Ducatista Odesláno 24. prosinec 2012 Odesláno 24. prosinec 2012 Chlapi, koupil jsem tento receiver, bohužel majitel k němu neměl návod, stáhl jsem si ho z netu v angličtině, ale i přesto si s jednou věcí nedokážu poradit: 1) když poslouchám klasicky na 2 bedny STEREO, display píše STEREO88k Nějak si s tím nevím rady, zkoušel jsem i reset přístroje, ale display to ukazuje zase. Mám ještě další 2 AVR od Denonu (+ jeden starej zesík, ten hraje ze všech nejlíp) a u těch dalších mi to u klasickýho sterea na displeji píše jen STEREO. Nemá někdo podobnej zesík, tušíte co mám špatně nastaveno? 2) Nemá někdo návod v češtině? Citovat
Ducatista Odesláno 25. prosinec 2012 Autor Odesláno 25. prosinec 2012 Tak mě dnes napadlo vyměnit COAX kabel za klasický 2x CINCH a najednou je na displeji nápis STEREO. Takže receiver asi pozná přes digitální připojení přes COAX, jakej typ signálu do něj jde a něco si k nápisu STEREO připíše. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2012 Odesláno 25. prosinec 2012 Napadá mě jestli to nebude rozsah, pokud jede po koaxu tam má max 88khz, ale nevim, jen tipuju Možná když pustíš CD tak se ukaže STEREO20K FREKVENČNÍ ROZSAH CD 2Hz - 20kHz FREKVENČNÍ ROZSAH DVD AUDIO (192 KHZ ) 2Hz - 88kHz FREKVENČNÍ ROZSAH SACD 2Hz - 100kHz [upravil dne 25/12/12 11:23 od Radek Hurvajz] Citovat
Ducatista Odesláno 25. prosinec 2012 Autor Odesláno 25. prosinec 2012 Radek Hurvajz: Díky díky !!! Jinak dneska jsem si dopoledne chvíli hrál a docela jsem zůstal vyvalenej, o kolik hraje líp ten stařičkej (tipuju minimálně 20 let) zesík PMA 700V od Denonu ve srovnání s AVR 1705 nebo 2105. Z toho starýho zesíku je na totožných bednách zvuk, že se málem staví chlupy na rukou, když pak pustím AVR, tak je to jako bych poslouchal zvuk co je puštěněj ve vedlejší místnosti. Přitom ten starej zesík mám připojenej z DVD před kabely CINCH, kdežto AVRka přes digitální COAX, kterej hraje znatelně líp než přes CINCHe (taky odzkoušeno). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2012 Odesláno 25. prosinec 2012 Tak jakejkoliv dvoukanal bude vždycky hrat lip nej vicekanál - 5až7mi to za prvé, za druhé jakejkoliv anologovej zesik bude hrát lip než digital. I dneska koupiš zesiky a receivery s analogovým koncem, ale prostě pokud je to stará škola ty se nic nevyrovná. Měl jsem dvoukanal receiver Denon a hrál slušně, ted mam skoro totež od Yamahy, hraje hodně dobře, je detailnější oproti tomu Denonu, ale jak slyšim nějakej starej Marantz nebo Rotel tak je to uplně něco jinýho Jinak já nejsem zastánce vicekanálového zvuku, prostě na muziku je stereo nejlepší a film se s dobrým stereem a bednama dá zkouknout taky [upravil dne 25/12/12 21:04 od Radek Hurvajz] Citovat
Ducatista Odesláno 25. prosinec 2012 Autor Odesláno 25. prosinec 2012 to máš pravdu, jenže zase když máš místnost, kde ti dispozice dovolí umístění sedačky pěkne skoro vzadu uprostřed, tak když máš bedny 5.1, 6.1 nebo 7.1, tak to má něco do sebe. Když slyším kvalitní stereo zesík, zvuk je úžasnej, ale ve větší místosti mi tam něco jakoby chybí - a to právě když jde zvuk jakoby odevšud Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2012 Odesláno 25. prosinec 2012 U filmu to chapu, ale muzika ma jit z jakoby podia;) Citovat
Ducatista Odesláno 25. prosinec 2012 Autor Odesláno 25. prosinec 2012 jj to je fakt. Jsem si vyhlídl v Německu na Ebay sadu 5.1 repro beden, ale po tom porovnání zesíku vs. AVR mě to docela zviklalo, jestli nejít do budoucna cestou sterea, fakt jsem byl v šoku o kolik líp hraje ten stereo zesík... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2012 Odesláno 25. prosinec 2012 Jako stereo a pořádný bedny je zaklad, na filmy pak nějakou sadu 5ti a vice beden s huhlavým a hučícím subwoferem:D Stav se v nějakým Hi-Fi studiu aby ti to tam pustili, pak uslyšíš ten rozdil, doma se těžko zkouší když nemaš plnou mistnost reprobeden ruzneho provedení. Jenže ať tak nebo tak, stojí to těžký prachy:( [upravil dne 25/12/12 22:32 od Radek Hurvajz] Citovat
