Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřebuji fundovaně poradit u připojištění.

Jedná se o případ neúmyslně zaviněné havárie u jízdy služebním vozem (v době služební jízdy).

Zde mi může dát zaměstnavatel k úhradě až 4,5 násobek platu.

Pojistku proti blbosti mám,platnou na vše krom jízdy služebním autem.

Odesláno

no ze zakona musi byt zamestnavatel pojistenej tzn ze k uhrade by ti mel dat jen spoluucast do tohoto nassobku a pak na tu spoluucast pouzijes tu tvoji pojistku na blbost resp s te spoluucasti zaplatis jen svo¨ji spoluucast jenze kdyz ty pojistku nemas...

Odesláno

zaměstnavatel po tobě může chtít pouze spoluúčast... Ale pokud ve smlouvě nemáš sjednáno \"Řízení dopravního prostředku svěřený zaměstnavatelem\" pak bohužel

Odesláno
no ze zakona musi byt zamestnavatel pojistenej tzn ze k uhrade by ti mel dat jen spoluucast do tohoto nassobku a pak na tu spoluucast pouzijes tu tvoji pojistku na blbost resp s te spoluucasti zaplatis jen svo¨ji spoluucast jenze kdyz ty pojistku nemas...

Kde zakon uklada povinnosť aby si zamestnavatel poistil auto havarijne ???

To sa mi zda ako pekna kravina s prepacenim ...

Musi mat auto poisteno zakonnou poistkou, to ano, ale havarijnou podla mna urcite nie ...

Odesláno

Lubk0 - nevím jak na Slovači, ale třeba po Helče chce její zaměstnavatel, aby naše auto (pokud ho používá na služební cesty) bylo havarijně pojištěné - prý je k tomu nucen nějakým paragrafem. Přiznám se, že jsem to neřešil a havarijku jsem už před lety sjednal, ale je fakt, že jsem o tom slyšel z více stran a tak předpokládám, že to opravdu nějaký § může definovat.

Stejně tak se mi nestalo, aby firma byla tak krátkozraká a neplatila si na svá firemní auta (jeden z výrobních prostředků) havarijní pojistku, když to je přece položka plně odečitatelná z daňového základu. Pohled na věc by podle mně měl být asi takový - dám těch pár kaček pojišťovně s vyhlídkou nějakého návratu v případě, že mi zaměstnanec auto rozštípe nebo je dát do státního rozpočtu, aby se rozplynuly neznámo kam?

Odesláno

Proč sem, pro boha živýho, cpeš profesák?

Profesák musím mít, pokud se živím jako Cčkovej řidič - profík. Pokud budu jezdit s firemákem, na kterej mi stačí Bčko, nemusí mně vůbec profesák zajímat (ani zaměstnavatele).

Jediný, co je třeba, je tzv. školení odborné způsobilosti řidičů, které můžeš absolvovat za nějakých 500,- Kč v kterékoli autoškole.

Odesláno
Lubk0 - nevím jak na Slovači, ale třeba po Helče chce její zaměstnavatel, aby naše auto (pokud ho používá na služební cesty) bylo havarijně pojištěné - prý je k tomu nucen nějakým paragrafem. Přiznám se, že jsem to neřešil a havarijku jsem už před lety sjednal, ale je fakt, že jsem o tom slyšel z více stran a tak předpokládám, že to opravdu nějaký § může definovat.

Stejně tak se mi nestalo, aby firma byla tak krátkozraká a neplatila si na svá firemní auta (jeden z výrobních prostředků) havarijní pojistku, když to je přece položka plně odečitatelná z daňového základu. Pohled na věc by podle mně měl být asi takový - dám těch pár kaček pojišťovně s vyhlídkou nějakého návratu v případě, že mi zaměstnanec auto rozštípe nebo je dát do státního rozpočtu, aby se rozplynuly neznámo kam?

No ono ja poznam pripad zrovna teda z prahy, s cca pred rokov, kedy tam pracoval ešte môj nadriadený, a rachol s firemnou octaviou ...

Nič velkého, proste šmyk v zime, ale ti auta havarijne poistene neboli ... A nejedna sa zrovna o malu firmu, jedna sa o České O2 (ak sa teda nemýlim, najväčší operátor v ČR) ... Škodu musel zaplatiť zo svojho, i keď ako hovorím, nebola veľká ...

Napríklad, nejakých \"pár\" rokov dozadu, som tu riesil havariu mojej 306 tky vs Fiat Ducato ktore mi nedalo prednost. Jednalo sa v tej dobe o cca 2 ročné auto (už ten posledný model, ktorý sa robí aj dnes) s motorom 2.8 JTD, tiež firemné auto, a tiež bolo bez havarijnej poistky ...

U nás sa berou auta také na leasing, 3 roky, ale životnost aut je 5 rokov alebo 150 tis. Km (podla toho čo príde skorej), a ked auto proste presiahne vek 3 rokov, a nemá ešte 150 tis. KM, tak jazdí ďalej firemne, ale bez havarijnej poistky...

To isté bolo u bývalého zamestnávatela Slovak Telekom, starší auta, které ostávali v službách, napr Mercedes Vito, starší Fabie či Opel Vectra, boli bez havarijných poistiek ....

Proste realne pripady z praxe ...

Pred nedávnom som to \"dosť\" masívne riešil, aj tu na clube, a výsledok je taký, že radšej dobrovoľne presadám späť s Octavie, do Kie Ceed, ktorá síce neni lepšia, viac žere, atď, ale má havarijné poistenie ... Pretože sa nehodlám báť, či to nekde \"neoškrkám\" alebo či mi ju cez noc neukradnú (čo by u octavie nebolo prvý krát) ...

Odesláno

nechci zakládat nový vlákno, ale chci se zeptat co si myslíte o životnim pojištění... tak to šoupu sem. Vyplatí se mi vůbec? Do konce roku je totiž poslední možnost si tohle pojištění uzavřít za výhodnějších podmínek (pro ženský pak to budou mít stejně drahý jako chlapi). Jako pětistovka měsíčně není ani málo ani moc... Na to, že v našem státě člověk nemá žádnou jistotu, že když si šetří, tak bude mít za tři... Nikdo kolem mně nemá ohledně tohohle pojištění žádný zkušenosti, tak váhám jestli zakládat nebo ne... Co myslíte, vyplatí se to vůbec platit respektive jít do toho? přišlo by mě to na pětistovku měsíčně, s tím, že na konci roku bych si mohla odečíst nějakou sumu z daní...

Oni totiž samozřejmě všude řeknou jak je to super, a jak budu mít na tom účtu hromadu peněz a tak podobně.. Jenže já mám strach, že tam bude nějaká klička, nějaký zadní vrátka a veliká šance o všechno co se tam navkládá, přijít....

Díky moc všem za rady... :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...