Šalda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Jj, jak píše Radek, jednu kup a uvidíš Ale opravdu svítí hodně a opravdu bíle, dlouho jsem hledal než jsem našel za přijatelnou cenu. A jiný už nechci, navíc jedna tahle LEDka mě ušetří za rok cca 500.- za elektřinu, oproti té 60w co jsem měl Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Máš stmívač nebo klasiku? mám tenhle stmívač http://www.elektrobock.cz/cs/dotykovy-a-dalkovy-regulator-osvetleni/product.html?id=26 píše se tam o odporové zátěži 40W až 400W. Lze připojit ledku nebo úsporku? Citovat
Šalda Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Choulou, jen tak pro info, jakej jinej obal by měli mít ty LEDky když ne plastovej? normální halogen je taky plast;) Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Takle... stmívač a LED bodovky je kapitola sama za sebe... Nejkvalitnější co můžeš dostat je stmívač od ABB - cca 1700Kč a bodovky od Philipse označené jako LEDi, jejiž cena atakuje hranici 400Kč/ks... samozřejmě jsou i dražší... Já před 3 měsici dodával bodovky do celého domu jednomu zákazníkovi vč. montáže a řešili jsme stmívač do obyváku.. LEDky šlapali jak s klasickým za cca 500-1000Kč, tak právě s tím speciálním... Ale bodovky jsem bral od dodavatele ze slovenska a už 20% žárovek je vyměněno a vyreklamováno... po čase najednou začne blikat jak stroboskop a je konec... měl jsem i jednu rozebranou, ale odchází zřejmě přímo řidicí čip a to se nevyplatí nijak opravovat... Prostě děs.. každý týden tam jezdím řešit nějaký problém... Za mě tedy pokud stmívač tak spojení ABB+Philips nebo radši udělat vícesekční rozsvicení.. třeba půl mistosti a půl.. ale na druhou stranu, komu by se v domě chtěli kopat kabely a tahat nové v podhledu... Citovat
punkac Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Cholou: Díky, zůstanu u svých klasických miňonek Citovat
barenst Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 ja ted kupuji od penta.cz led ky a zatim dobre , namotovanych mam asi 20 tech http://www.penta.cz/cz/led-zarovky/35527532-zarovka-tb-energy-led-g10-230v-4-7w-tepla-bila a ted jsem vzal ty levnejsi na mista kde neni treba tolik svetla a chystam se na led trubice Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 Osobne by som volil asi EBAY ... Led ziarovky SMD s číny, tam kúpiš za 3 max 4 Eura kus, čo je cca 75 až 100 kč za kus a samozrejme Free Shiping ... Kamarat si odtial objednal par kusov na skusko, a teraz ich ma odtial v celom dome ... Dokonca sa dohodol aj na mnozstevnej zlave ... Zo všetkých čo prišli, bol iba 1 kus nefunkčný, čo pri celkovej úspore je zanedbatelné ... Citovat
ChouLu Odesláno 26. prosinec 2012 Odesláno 26. prosinec 2012 o LED žárovkách z ebaye vím své... Taky je tady ještě mám... PS: Zkoušeli jste jim změřit spotřebu? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 0W haha, to jsi ji zapoměl asi rozsvítit:D:D:D Citovat
punkac Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 lihous: jaké minimální zatížení měl ten měřák příkonu z kauflandu? Citovat
kveton Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 mam taky objednáno z Ebaye, tak uvidíme, vzal jsem jich několik na zkoušku Citovat
punkac Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 no dyť říkám měřák z kauflandu. Tohle ti změří spolehlivě rychlovarnou konvici. Ale věci s malým příkonem to vůbez nezaznamená Citovat
Andreww Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Snad jen dodat ze u jednoho z kolegu to po vypnuti po cca 10-15 vterinach bliklo? Proc nevim bylo to vypnute a proste bliklo .....?? Treba nekdo poradi proc?[upravil dne 27/12/12 08:29 od Lihous] Strýc má ledky v obýváku a ty po vypnutí svítí pořád (trošku). Přes den to není vidět, ale ve tmě jo. Indukce na vedení. Třeba má kolega něco podobného Citovat
Lihous Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 Pro Andreww: ake me to napadlo protoze kdyz se neco \"rozpoji\" nemuze tam to neco byt ... Je pravda ze maji psano od 85-265V .....? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 o LED žárovkách z ebaye vím své... Taky je tady ještě mám... PS: Zkoušeli jste jim změřit spotřebu? Spotrebu samotnych \"ziaroviek\" sme nemerali ... Ale mera si pravidelne mesacnu spotrebu... Jediny artikel, ktory vymenil, boly bodovky v celom dome, a domacnost bezala rovnako. Usporu, znacnu, zaznamenal Pokial by aj namiesto 6 W zrala 12 W, je to v podstate jedno ... Kedze normalni ledku na SK kupis za 10 Euro, a tuto za 3,5 Eura ... Kedy stihnes spalit ten rozdiel ? Podstatne bolo, ze to zralo mene, ako 5O W halogeny, co tam mal V kazdom pripade, objednam si na skusku dve aj ja, sam mam v byte cc 22 bodoviek s 50 W GU10 halogenmi ... Ak to bude OK, a budu zrat menej, urcite ich z ebayu objednam PS: Aj keby nahodou to chytil colnik, a dal na to clo, aj tak je to minimalne o 50 percent stale lacnejsie, ako tu Clo je vlastne len 20 percentna DPH čka a colny poplatok (pri hodinkach bol colny poplatok tusim 4 Eura ) Citovat
Existujuci Odesláno 27. prosinec 2012 Odesláno 27. prosinec 2012 V ziadnom pripade by som nekupoval LED ziarovky. Klasika GU10/35WodOsramu je urcite najlepsia.Viem o com hovorim,pracujem s tym denne. Citovat
Francouz_407 Odesláno 1. leden 2013 Autor Odesláno 1. leden 2013 Ještě by mě zajímalo, jakou studenou bílou byste mi doporučili zářivku. Jít také do LED diod. Citovat
Šalda Odesláno 1. leden 2013 Odesláno 1. leden 2013 V ziadnom pripade by som nekupoval LED ziarovky. Klasika GU10/35WodOsramu je urcite najlepsia.Viem o com hovorim,pracujem s tym denne. Docela by mě zajímalo v čem??? Jinak s LED zářivkama zkušenost nemám, ale taky jsem se na ně už díval, nicméně zatím jsou teda pěkně drahý Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.