Ducatista Odesláno 26. prosinec 2012 Autor Odesláno 26. prosinec 2012 Tak ta sada těch Cantonů se subáčem zas tak huhlavá není Spíš mě překvapilo jak neskutečně se ten zvuk rozjasní tím prastarým analogovým stereo zesíkem. U toho je pouze jediná vlká nevýhoda - aspoň na volume bych potřeboval dálkový ovládání Citovat
Ducatista Odesláno 1. leden 2013 Autor Odesláno 1. leden 2013 Radek Hurvajz : a ještě se zeptám - elektrice fakt moc nerozumím - jak to je, když mám třeba zesilovač 7x90 W při 8 Ohmech a vzadu na bedně je napsáno Consommation 280 W, tak to žere neustále 280W, anebo to žere mnohem míň a těch 280W je pouze špička kdyby se to ohulilo 7 kanálama naplno? Protože u PC mám odzkoušený, že ten žere v klidu (Word atd) třeba 80-90W, ale u her klidně 4násobek. Dík PS: ptám se proto, že jsem ted koupil od Denonu jedno starý AVC a podle informace vzadu na bedně to žere pomalu jak cirkulárka [upravil dne 1/1/13 10:08 od Ducatista] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. leden 2013 Odesláno 1. leden 2013 Je to podle výkonu, žere to třeba jen 50W když je potichu a s hudebním vykonem potom stoupá i spotřeba. Citovat
Šalda Odesláno 1. leden 2013 Odesláno 1. leden 2013 Jsem taky zastáncem 2 repro, domácí kino mě nesmí přes práh, mám doma zesilovač Sony TA-FE 370 a 2 sloupový třípásmový bedny s uzavřenou ozvučnicí pro středobas a zvuk je opravdu nádhernej, hlavně na muziku. A filmy taky paráda, mám rád když mě jde zvuk od tama kam se dívám. Citovat
Ducatista Odesláno 1. leden 2013 Autor Odesláno 1. leden 2013 Stereo je super, ale jsou chvíle, kdy těch 5 beden umí to, co stereo ne. Třeba u Manowar u té jedné skladby kde je slyšet broušení meče, ten zvuk jde pokaždý z jiné zadní bedny, to nemá chybu. Navíc mám pocit, že u DK nemusím mít volume tak moc, jak u sterea, aby ten zvuk vystoupil do popředí. Citovat
Ducatista Odesláno 20. září 2013 Autor Odesláno 20. září 2013 Je to podle výkonu, žere to třeba jen 50W když je potichu a s hudebním vykonem potom stoupá i spotřeba.Tak jsem si včera pořídil měřič spotřeby a napíchl do něj ten stařičkej analogovej stereo zesík Denon PMA 700. Vzadu na bedně je napsaný POWER CONSUMPTION 220W, tak jsem byl zvědavej. Po zapnutí přístroje měřič ukazoval nějakých 25W, což mě velice mile překvapilo, čekal jsem, že to je větší žrout. Jenže po pár minutách jsem si všimnul, že žere víc a víc - 30, 40, ... po cca hodině provozu tam bylo už 74W. Přitom volume jsem nijak neměnil. Je možný, že se zahříváním přístroje se zvyšuje jeho spotřeba? Ještě musím změřit to AVC od Denonu, to má na krabici přes 500W Citovat
John Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 Ducatista : teplota co si pamatuju má vliv na spotřebu.Takže proto asi je tam psano 220W přes kterou by to nemělo jít Citovat
P607Olda Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 Teoreticky by se časem mohla zvětšovat spotřeba (klidový proud koncového stupně), ale to by svědčilo že je špatně navržen anebo v poruše. Spíše si myslím, že jsi koukal na Wh (watthodiny), které sumují spotřebovanou energii a samozřejmě se s časem zvyšují. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 Nemaš ten měřák v režimu měření spotřebované energie?? Musi být v režimu okamžité spotřeby. Citovat
Ducatista Odesláno 20. září 2013 Autor Odesláno 20. září 2013 No, návod k tomu měřáku jsem ještě nečetl, tak na to kouknu, vím že umí počítat plno věcí, včetně peněz za elektriku a to jak ve vysokým, tak nízkým tarifu. Citovat
P607Olda Odesláno 20. září 2013 Odesláno 20. září 2013 Návod číst nemusíš, na displeji musí svítit W (nebo kW) a nikoli Wh (nebo kWh). Když tak dej fotku měřáku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.