Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes mi začala svítit kontrolka:

Brake pads worn

Předpokládám dobře, že to jsou opotřebené destičky?

Vzadu jsem měnil, tak asi vpředu. Pípá mi to i při jízdě bez brzdění i 20 x za 1 minutu. Dá se s tím ujet ještě nějakých 500 km? Aby mi to nepípalo do výměny - pomůže odpojení kabelu od destičky?

Odesláno

ano vpredu, zadni nejsou hlidane, muze to byt jen prosoupany drat od desticek, ktery se nekde dotyka disku, ale jistotu budes mit, kdyz sundas kolo a podivas se. Kdyz ty kontaktni dratky u desticek ustrihnes tak to prestane hlasit

Odesláno

Kdybych měnil destičky, tak jsem vzadu narazil na problém - muselo se točit pístkem, abych tam mohl dát silnější nové desky.

Je tento problém též předu - nebo to jde bez točení roztáhnout?

Pak - máte nějaký odkaz, jak sundat přední brzdové kotouče? Přemýšlím, že bych nechal na soustruhu jenom strhnout ty okrajové grusty rzi.?

Jaká může být minimální tlouštka předního kotouče?

Odesláno

Mne to pred rokom začalo hlásiť tiež cez zimu.Tak som skontroloval platničky.Mali 3/4 velkosti.No nevedel som si rady tak som šiel do servisu PSA.Platničky ževraj dobré.Vedel som,ale to pípanie nejaký kábel atď.Nedalo mi to tak som zhodil koleso a z konektora kable odizolované.Slaná voda zoskratovala tie dva káble.Ono to hlási aj keď sa spoja tie dva káble do konektora z platničky.Môže to byť aj toto.

Odesláno
Kdybych měnil destičky, tak jsem vzadu narazil na problém - muselo se točit pístkem, abych tam mohl dát silnější nové desky.

Pak - máte nějaký odkaz, jak sundat přední brzdové kotouče? Přemýšlím, že bych nechal na soustruhu jenom strhnout ty okrajové grusty rzi.?

V sekcii Urob si sám nájdeš návod na výmenu kotúčou a platničiek na 407me.

Odesláno

Problém, jak popisuješ v zadní části třmenů se nenachází v přední části. Vpředu jsou jednoduše stlačit, kdežto vzadu je musíš pootáčet.

Co se týče minimální tlouštky brzdových kotoučů, tak to najdeš na typu kotouči, který chceš kupovat. Je to v popisu. Pokud se nepletu, tak by to mělo být 24mm.

Na soustruhu bych to moc nestáčel, aby ti při zahřátí a popřípadném prudkém zchlazení se nezkroutil ten kotouč. Já si je třeba nechal cca 0,1mm, jen abych srazil hrany, ale popravdě, moc to za to nestojí. Dal jsem nové a mám na dlouho klid.

Odesláno

Má někdo zkušenost, zda kotouče a destičky od výrobce LPR/SAMKO jsou dobré? Je to nějaký známý výrobce?

K té výměně koutoučů:

Dočetl jsem se, že je potřeba thorx 55. Napíšete někdo, jestli ten thorx 55 se strká do otvoru v šroubu, nebo je to na hlavě šroubu a to nářadí musí mít otvor?

Odesláno
Thorx je v hlavě šroubu( otvor ve šroubu), jelikož na to na dosedací ploše, kde je styková plocha kotouče a disku kola.

[upravil dne 18/12/12 15:05 od Flying_dragon]

No to jo, ale určitě ne 55 :D, ty jsou na třmenu.

[upravil dne 18/12/12 20:28 od koblih69]

Odesláno

od LPR mam jen brzdove valecky v zadnich bubnech, kotouce a desky bych doporucil treba Bosch, ATE, na klubovou karticku se slevou v Autokelly vyjdou hodne dobre, pocitam kolem 3000 komplet, pripadne zkus napsat clenovi Badisak, co ma v nabidce

Odesláno
Thorx je v hlavě šroubu( otvor ve šroubu), jelikož na to na dosedací ploše, kde je styková plocha kotouče a disku kola.

[upravil dne 18/12/12 15:05 od Flying_dragon]

No to jo, ale určitě ne 55 :D, ty jsou na třmenu.

[upravil dne 18/12/12 20:28 od koblih69]

Ano, jsou na třmenu, ale pořád nevím:

ten thorx 55 se strká do otvoru v šroubu, nebo je to na hlavě šroubu a to nářadí musí mít otvor?

Odesláno

No tak vono je to tu všechno popsané a nafocené, ne ;) - viz sekce \"Urob si sám\"

Foto pouze ilustrační abychom se nedohadovali co je Torx.

post-25417-14109628616801_thumb.jpg

[upravil dne 22/12/12 21:09 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...