Cajin Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Čau chlapy, potřeboval bych poradit. Mám nově Peugeota 306 1,9 D rok 1998 a chtěl jsem se zeptat jestli je normální, že teplota vody nejde více jak 70°C a teplota vzduchu není moc horká. Nemá s tím někdo zkušenost? Jestli stačí vyměnit termostat? Díky za radu Čajin Citovat
STEFFI 2 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Skus ako prvé ten termostat.... A vitaj medzi nami..... Citovat
Cajin Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Ok a díky. Snad bude málo oprav a hodně najetých km Ještě nějaké mouchy to má, ale tak pomalu to chci dát do kupy Citovat
koblih69 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Nech to krátce prohřát a ajk se zvedne teploměr tak si běž sáhnout na hadici od chladiče pokud bude teplá tak je termostat pootevřený, pokud ne je to OK. Citovat
OK406 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Vítej mezi námi:papa. Ano, jak píší ostatný, vyměň termostat a když už v tom budeš, tak i chladící kapalinu;). Zkontroluj si filtry (palivový, vzduchový). Samozřejmě, že ty na teplotu nemají vliv, ale na spotřebu ano . Citovat
Cajin Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Dneska jsem v tom mrazu to zkoušel, měl jsem to jen chvilku nastartované a všechny hadice byli teplé, rychle se to zahřívá, ale jen na těch 70°C, jinak kapalina je nová a vzduchový filtr jsem taky měnil, tak ještě koupím palivový. Asi bude zanesený, protože to auto stálo asi rok než jsem si ho vzal a dal do kupy. A hlavně když je studený, tak trošku cuká při nízkých otáčkách. Citovat
koblih69 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Pokud se začne zahřívat hned i vnější okruh je potřeba termostat vyměnit, není to drahé ani složité jen potom nezapomeň odvzdušnit. Citovat
Cajin Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Jsem se díval na Autokelly a tam to mají okolo 300 - 400 Kč, jen je tam s těsněním a bez, tak teď které? Ale tak to už nějak zvládnu, hlavně jsem rád za radu a děkuji Citovat
STEFFI 2 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 Keď bude možné tak termostat kupuj aj s tesnenim. A dajú sa kúpiť dve teploty otvárania termostatu. Ešte môže byť že budík zle ukazuje teplotu, ono tieto staršie naftové motory moc nekuria. Citovat
Cajin Odesláno 8. prosinec 2012 Autor Odesláno 8. prosinec 2012 Ok, jsem našel jen s teplotou 83°C. Velká investice to není, tak to zkusím vyměnit a uvidím... Snad to bude tím... Citovat
ferrari Odesláno 9. prosinec 2012 Odesláno 9. prosinec 2012 Ošahaj poriadne hadice, ako píše koblih...aby si zas nemenil niečo zbytočne...ale všetky indície smerujú na termostat... PS - mne Megač kúri obstojne, som milo prekvapený. Dokonca aj začne relatívne skôr kúriť, dokonca by som povedal, že skôr, ako benzínová Corsa, či Fabia...preborníkom bola 306ka 1,4B, tam to bolo po pár sto metroch. Citovat
vix Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 Keď bude možné tak termostat kupuj aj s tesnenim. A dajú sa kúpiť dve teploty otvárania termostatu. Ešte môže byť že budík zle ukazuje teplotu, ono tieto staršie naftové motory moc nekuria. a) kup si kleště na pořádné Ó-kroužky b) teplotu termostatu neřeš - existují verze italské i švédské ... posledně mě to stálo dvě těsnění - leč mezitím jsem jezdil. Citovat
Cajin Odesláno 15. prosinec 2012 Autor Odesláno 15. prosinec 2012 Jaké kroužky? No ale možná to je i tím budíkem, protože teď to neukazuje nic. Tak já nevím... A dneska se mi stalo, že když jsem jel na větší otáčky, tak v motoru začlo klepat a z výfuku šel modrý dým. Nevíte co by to mohlo být? A kde by byl problém i s tím budíkem? Díky Čajin Citovat
intenso Odesláno 18. prosinec 2012 Odesláno 18. prosinec 2012 Na dotaz ohledně termostatu: zrovna jsem taky měnil na 2.0 HDI. Jak začala zima, tak teplota byla cca 70°C a topení topilo, ale cca po 20-25 km to topilo více. To je typické pro propouštějící trmostat. Jel jsem ještě za mým autodoktorem a říkám mu ať to prohmatá a šáhnul na hadici za termostatem (po najetých cca 3km- lépe se to hledá když je motor studený a zahřívá se) a říká že propouští. Další den se vyměnil a než otevřel, tak byla hadice úplně studená a teploměr ukazuje teď 80°C Citovat
Cajin Odesláno 22. prosinec 2012 Autor Odesláno 22. prosinec 2012 Jj máš pravdu, taky jsem ho vyměnil a propouštěl. Jen nějak na budíku mi přestala teplota ukazovat... Citovat
Cajin Odesláno 5. leden 2013 Autor Odesláno 5. leden 2013 Tak už funguje i budík Musel jsem vyměnit konektor, byl rezavý a vyčistit se to už nedalo. Od výměny to funguje a jsem rád... Citovat
jira 010 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Čau chlapi taky jsem ted měnil před pár dnama termostat.... Teplota do ted byla max 70°- 75° a topení moc netopilo..... řekl jsem si že je to nějaký divný tak jsem si koupil termostat (wahler) a hned ten den jsem ho vyměnil ... teplota drží na 80° topení topí furt stejně a hadice se taky 2x moc neohřeje ...... ( mimochodem jsem to měnil z důvodů že jsem myslel že se to neohřeje tak proto to má tak velkou spotřebu a ono po výměně je to uplně stejný ) a v letě to bylo s teplotou uplně stejně :.. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 když je teplota vody 80, tak topit musí--teplota vody je pro topení základ...,takže pak už jen stav radiátoru topení (zapraný bordelem a tím pádem neohřeje procházející vzduch)) a výkon ventilátoru topení Citovat
Daník Odesláno 5. leden 2013 Odesláno 5. leden 2013 Já bych taky řekl že je to tím bordelem protože není možné aby to při 80 stupních netopilo a mám ten samý problém. Bohužel nevýhoda těchto motorů je když by se tam dal termostat který otevře při 90 a nestíhal by se chladit tak šel do kytek. Citovat
vix Odesláno 6. leden 2013 Odesláno 6. leden 2013 Mám 2.0 HDi, málokdy to přeleze přes 75 °C, nicméně to topí už asi od 3. km Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.