Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepání v motoru a modrý dým z výfuku

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám problém... Pří větších otáčkách mi začne klepat v motoru a z výfuku jde modrý dým. Je to 1,9 D. Olej pravidelně dolívám, protože se ztrácí... Nevíte někdo co to může být? Ať vím co opravit.:myslim Díky moc :)

Odesláno

no, tak to by to asi holt chtelo zajet do servisu, mozna udelat rozvody a tak nejak to dat do kupy, nez se s tim zacne poradne jezdit

Odesláno

vezmu rozum do hrsti. Rok to auto stalo. Proc? Odpoved uz znas. Podle me je vhajzlu motor, cerpadlo, hlava a proto to majitel odstavil a neresil, pak se nachomit k tomu kolousek a majitel udelal to cim jsme my cesi vyhlaseni.

Odesláno
Ahoj, mám problém... Pří větších otáčkách mi začne klepat v motoru a z výfuku jde modrý dým. Je to 1,9 D. Olej pravidelně dolívám, protože se ztrácí... Nevíte někdo co to může být? Ať vím co opravit.:myslim Díky moc :)

No, asi ti to spaľuje ten olej a ke´dže klepe, tak možno nemaže...asi je naozj v hajzlu motor...ale naozaj treba nájsť niekoho skúseného, kto sa na to kukne...ale asi ťa neminie min. hlava dole...

PS - je ten dym naozaj modrastý, a či biely?

[upravil dne 15.12.2012 15:13 od ferrari]

Odesláno

Ten bílej dým smrdí po naftě nebo po oleji?? Buď jsou chycený kroužky a tahá si olej, nebo kape vstřik a nespálená nafta dělá zadýmění (používá se u tanků :-). Jinak tak či onak závadu je potřeba ji řešit.

Odesláno

No, veď preto sa pýtame, či je dym biely ( a smrdí po nespálenej nafte), alebo je modrastý (a s mrdí po oleji)...ak je modrastý, budú KO krúžky, alebo možno len tesnenie pod hlavou, ak je biely, bude problém alebo v čerpadle, alebo vo vstrekoch...

Odesláno

Auto stálo, protože brácha na to neměl peníze aby to dal do kupy a už to nemělo technickou, tak jsem si ho vzal a dal do kupy. Ale teď se ukázali další problémy, tak to chci řešit a opravit to. Mě se zdá, že je modrý a smrdí, ale jestli po oleji nebo naftě tak to nevím... Jinak kdyby to dělalo furt tak bych to bral, ale to udělá jen někdy a zvlášť, když se teď oteplilo. Před tím mi to udělalo asi 2x, ale to bylo při hodně velkých otáčkách... No asi udělám rozvody a všechny těsnění i když podle bráchy to dělal jak to kupoval a to není zas tak dávno, nebo spíše tolik na tom nenajel... Už jsem do karoserie vrazil dost peněz, tak to musím už dát nějak do kupy... :) Je to Peugeot, tak snad to musí jezdit, ne? :)

Odesláno

Smrad po nespálenej nafte (biely dym), to je ako smrad z výfuku Avie...a pokiaľ to nerobí stále, tak to bude asi skôr olej, čo je ale tiež čudné, pretože ak papá olej, tak by malo stále /viac ale pri väčších otáčkach).

Daj to pozrieť nejakému skúsenému mechanikovi, možnože je motor pred smrťou a tak sa neoplatí doň investovať...

Odesláno

Tak nakonec je to naftou, olej se sice ztrácí, ale přes těsnění... Takže to se jen vymění. :) No a podle mechanika to je buď trysky a nebo čerpadlo. Tak v lednu vyměníme rozvody a uvidíme v čem je problém... Jinak jezdí dobře za cca 5l nafty

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...