Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.Chtěl bych se zeptat,kde u mojeho auta najdu čidlo teploty nasávaného vzduchu?Tak 3 dny se mi stává,že po nastartování mi to vyhodí chybu \"čidlo teploty nasávaného vzduchu nízké napětí\"a auto mi skočí do nouzového režimu( nejdou přidat otáčky).Když chybu smažu,nebo když na pár minut odpojím baterii,tak nastartuju v pohodě.Díky za radu.

M

Odesláno

čidlo nasavaneho vzduchu resp teploty.

otevři kapotu , najdi kudy jde vzduch k vzduchovemu boxu a dále k sacímu potrubí , když narazíš na čidlo s konektorem maš vyhráno...

někdy je to lehké než se zdá :D

Odesláno
čidlo nasavaneho vzduchu resp teploty.

otevři kapotu , najdi kudy jde vzduch k vzduchovemu boxu a dále k sacímu potrubí , když narazíš na čidlo s konektorem maš vyhráno...

někdy je to lehké než se zdá :D

Pokud jsem se dobře kouknul,tak je čidlo kousek pod ovládáním klapky.Zkusím ty kontakty prostříkat,snad to pomůže.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak sem měl týden klid a opět stejný problém.Když déle stojí (třeba přes noc) tak ráno někdy nastartuju, ale nepřidám otáčky. Dneska jsem před nasartováním změřil baterku a ukázala 11.2v . Nemůže být problém v ní? Že by byla v háji?

Odesláno
No 11.2V je hodně špatné. Auto ti při tom startuje normálně?

Startuje v pohodě,na první otočení, ale pokud je 11.2 málo, tak asi nezbývá moc proudu na čidlo.Protože jinak nevím.Vozím denně chlapy do práce, a už jednou museli jet z roboty taxíkem, takže jsem z toho dost nervózní.

Odesláno

Tak nastartované a se světly mi to ukazuje 16,4 .Dá se to čidlo teploty nějak proměřit? Dnes odpoledne už sem na první šup nastartoval, ale nepřidám otáčky ,furt mi to ukazuje tu chybu i hned po vymazání :-(

Odesláno
to máš alternátor v háji a odejde ti jak altik tak baterka bo ti přebíjí, čidlo vyměn a maš klid ne?

Tak to je fajné:grr:grr:grr

Čidlo vyměním co nejdříve, a altík budu řešit pak.Pomůžete mi někdo na netu najít to čidlo? Našel jsem jich několik a nevím které.

Díky

Odesláno

Tu baterii budeš mít asi taky v háji jestli ti to takhle hodně nabíjí a druhý den má jen 11V. Zkus si od někoho půjčit dobrou a přeměř s ní to napětí při nastartovaném motoru, jestli se to nesrovná na těch 14V.

Odesláno

A máš dobrý merák ? Nechce sa mi veriť, že môže alternátor tak prebíjať, veď je tam regulátor. Ale tá baterka by to mohla byť, pri štartovaní napätie padne dosť nízko a to môže vyhodnotiť ako nízke napätie. Požičal by som si iný merák a skúsil aj inú baterku, čidlo by som hneď nemenil.

Odesláno

Ten proud z alternátoru zatím neřeším,ale mám změny co se týče toho čidla. Nedalo mi to a zajel jsem si na diagnostiku kde mají zaručeně origo diag program (Delphi) . Tam mi vyskočilo místo chyby čidla teploty nasávaného vzduchu chyba snímače spojkového!!!

Poradili mi , než si seženu nové,čidlo odpojit a kontakty spojit.Auto jelo bez chybových hlášek , jediná změna byla že např. při přezazování trvalo o chvíly déle než otáčky spadly. Dnes jsem nasadil nový spojkový snímač (Auto-kelly 156kč) a opět mi to vyhazuje chyby!!! Tak jsem to čidlo jednoduše odpojil a auto jede jak má.No a otázka je, jestli teda můžů jezdit bez zapojeného spojkového snímače?Nemám automatickou převodovku ani tempomat.Má to čidlo ještě na něco vliv?Díky za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...