPH čka a colny poplatok (pri hodinkach bol colny poplatok tusim 4 Eura :D)

Odesláno
V ziadnom pripade by som nekupoval LED ziarovky. Klasika GU10/35WodOsramu je urcite najlepsia.Viem o com hovorim,pracujem s tym denne.

Docela by mě zajímalo v čem???

Jinak s LED zářivkama zkušenost nemám, ale taky jsem se na ně už díval, nicméně zatím jsou teda pěkně drahý:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...